Web Analytics

Paleo Dieet: Verlies Snel 2 Of 3 Kilo Per Week

paleo dieetIn dit artikel onthul ik je wat het paleo dieet precies is en hoe je er 2/3 kilo per week mee kunt kwijtraken:

 

Wat Is Het Paleo Dieet?

 

Het paleo dieet is een dieet dat onze voorouders gebruikte. Eigenlijk kun je het niet echt een dieet noemen, maar meer een leefstijl.

Met dit speciale dieet kun je gemakkelijk 1 of 2 kilo afslanken in de week, dat komt omdat je alleen maar voedingsmiddelen eet die onze voorouders aten.

Het paleo dieet lijkt overigens erg op het koolhydraten dieet.

Je eet dus geen bewerkte voedingsmiddelen meer, maar alleen voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen. Denk aan vis, groente, vlees en fruit.

Oftewel onbewerkte voedingsmiddelen.

Wanneer je alleen maar onbewerkte voedingsmiddelen eet zul je opmerken dat je lichaam snel gaat veranderen!

Dat komt omdat er aan deze voedingsmiddelen geen verkeerde stoffen zijn toegevoegd.

Stoffen zoals suikers of transvetten.

Brood, cruesli, muesli, crackers, drinkyoghurts en andere bewerkte voedingsmiddelen eet je dus niet meer!

Zodra je dus geen bewerkte voedingsmiddelen gaat eten, maar alleen voor onbewerkte voedingsmiddelen kiest, dan ben je bezig met het paleo dieet/leefstijl.

 

Waarom Jij Vandaag Nog Moet Starten Met Paleo:

 

Ik raad je aan om vandaag nog te starten met de paleo leefstijl.

Je hoeft jezelf namelijk niet uit te hongeren, waardoor je geen last krijgt van vreselijke eetbuien of het welbekende jojo effect.

Je eet heel de dag door voedingsmiddelen die onder het paleo dieet principe vallen. Hierdoor krijg je een snellere stofwisseling en zul je sneller afvallen rond je buik.

Een voorbeeld van voedingsmiddelen die onder het paleo dieet vallen zijn:

Bloemkool, paprika, tomaat, appel, mandarijn, ananas, sinaasappel, avocado, bruine bonen, erwten, haring, makreel, zalm, kip, kalkoenfilet, spinazie, pinda’s, cashewnoten, sla, water, gekookte eieren, aardbeien.

 

Hoe Ook Jij Net Als Anderen 1 Of 2 Kilo Per Week Kunt Verliezen:

 

Volg de onderstaande stappen en het word makkelijker voor je om 1 of 2 kilo per week af te slanken:

 • Eet echt alleen onbewerkte voedingsmiddelen!

Onze voorouders aten echt alleen onbewerkte voedingsmiddelen, simpelweg omdat er geen bewerkte voedingsmiddelen waren.

Door jezelf het volgende af te vragen, kom je erachter of het een onbewerkt of bewerkte voedingsmiddel is:

Komt het rechtstreeks uit de natuur, dan is het vaak gezond en niet bewerkt. Is het product in de fabriek bewerkt, dan is het ongezond en zit het bomvol schadelijke stoffen.

 • Probeer over de hele dag meer te eten!

Waarschijnlijk eet je nu te weinig waardoor je bijna of geen kilo’s vet kwijtraakt. Wil je 1 of 2 kilo kwijtraken in de week dan is het erg belangrijk dat je dagelijks meer gaat eten.

Zodra je lichaam namelijk merkt dat er dagelijks genoeg voedingsstoffen binnen komen gaat het ervoor zorgen dat je meer vet gaat verbranden.paleo ontbijt

(er komt toch genoeg voeding binnen denkt je lichaam op een gegeven moment, dus waarom niet vet aanspreken voor verbranding.)

Met dagelijks meer eten bedoel ik 3 grote maaltijden en 5 tussendoortjes.

In de ochtend, na het opstaan neem je de eerste grote maaltijd, 2 uur later neem je een gezond tussendoortje, weer 2 uur later neem je de 2e grote maaltijd en dit doe je zo heel de dag.

 • Eet veel eiwitten!

Eiwitten zorgen voor een verhoogde verbranding. Het is dus verstandig om je maaltijden eiwitrijk in te delen.

Deel je maaltijden niet alleen maar in met eiwitrijke voedingsmiddelen, maar voeg er ook voedingsmiddelen aan toe waar trage koolhydraten en onverzadigde vetten inzitten.

Door dit te doen krijg je een verhoogde verbranding, dagelijks meer energie en blijft je lichaam goed functioneren.

Ik deel mijn maaltijden altijd voor 70% in met eiwitten en voor 30% met trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

In het artikel over het eiwitrijke dieet kun je meer lezen over eiwitten.

 • Kom in beweging!

Onze voorouders waren heel de dag actief bezig, waardoor ze heel de dag calorieën aan het verbranden waren.

Het is dus slim om dagelijks wat meer te bewegen. Ik raad je aan om regelmatig vet verbrandende oefeningen uit te voeren met lichaamsgewicht of losse gewichten .

Als je daarmee klaar bent maak je de training af door even 10 tot 15 minuten aan cardio te doen. Zo zal je veel calorieën verbranden tijdens en na het sporten;)

Een effectieve makkelijk te leren vet verbrandende oefening die je overal ter wereld kunt uitvoeren is de push up. Met deze oefening kun je erg snel spierweefsel ontwikkelen in je borst, schouders en triceps.

De push up gaat als volgt:

Je strekt je benen en leunt op de onderkant van je tenen. Daarna zet je je handen op schouderbreedte en laat je jezelf tot 10 centimeter zakken boven de grond.

Boven de grond houd je jezelf even een aantal seconden vast en daarna druk je jezelf weer langzaam omhoog.

Zodra je jezelf laat zakken adem je in, als je jezelf omhoog drukt adem je uit.

 

Boek Sneller Resultaat In De Sportschool!

 

Met de push up kun je thuis al aardig ver komen. Meld je jezelf daarnaast aan bij de sportschool en ga je op de juiste manier sporten, dan zul je naast het eten van paleo recepten nog sneller afslanken.

Maar zoals ik al zei moet je dan wel op de juiste manier sporten.

Met op de juiste manier sporten bedoel ik niet uren cardioen, buikspieroefeningen uitvoeren of trainen met apparaten.

Een korte uitleg waarom uren cardioen, buikspieroefeningen uitvoeren of trainen op apparaten niet verstandig is:

– Met cardioen verbrand je tijdens de training veel calorieën, alleen zijn deze calorieën die je verbrand tijdens een training niet belangrijk.

Het is veel belangrijker om calorieën te verbranden op de momenten dat je niet in beweging bent.

Bijvoorbeeld tijdens tv kijken, slapen, boek lezen, piano spelen etcetera.

– Buikspieroefeningen uitvoeren om buikvet te verminderen is kansloos. Sterker nog, als je nog veel buikvet hebt zorg je met het uitvoeren van buikspieroefeningen dat je meer buikvet krijgt.

Tenminste je krijgt niet meer buikvet, maar je zorgt ervoor alsof het lijkt dat je meer buikvet hebt.

Zodra jij namelijk je buikspieren traint, ontwikkel je de buikspieren. Als je buikspieren goed gaan ontwikkelen gaan deze naar voren staan…en wat zit er voor je buikspieren? Juist buikvet.

Je buikvet word dus ook meer naar voren gedrukt als je buikspieren ontwikkelen.

Wat je daarnaast ook moet weten is dat plaatselijk vet verbranden helemaal niet mogelijk is!

Trainen op apparaten is ook zinloos eigenlijk. Wanneer je namelijk traint op fitnessapparaten dan word je al voor ongeveer 60% geholpen.

Zelfs als je een zwaar gewicht instelt op het apparaat kun je de oefening vaak nog goed uitvoeren.

Het beste is trainen met lichaamsgewicht of losse gewichten.

Nu je weet wat je niet meer moet doen ga ik je exact uitleggen hoe je in zo’n kort mogelijke tijd naast het eten van paleo recepten sneller vet kunt verbranden.

 

Volg Deze Stappen Tijdens Sporten Om Nog Sneller Vet Rond Je Buik, Benen Of Heupen Kwijt Te Raken:

 

Stap 1: Focus zoveel mogelijk op het trainen van de grote spiergroepen.

Als je vanaf nu naar de sportschool gaat moet je doel zijn: grote spiergroepen trainen.

Want in de grote spiergroepen van je lichaam kun je meer spierweefsel ontwikkelen en hoe meer spierweefsel je hebt hoe sneller vetweefsel word aangesproken voor verbranding.

De grote spiergroepen van je lichaam zijn je borst, benen en rug. Je mag ook best de kleine spiergroepen van je lichaam trainen, maar leg je focus meer op het trainen van de grote spiergroepen.

Weet je niet welke oefeningen je moet uitvoeren voor de grote spiergroepen?

Of hoe je verschillende oefeningen überhaupt moet uitvoeren, vraag dan even aan een fitness instructeur in de sportschool hoe dit in zijn werk gaat.

Stap 2: Oefeningen, Setjes en Herhalingen.

Op een dag train je 2 grote spiergroepen met 4 oefeningen per spiergroep. Per oefening voer je 4 setjes uit met 15 herhalingen.

Nadat je een setje hebt uitgevoerd neem je even anderhalve minuut pauze, drink wat en ga daarna door met de volgende set.

Een setje is een reeks aantal herhalingen en een herhaling is 1 keer de oefening uitvoeren. Als je dus 1 setje hebt van 15 herhalingen dan voer je de oefening dus 15 keer uit.

Als je dit goed doet maak je sneller kleine scheurtjes in je spierweefsel en ga je sneller vet verbranden.

Stap 3: Doe op het laatst 15 minuten cardio.

Zodra je helemaal klaar bent met het uitvoeren van de oefeningen ga je nog even 15 minuten cardioen. Als je zo te werk gaat verbrand je en calorieën tijdens de training en vele uren nadat je hebt getraind.

Stap 4: Train niet lang!

Je hoeft absoluut niet lang te trainen. 1 of 2 keer 30 of 45 minuten in de week is meer dan genoeg.

Alleen moet je er wel voor zorgen dat je de oefeningen goed uitvoert en dat je het goed voelt in je spierweefsel. Anders train je namelijk voor niks!

 

Zonder Stevig Paleo Ontbijt Geen Goede Start!

 

Ga jij weleens zonder het nemen van een stevig paleo ontbijt de deur uit? Zo ja, dan zal gezond afvallen niet snel gebeuren! Omdat je door het overslaan van je ontbijt namelijk allemaal gemiste kansen laat lopen.

Je ontbijt is de eerste maaltijd van de dag en ook tevens de belangrijkste maaltijd!

Waarom?

Ten eerste het zorgt ervoor dat je stofwisseling start en ten tweede je paleo ontbijt zorgt ervoor dat je heel de dag energie hebt.

Heb je weleens van die dagen dat je jezelf in de middag ONWIJS futloos voelt? Dat komt dus omdat je niet, of niet goed hebt gegeten in de ochtend.

Daarnaast zorg je ook met het overslaan van je paleo ontbijt dat je last krijgt van hongerbuien, want tja je lichaam vraagt om voedsel en jij geeft het niet.

Zodra JIJ vandaag dus elke dag start met een STEVIG ontbijt zorg je ervoor dat je stofwisseling vroeg op de dag start en sneller vet gaat verbranden.

Krijg je overdag veel meer energie en voel je je dus niet futloos en word de kans kleiner dat je last krijgt van HONGERBUIEN.

Als je vanaf nu elke dag start met een gezond paleo ontbijt zul je snel genieten van de vele voordelen.

Tevens zou je ook de dag kunnen beginnen met 1 van de honderden lekkere groene smoothies.

Enkele paleo ontbijt voorbeelden:

 • Ontbijt 1:

1 Appel + 4 plakjes kipfilet + 15 ongezouten pinda’s.

 • Ontbijt 2:

1 Groene smoothie 250 ML + 10 ongezouten amandelen.

 • Ontbijt 3:

4 Plakjes kipfilet, 2 mandarijnen, 2 gekookte eieren.

Dit zijn een aantal ontbijten die ik regelmatig neem. Is het paleo ontbijt voor jou te weinig, of teveel? Voeg er dan wat voedingsmiddelen aan toe of haal er een paar weg.

342 gedachten over “Paleo Dieet: Verlies Snel 2 Of 3 Kilo Per Week”

 1. Bedankt voor het plaatsen van dit bericht! Het is eigenlijk het beste dieet dat ik ooit online heb gelezen en zal er direct mee beginnen!
  Ik heb vele diëten geprobeerd, maar al snel raak je het weer kwijt en val je terug op je oude eetpatroon.
  Ik ben al van kleins af aan bezig met diëten en ging toen ook telkens weer naar een diëtiste. Echter haalde dit niet veel uit.
  Mijn probleem is vooral het getal in kilo dat op de weegschaal komt te staan. Het is altijd iets te hoog geweest en dat krijg ik maar niet omlaag. Het vet is duidelijk zichtbaar als ik me uitkleed, maar wanneer ik mijn kleding aan heb, verberg ik het vet hieronder waardoor het weinig zichtbaar is.
  Ik wil dus het overtollige vet kwijt raken en het getal zelf ook verkleinen. Mijn doel is dan ook om minstens 10 kg af te vallen en het vet op mijn buik, heupen en benen te verwijderen.
  Lange tijd geleden schreef ik me veel in op dieetsites en kreeg ik af en toe emails, in 1 daarvan stond uw naam en ik ben blij dat ik u gecontacteerd heb!

  Ik ga ook direct beginnen met dit dieet! Het lijkt me het makkelijkst, het best en het natuurlijkst.

  • Hoi Sarah,

   Herkenbaar verhaal met ”ik heb al vele diëten geprobeerd, maar al snel raak ik het weer kwijt en val je terug op je oude eetpatroon” met het paleo dieet zal dit absoluut niet gaan gebeuren. Je mag namelijk heel de dag door lekker gezond eten. Alleen moet je er wel goed op letten dat je paleo recepten eet die onder paleo vallen. Kies dus altijd voedingsmiddelen die niet bewerkt zijn in de fabriek, maar rechtstreeks uit de natuur komen. Ik zal je een aantal tips geven waardoor je sneller die 10 vervelende kilo’s vet zult kwijtraken. Tip 1: kijk niet op de weegschaal, maar in de spiegel naar hoe je lichaam eruit ziet. Gewicht zegt namelijk helemaal niets. Het is een indicatie van alles bij elkaar dus je spieren, vet, vocht, botten en ga zo maar door. Door dus 1 keer in de week even je lichaam te bekijken in de spiegel zie je of je resultaat aan het behalen bent of niet. Tip 2: probeer naast het paleo dieet wat meer in beweging te komen. Voer regelmatig wat vet verbrandende oefeningen uit en ga vaker buiten snel wandelen of hardlopen. Succes en ik hoor graag je resultaten over een paar weken!

 2. Hallo Marijke, ik ben 6 oktober gestopt met roken en begonnen met jou alles.Maar helaas heb ik geen resultaat kom wel bij maar gaat niks af.En dat vind ik echt heel jammer.Ben nog nooit zo bewust met inkopen en koken geweest. Heel misschien lukt het later wel ik weet het ook niet.Ga nu iedere week een uur lopen met de tennisclub want het tennis is opgeheven na 25 jaar jammer toch. Gr Elly

  • Hoi Elly, goed van je dat je gestopt bent met roken en goed dat je zo bewust bezig bent met gezond eten inkopen en koken. Ik stuur je zo direct even een email, dan gaan we even kijken waar het fout gaat.

 3. Hallo marijke
  ik ben op 29 april begonnen mijn eetpatroon veranderen en naast iedere dag treinen 1 uur lang en ik ben 11kilo afgevallen zonder dieet.
  Ik eet geen aardappelen, rijst, pasta en brood en geen varkenvlees.
  ik drink dagelijks 2liter water.
  Van kleding maat 44ben ik naar 38 gegaan .
  maar mijn buik is nog steeds niet platter gewoorden !!!!
  snap ik niet ! Mijn borsten mijn billen en benen armen echt dunne geworden alleen mijn buik niet!
  kun je mij zeggen waarom?
  met vriendelijke groet
  aila

  • Hoi Ailia, goed zeg! dat je al 11 kilo kwijt bent zonder dieet! Het vet op je buik gaat pas als laatste weg, dit komt omdat je lichaam het niet kwijt wilt raken. Je lichaam wilt het vast houden voor later(reserve)als er een moeilijke tijd aankomt. Een tijd waarin geen voedsel voorkomt. Vroeger kwamen deze tijden vaak voor, maar vandaag de dag niet meer. Als je je buikvet wilt kwijtraken raad ik je aan om door te blijven gaan met paleo en daarnaast wat vaker te bewegen. Zorg dat je dagelijks veel calorieën gaat verbranden. Succes!

 4. Hoi Marijke.
  Ik vind het nog steeds erg fijn je artikelen te lezen, en er staan altijd wel leuke tips tussen. Paleo recepten maak ik iedere dag en ik gebruik ook superfoods. Daarnaast sport ik een beetje en ben ik volop aan het werk, heb trouwens ook al een aantal boeken over gezond leven / afvallen gekocht. Mijn vraag is: Ik drink dagelijks naast het paleo dieet heel veel groene smoothies en je raad het misschien al ik kom alleen maar aan. Ik wil al jaren kilo’s afvallen en het is voor mij heel frustrerend steeds te moeten lezen dat men afvalt met veel groene smoothies en ik niet. Wat raad jij mij aan?

  Lieve groetjes. Marian.

  • Hi Marian, leuk dat je mijn artikelen leuk vind om te lezen, dat hoor ik natuurlijk graag. Het is verstandig om dagelijks niet meer dan 300 ml liter groene smoothies te drinken naast het eten van paleo recepten. Daarnaast hoeft het natuurlijk niet meteen aan het drinken van de smoothies te liggen. Misschien eet je wel te veel paleo voeding? Probeer er voor jezelf achter te komen waar de fout ligt. Blijf testen en doen en geef vooral niet op. Succes!

 5. Hallo Marijke

  Ik zou heel graag je goede tips blijven ontvangen.

  Ik heb mijzelf alleen per ongeluk afgemeld,

  Dank je wel voor deze tips die ik van jou ontvangen heb en hoop dat ik mijn weer aan kan melden.

  Hartelijke groetjes Tineke

  • Tineke, als je rechts bovenaan weer even je naam en email adres achterlaat en op de button drukt, ontvang je mijn tips en de vele heerlijke recepten.

 6. volgen mij eet ik al jaren veeeeeeel te weinig koolhydraden ( mijn voedingscentrum) wat doet dit voor je lichaam,overal lees je wel over teveel,maar nergens wat te weinig doet,oke nu ben ik natuurlijk bezig met de boel in balans te maken (at ook te weinig eiwit) haha en ik maar denken ben goed bezig zo, komt goed. bedankt vast.liefs els*

  • Wanneer jij te weinig koolhydraten eet zal je jezelf futloos voelen en worden eiwitten op een gegeven moment gebruikt voor brandstof. Ook je spieren worden aangesproken voor verbranding wanneer je je lichaam te weinig koolhydraten geeft. Te veel is niet goed en te weinig ook niet.

 7. Hallo Marijke,
  Ik heb al eerder een berichtje gestuurd, maar die is niet beantwoord of er is wat fout gegaan, mijn vriendin wil jouw programma ook volgen maar zij is vegetarier, we zien heel veel kip en vis, heb je ook een alternatief voor haar?
  Groetjes
  Maren

  • Hoi Maren, volgens mij had ik gister je reactie beantwoord. Zij moet zoveel mogelijk eiwitten halen uit plantaardige voedingsmiddelen. Denk aan bruine bonen, witte bonen, pinda’s, cashewnoten, walnoten, goji bessen en als ze geen veganist is(zo noem je dat toch) dan magere kwark, eieren.

 8. Ik ben sinds 2 weken begonnen met paleo
  Voorheen gebruikte ik ook bijna geen brood en aardappelen
  Ik sport al jaren 2 A 3 x per week
  Op dit moment val ik niets af met paleo
  Wat doe ik verkeerd

  • Je voedingspatroon is dan niet in orde, of je bent al op je streefgewicht? Hoe langer je bezig bent met paleo/afvallen hoe moeilijker het op een gegeven moment word. Als je gaat sporten ga dan eerst vet verbrandende oefeningen uitvoeren het liefst met gewicht en daarna 10 tot 20 minuten cardioen.

 9. Hallo Marijke,

  Ik ben vandaag begonnen maar heb nog even een vraag:

  Mag ik het ontbijt en de lunch ook vervangen voor een eiwitshake van 93 kcal? Heeft dit dan ook nog invloed op de snelheid waar je mee afvalt of niet?

  Alvast bedankt voor je snelle antwoord.

  Gr. Serge

  • Hoi paula, je kan dit het beste oplossen door elke dag steeds minder alcohol te drinken. Stel je drinkt morgen 4 bier dan drink je de volgende dag 3 bier en zo bouw je het af.

 10. Hoi.

  Ik wil graag wat afvallen.
  ben 30 jaar lengte 1.67 en weeg 71 kilo.
  Volgens de bmi berekening ben ik te zwaar.
  ivm met mijn 2 kinderen zou ik wel normaal moeten blijven koken en weet niet zo goed hoe ik dit moet gaan doen. Wil eigenlijk ook niet 2 aparte dingen gaan maken. Als ik een dag werk kookt mijn man.En hoe kan ik dit overdag het beste gaan doen kwa eten/drinken.
  zou u mij kunnen helpen?
  Bedankt

  • Hoi Ellen, ik raad je aan om even mijn artikelen goed door te nemen. Je leest en leert dan precies hoe je voedingspatroon eruit moet zien. Meld je ook even aan voor de 45 vet verbrandende maaltijden;)

  • Het is erg belangrijk dat je alleen maar onbewerkte voedingsmiddelen eet die je echt lekker vind. anders gaat het afvallen alleen maar tegenzitten.

 11. Ik moet vanwege gezondheid problemen t fodmap dieet volgen . Ik heb spastisch darmen en reageer onderandere op tarwe en lactose ( daarom eet ik glutenvrij en lactose vrij) ook appels peren knoflook ui champignons kan ik niet verdragen .. hoe kan ik dit t beste combineren

   • Bericht inhoud:
    Hallo Marijke, petje af voor u. Ik ben zelf ook bezig met een koolhydraatarme dieet. ben benieuwd of het gaat werken want ik gebruik medicijnen die mijn stofwisseling langzamer hebben gemaakt. dit zijn antidepressiva en antipsychotica. maar nu mijn vraag. ik ben dol op cola light. mag ik een blikje cola ligt per dag hebben of zou u mij dit niet aanraden? ook neem ik bij de koffie een verse dadel omdat dit zoet is bij wijze van chocola. maar een dadel is volgens mij snelle koolhydraat. zou je me dat afraden? mijn man en ik houden ons aan tussen de 20 en 50 koolhydraten per dag. dat lukt ons goed. we doen dit nu een week en het bevalt ons goed. Wilt u mij een berichtje sturen met uw antwoorden en adviezen? bedankt.

    Met vriendelijke groet,

    Nediye van Eeden

 12. Hoi, Ik volg een straigt away dieet en ben in 2 maanden 6 kilo afgevallen het ging eerst heel snel 1 kilo per week, maar nu steeds maar een paar ons .. aan mijn buik zie ik het wel een beetje , maar mijn boven benen niet… heeft u toevallig tips? Ik wil heel graag 55 kilo wegen ik ben 1.63 lang en ik weeg nu 65 kilo. Alvast bedankt!

  • Hoe langer je bezig bent met afvallen, hoe moeilijker het op een gegeven moment word. Probeer goed op je voeding te letten en eet veel eiwitten.

  • Nick, dan moet je ervoor zorgen dat je in de avond genoeg onbewerkte voedingsmiddelen kunt eten. Denk aan onbewerkte pinda’s, amandelen, walnoten.

 13. Hallo Marijke,

  Ik was vroeger een sportfanaat. sportte 6 keer per week fitness en hardlopen. ik had spieren, at gezond maar kon ook zondigen. sinds ik medicijnen slik tegen de dwang ben ik 30 kilo in een jaar aangekomen. ben overgegaan op andere medicijnen waar ik niet van aankom maar al die kilos die zijn bijgekomen krijg ik niet weg. heb alle dieten geprobeerd. mijn stofwisseling is eigenlijk verpest door medicijnen. vorig jaar heb ik drie maanden koolhydraatarm gegeten, ben echter maar drie kilo kwijtgeraakt. en omdat ik gigantisch verstopt zat ben ik gestopt. Nu een jaar later ben ik samen met mijn man weer begonnen met dit dieet. nu weet ik inmiddels iets meer over vezelrijk eten zoadat ik niet verstopt raak. het gaat goed in die zin dat ik gezond eet eiwitten, vetten en geen koolhydraten of weinig in ieder geval tussen de 20 en 50 gram per dag. weinig dus. mijn man heeft in anderhalve week al 2 kilo verloren. ikzelf nog niet en dat frustreert mij weer want ik denk dat het komt omdat ik medicijnen gebruik. nog een nadeel van die medicijnen is dat ik geen zin meer heb om te sporten. bewegen is bij mij minimaal. ga af en toe zwemmen. loop in de avond een half uurtje maar dat is dan ook alles. ben dus lui geworden. de medicijnen doen iets met je gemoedstoestand. zonder medicijnen is geen optie want de klachten die ik terugkrijg is heel zwaar. die medicijnen heb ik dus nodig. Hebt u ervaring met mensen die medicijnen gebruiken en toch afvallen met dit dieet? ik bedoel dan antidepressiva of antipsychotica. want ik ben wel van plan dit dieet minimaal drie maanden te volgen en eigenlijk voor altijd als het werkt. Kunt u mijn helpen? wilt u een bericht sturen naar mijn emailadres? bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Nediye van Eeden

  • Hoi Nediye, ik heb niet echt veel ervaring met afslanken en medicijn gebruik. Ik raad je aan om dagelijks veel eiwitten te eten en te verminderen in koolhydraten. Bespreek dit onderwerp ook met je dokter. Daarnaast zou ik er alles aan doen om vaker te gaan sporten. Ik denk dat als je 10 kilo kwijt bent je gemotiveerder bent en er alles aan zal doen om de rest van de kilo’s kwijt te raken.

 14. Hoi Marijke,

  Lees met veel plezier je mails en de tips die je geeft.
  Even een vraagje over krachttraining.
  Mag je nou elke dag krachttraining doen of is het beter om de dag rust te nemen?

  Mvg, Juliette

  • Hoi Juliette, je mag elke dag krachttraining doen, alleen moet je de getrainde spiergroepen wel goed combineren. Stel je traint op maandag je borst dan kan je de volgende dag niet weer je borst trainen. Je borstspieren moeten dan namelijk herstellen. De volgende dag zou je dan wel rug kunnen trainen of benen, begrijp je?

 15. Ik wil vandaag gaan beginnen met uw Dieet.

  Nu heb ik een vraagje over de tussendoortjes kan je die gewoon elke dag pakken zoals makreel kan je daar een bakje van 125 gr voor pakken.

  Of is dat teveel? Of kan je die gewoon pakken?

  Vriendelijke groet Nick Weiss.

  • Hoi Nick, je kan elke dag tussendoortjes nemen. Ook kan je makreel eventueel elke dag eten. Je dient zelf te ontdekken of het te weinig voor je lichaam is of te veel. Kijk in de weegschaal of je lichaam aan het veranderen is en voer regelmatig wat vet verbrandende oefeningen uit.

 16. Hoi ik ben een meisje van 13 en ik weeg 50 kilo ik zou graag Min 5 kilo willen afvallen zou je me daar bij willen helpen Hoe ik dat het best zou kunnen doen graag reactie terug

  • Hoi Destiny, je kan redelijk snel 5 kilo vet verbranden door regelmatig paleo recepten te eten. Eet veel eiwitten en verminder in het eten van koolhydraten.

 17. Hallo Marieke,

  Mag je ook kikkererwtenmeel gebruiken?
  Ik at al heel gezond, speltbrood en veel groente
  maar ik denk veel te weinig want ik werd alleen maar dikker. Ben nu
  een week bezig.

  Liefs,
  Annelies

  • Hoi Annelies, ik heb nog nooit kikkererwtenmeel gegeten, maar ik denk wel dat je het kunt gebruiken. Om het zeker te weten kun je op de site calorielijst.nl er achter komen wat er allemaal inzit. Je kan beter helemaal geen brood meer eten. Als je brood eet doe dit dan in de ochtend en houd het bij 1 sneetje. Als je te weinig eet zal je stofwisseling langzaam gaan draaien. Eet je meer, dan zal je een snellere stofwisseling krijgen.

 18. Hallo Marijke,

  Ik wil heel graag 10 kilo afvallen, echter het gaat heel moeilijk. Ik heb een traagwerkende schildklier en daarnaast ben ik in de overgang.
  Ik heb veel last van pijnlijke gewrichten en ben erg moe, hierdoor hrijp ik steeds weer naar koek, snoep, chips etc. De knop moet nu om, heb jij tips voor mij?

  Vast bedankt voor je reactie.

  • Zorg ervoor dat je alleen maar onbewerkte voedingsmiddelen eet die je echt lekker vind. Anders houd je jouw aangepaste voedingsstijl niet lang vol. Zodra je wat meer kilo’s bent kwijtgeraakt is het misschien weer mogelijk om wat oefeningen uit te voeren.

 19. hey ik ben esther,ik ben 12 jaar en ik weeg ongveer 57,ik vond het echt te veel,dus ik begon aan sport te doen ik probeerde dieetjes maar niks lukt,wat moet ik doen

 20. hallo Marijke,
  Ik heb je website gevonden en probeer met jou tips wat verder te komen.
  ben al lang KH arm aan het eten en soms ik inderdaad zo weinig gegeten en val ik maar niet af.
  maar je schrijft alleen kwark voor als zuivel, is dit echt het enige? Geen enkele kaas begrijp ik?
  En als fruit, mogen het dan alleen aardbeien en appels zijn?
  Is een lichtgewicht cracker ook niet toegestaan bv?
  Hier zitten ook niet veel bewerkte stoffen in.
  en de laatste vraag, hoe denk je over soja i.p.v. Melk, want hoe maak jij de havermout klaar?
  alvast bedankt voor de antwoorden!
  Groetjes Anneke

  • Hoi Anneke, dat zijn een hoop vragen:) Wil je afvallen dan is het erg belangrijk dat je meer en vaker eet. Je stofwisseling zal dan sneller vetweefsel aanspreken voor verbranding. Je mag af en toe best kaas eten, maar maak er geen gewoonte van. Hetzelfde geld voor een cracker. Ik neem geen melk of soja. De havermout maak ik klaar in een bak magere kwark met daarin wat aardbeien. Je mag aardbeien, rode bessen, frambozen, goji bessen, mandarijnen enzovoorts.

 21. Hoi Marijke, mijn hormoonhuishouding is danig in de war, ik denk overgang. Ik wordt steeds zwaarder, ondanks dat ik niet overmatig eet. Wat kan ik anders doen?
  Bedankt alvast voor je reactie.

 22. Hallo Marijke,
  Ik krijg error 500.19 meldingen als ik de recepten probeer te downloaden op mijn iPad. Zijn er andere opties om de recepten te verkrijgen? Kan je ze mailen?
  Groet,
  Anne

 23. Hoi

  Mijn “probleem” is dat ik niet meer weet wat goed voor me is. Ik heb al heel lang een eetprobleem. vroeger (als tiener) was dat ik niet wilde eten en ik nu overmatig en slecht eet. Ik mag over een paar weken beginnen met mijn therapie voor BED (binge eating disorder). De bedoeling is dat ik nooit meer op een dieet ga en ga leren hoe ik gezond met eten om kan gaan. Helaas is afvallen daar niet bij. En ik ben te zwaar, heb last van alles en het is niet gezond. En ik ben nog maar 29 jaar en ik wil dit gewicht en deze mankementen niet.
  Nou heb ik 5 jaar geleden ook een khd arm dieet gedaan en ik was in 13 weken 11 kilo kwijt. maar helaas zat het er weer snel aan. Ik zoek iets dat bij me past en mijn nieuwe leefwijze kan worden.
  Ik lees en hoor overal verschillende dingen. Bijvoorbeeld het voedingscentrum zegt dat ik 6 boterhammen per dag moet eten, terwijl de volgende zegt dat ik helemaal geen brood mag hebben. Ik wil iets ertussen in. En deze website sprak me aan.
  Mag je wel af en toe (volkoren) pasta, (zilvervlies) rijst of een aardappel?
  Groetjes,

  • Hoi Lesley, met een koolhydraatarm dieet kun je al je kilo’s kwijtraken en je kunt het ook heel je leven lang vol blijven houden. Het is alleen wel erg belangrijk dat je je eigen systeem leert ontwikkelen en dus niet alles klakkeloos overneemt. Wanneer ik bijvoorbeeld zeg eet in de ochtend 250 ml magere franse kwark met 4 eieren en je lust helemaal geen eieren, dan hou je het niet lang vol. Je moet alleen onbewerkte voedingsmiddelen eten die je echt lekker vind. Als jij 6 boterhammen op een dag eet kan je afslanken VERGETEN. Je geeft je lichaam dan een overschot aan koolhydraten waar je niks mee doet. Je mag af en toe hetgeen jij opnoemt, maar in het begin van je afslankperiode zou ik het niet nemen.

 24. Wil ook graag afvallen maar soms weet ik niet het verschil tussen kwark en yoghurt. Ik bedoel geen zuivel maar wel kwark. Ik gebruik amandelmelk met havermout . In de ochtend uren. In de avond soms alleen vlees met groenten en soms zoete aardappelen uit de oven. Ook gebruik ik iedere dag acai, maca,tarwegras, en chorella in mijn smoothies. Samen met een banaan , appel en spinazie.

  • Hoi Bertha, je mag magere kwark nemen en yoghurt. Zoveel verschil zit daar niet tussen. Probeer veel voedingsmiddelen te eten waar witten inzitten. Zoals: kipfilet, kalkoenfilet, gekookte eieren, goji bessen, amandelen.

 25. Hoi Marijke
  ben begonnen met je mailtjes te lezen en het gaat goed.

  Ik ben al jaren zoekende omdat ik niet meer afval.

  Atkins dieet werkt bij mij niet meer, in het verleden wel.

  Ik ben erg sportief en altijd met voeding bezig.

  Ik heb echter nog wat vraagjes:

  heb je nog tips voor eten op het werk, hoe neem je van alles mee? hoe maak je dat van te voren klaar, heb je nog tips voor een goede lunch op het werk behalve bv salade met kip?

  Hoe doe je dat met feestjes? wat mag je wel en niet eten en drinken?

  Zij bananen slecht of goed?

  Wat is beter….cardio of krachttraining, en kracht training zijn vele herhalingen beter voor gewichtsverlies dan de gewichten maximaal zwaar te zetten met minder herhalingen, en hoe lang kun je het beste sporten om maximaal resultaat te krijgen? en hoe vaak per week?
  Groetjes Mirjam

  • Hoi Mirjam, op werk neem ik alle mee in zakjes en in een klein koelbox. Bijvoorbeeld 2 appels in 1 zakje. Doosje met amandelen en een plastic bakje kipfilet. Gekookte eieren neem ik altijd in de ochtend voordat ik naar mijn werk ga, want ik vind ze meteen na het koken lekkerder. Als ik naar een feestje ga let ik niet echt op wat ik wel of niet kan eten. Ik zorg er gewoon voor dat ik de dagen ervoor goed met mijn voeding bezig ben geweest. Het feestje is dan mijn beloning. Bananen zijn goed, maar in het begin van je afslankperiode kan je ze beter nog niet eten. Eerst krachttraining doen en daarna cardio. Je kan beter 4 setjes van 10 herhalingen maken, je ontwikkeld dan spierweefsel en hoe meer spierweefsel je hebt hoe sneller je afslankt. Het gaat erom hoe je sport. Niet om hoelang je sport. Sport je goed dan kun je met een uurtje al klaar zijn. 3 Keer in de week is voldoende. Denk aan maandag, woensdag en vrijdag.

 26. Hallo even mijn dag indeling wat eten betreft. Ik eet s’ochtend amandelmelk met havermout of Brinta. 10.00 uur groene smoothy spinazie en banaan en appel en daarnaast goibesjes ,acai,maca,chiazaad,chorella. Luchn twee koolhydraatarme boterhammen met sla en ei en tomaat, middag handje amandelen met grandberry gedroogd en avond eten groente met kipfilet. Soms zoete aardappelen. Avond na 8.00 snoeptomaten of paprikaatjes. 2x in de week sport. Niet intensief maar voor reuma aangepast. Half uur zaal en halfuur zwem. Daarnaast druk in de weer met zieke partner. Soms heb ik nog honger wat kan ik hiermee ? Oma water drink ik ook tussen door. Hartelijk dank alvast

  • Hoi Bertha, het valt mij zeer snel op dat je veel te weinig voedingsmiddelen eet waar eiwitten inzitten. Elke maaltijd moet je ervoor zorgen dat je altijd meer eiwitten eet dan trage koolhydraten en onverzadigde vetten. Eiwitten zitten veel in: Bruine bonen, witte bonen, makreel, haring, kipfilet, kalkoenfilet, amandelen, pinda’s, walnoten.

   • Hallo , is het verstandig om naar 18.00uur niks meer te nemen?
    Heb van daag gegeten:
    Brinta met amandelmelk als ontbijt. Tussendoor plakje oerbrood . Lunch : tuinbonen met gehakt en sinaasappel. Tussen door twee dadels. Avond: zoete aardappels met witlof en rundvlees. Daarnaast 2 liter water thee en koffie. Maar ik heb in de avond nog trek. Is dat de eerste week of gebruikmaken ik nog te weinig. Ook in de nacht ben ik soms wakker van trek of honger gevoel.

    • Hoi Bertha, na 18:00 zou ik geen grote maaltijden meer eten. Je mag natuurlijk wel tussendoortjes eten. Als je honger hebt moet je altijd eten!! Nooit je lichaam uithongeren.

 27. Dag Marijke,

  Twee maanden geleden ben ik bevallen en sinds twee weken probeer ik zoveel mogelijk eiwitrijk en koolhydraatarm te eten om van mijn baby vet af te komen. Daarnaast sport ik 3/4 keer in de week waarbij ik veel krachttraining doe in de sportschool. 1 dag in de week mag ik van mezelf alcohol drinken en wat lekkers met koolhydraten eten. Bijv risotto of een pizza bij het avondeten. Echter, ik verlies geen gewicht. Mijn partner is solidair en doet ook mee, hij is inmiddels 5 kg afgevallen. Heb jij enig idee waar dit aan ligt?
  groet en dank,
  Suzanne

  • Hoi Suzanne, het moet met je voedingspatroon te maken hebben. Ergens zit er dus iets nog niet helemaal zuiver. Kan je mij vertellen wat je zoal eet? Daarnaast is het heel goed dat je 1 dag in de week jezelf beloont! Zo hou je het leuk voor jezelf.

   • sorry maar wil even op dit bericht reageren, ik denk dat dit ook voornamelijk met je hormonen te maken heeft. is ook niet gek dat je niks afvalt na net twee maanden geleden te zijn bevallen. Ze zeggen niks voor niks 9 maanden zwanger 9 maanden ontzwangeren. Geef je lichaam even de tijd. Ik ben pas na zes maanden weer keertje begonnen met langzaam af te vallen. Nu tijdje bezig met het eetpatroon van Marijke en dit bevalt goed!

 28. Ha Marijke,

  Even een vraagje op deze mail. Is het belangrijk om perse een tussendoortje te benuttigen? Ik eet ongeveer 7.00 uur s ochtends en dan gerust pas om 12.00 uur. Is dat erg?

  Grtjs elzelien

  • Hoi Elzelien, het is zeker belangrijk om een tussendoortje te eten. Je stofwisseling zal dan namelijk een stuk sneller gaan draaien. Ook al neem je om 10 uur 15 ongezouten amandelen of 4 plakjes kipfilet. Het is altijd beter dan helemaal geen tussendoortje.

 29. Beste
  Zijn aardappelen of puree goed bij hoofdmaaltijd?
  En zijn visconserven goed, zoals tonijn, makreel, zalm enz ?
  Dank voor uw reactie

  Heel goede site !

  Mvg
  Acension

  • Hoi Acension, in het begin van je afslankperiode kan je beter geen aardappelen of puree nemen. Later als je dicht bij je streefgewicht bent kan je het wel met mate weer nemen. Makreel, tonijn en zalm is erg goed voor je!

 30. Hoi Marijke,
  Je inspireert me!
  Ik vraag me af of ik soja melk (ongezoet, zit geen suiker in) en honing van een imker mag? Dan zou ik hier havermoutpap van kunnen maken en smaakt het lekker een beetje zoetig.
  Ook sport ik veel. Ik loop zeker 3 keer in de week hard. Heb ik daarom niet juist veel koolhydraten nodig?
  Ik ben benieuwd naar je antwoord.
  Groet,
  Hester

  • Hoi Hester, dat mag wel hoor. Je moet een experimenteren met de koolhydraten. Test even het aantal koolhydraten en kijk wat er gebeurt.

 31. Hoi marijke
  Heb net je programma gedownload
  Nu lust ik geen kwark en geen harin en makreel wat kan ik daarvoor vervangen
  Gr. Tineke

  • Hoi Tineke, je kan amandelen, pinda’s, cashewnoten, bruine bonen, gekookte eieren, plakjes kipfilet/kalkoenfilet, goji bessen nemen.

   • Hallo Marijke,

    Ik drink nu al een 1\2 jaar een groene smoothie in de ochtend tussen 5:30 en 6:00 500ml + een kop thee de rest van de smoothie neem ik mee naar m’n werk z’n 300 ml deze drink ik om 10:00 op.
    Voor ik begon woog ik 108kg nu op dit moment is het 98kg
    De tijden zijn deze die ik dan gebruik niet goed? of is dit per persoon verschillend?

    gr,

    Peter

    • Peter, als je om de 2 uur iets eet ben je goed bezig. Smoothies zou ik wat verminderen. Je krijgt dan namelijk teveel suikers binnen.

 32. Hoi Marijke
  Bedankt voor jouw website er zitten veel bruikbare tips in je verhaal! En eindelijk een Duidelijke uitleg die erg logisch klinkt ook. En ik denk dat ik een stuk beter snap hoe het zit met de verbranding snachts.

  Ik ben nu een jaar bezig , na ervoor al zo’n 15kg kwijt te zijn geraakt in twee jaar tijd, …om “slank” te worden. Ben op mijn armen al vrij droog. Maar heb nog relatief veel buikvet. En het frustreerd mij echt mateloos omdat het gewoon niet weg wilt lijkt het. Maar het zit zo dat ik drie medicijnen gebruik , 2 voor antipsychose en 1 voor hoge bloeddruk. Ik weet nl dat deze de spijsvertering erg laag leggen. Ik ben gelukkig iets aan het afbouwen en geef het ook tijd.
  Kan het kloppen dat dat buikje misschien wel nooit weg zal gaan? Ben ook al 34 maar heb tot mijn 25e altijd een sixpackje gehad. Die wil ik terug!! Ook lijkt het alsof als ik twee weken alleen echt gezond eet en dan 1 keer een shoarmapizza ik ineens zwanger lijk zon drie dagen. Das niet echt prettig voor een man;-)
  Ik ben best erg trots op mezelf dat ik al zo’n tijd de strijd voer om een gezond mooi lijf te krijgen. Ook 2 tot 3 keer zware kracht (gewichthef) training.
  Ik ben 1.75m en weeg 74 kg en dus 34 jaar.
  Bedankt dat jij jou hulp biedt via je site! Ik sta niet alleen in de strijd!
  Gr. Mark

  • Hoi Mark, je kan je buik altijd weer strak krijgen! Omdat je nu ouder bent draait je stofwisseling langzamer. Je moet nu dus extra goed op je koolhydraten letten. Probeer ook regelmatig je grote spiergroepen te trainen.

 33. Dag Marijke,
  Wat is de download nu wel heel snel gebeurd. Uw vraag om mijn probleem uit te leggen ?
  Wel, Marijke, ik ben een man van 68 jaar. Ik ben 1,78 groot en weeg 78 kilo (een paar maand geleden 75 kilo). Het grote probleem is dat die 3 kilo in de buik zit, dus buikvet. Ik deed vroeger wel eens sport (om de week tennis) maar door schouderproblemen moeten stoppen (nu al ongeveer 3 jaar). Het buikvet hindert mij soms bij het ademhalen en ik vermoed dat dit vet ook wel later eens problemen kan zorgen met hartproblemen. Vandaar dat ik zou willen proberen dat buikvet te laten verminderen. Let wel, ik ben niet meer geneigd om buikspier oefeningen te doen, zoals situps en dergelijke want ik zit ook nog eens met rugproblemen (gebarsten onderwervels). Ik dank U in ieder geval voor de aanpak van vetproblemen, waar dan ook.
  Pierre

  • Hoi Pierre, lees even verschillende artikelen door op deze site en volg de tips die ik in de email vertel. Als je dat doet zal je erg snel je buikvet verminderen.

 34. Ik ben net de 50 gepasseerd en mijn hele lichaam is aan het veranderen.
  Ik zet uit in de breedte, maar kom niet bij in gewicht. Ik eet veel groenten en fruit en ook vezels, noten, zaden, ed. Ook probeer ik regelmatig te sporten. Moet ik mijn eetgewoonten aanpassen of moet ik nog meer gaan sporten ?

  • Hoi Bielen, Koolhydraten en onverzadigde vetten moet je laag houden en je eiwitten hoog. Download even de 45 vet verbrandende maaltijden op deze site. Je ziet dan welke vet verbrandende maaltijden goed voor het afslanken zijn. Sporten en spierweefsel ontwikkelen is altijd slim;)

 35. Hoe kun je het beste een opbouw van ontbijt/ lunch / diner maken als je in nachtdiensten werkt? Mijn man wil graag wat kilo”s kwijt maar het is lastig om in te delen hoe het dan werkt. Wat eet je wanneer. Hij werkt van 22.00-6.00 en gaat dan slapen tot ong. 14.00.
  Groetjes Karin

  • Hoi Karin, als je man opstaat neemt hij zijn ontbijt. 2 uur later een tussendoortje, weer 2 uur later zijn lunch. Zo kan hij heel de nacht doorgaan.

 36. Hallo,
  Graag wil ik rond 3 kilo kwijt en met name bij de buik.
  Merk dat het in de weg gaat zitten.
  Mijn lengte is 1.74 en gewicht is 72.5
  Groetjes Anoeska

  • Hoi Anoeska, volg de maaltijden die je via de mail als het goed is hebt ontvangen, voer wat oefeningen uit en je zal erg snel afvallen.

 37. Beste Marijke,

  Ik vraag me nog af hoe het zit met drinken. Je schrijft alleen water voor. En koffie en thee? Uiteraard zonder suiker en melk. Is dat verstandig en hoeveel per dag adviseer je?

  • Hoi Susette, als je buitenshuis gaat eten is het belangrijk dat je voedingsmiddelen eet waar eiwitten inzitten. Zo kan je de schade een beetje beperken. Kies dus bijvoorbeeld voor kip, kalkoen of vis gerechten in plaats van pizza of pannenkoeken.

 38. Hallo Marijke,
  Ik wil vooral buikvet kwijtraken, maar hoe? Mijn grootste probleem tijdens het afvallen: ik blijf maar zoete trek houden!

  • Hoi Fleur, door regelmatig vet verbrandende oefeningen uit te voeren en daarnaast onbewerkte paleo dieet recepten te eten zal je erg snel buikvet verminderen.

 39. Beste Marijke,

  hoi Marijke,
  Wat vind jij van havermoutpap/brintapap als ontbijt. B.v 250ml magere melk met 25 gram havermout/brinta?

  met vriendelijke groet,

  lucienne

 40. Hallo,ik heb effe ern paar vraagjes! Als er staat 1 bord,hoeveel is dat dan precies?
  als er staat 2 eieren,is dat met dooier of zonder?
  Mag je ook ipv pruim of appel een ander soort fruit eten,en hoeveel fruit per dag mag je precies?
  4 eieren voor de lunch,heeft u daar ook een ander alternief voor! B.v.d,magda

  • Hoi Magda, hoeveel jij op kan. Je moet naar je lichaam luisteren. Als je lichaam doorgeeft dat het genoeg heeft moet je stoppen. Prop jezelf nooit helemaal vol. Zonder dooier bedoel ik daarmee.

 41. Hallo marijke ik heb vooral moeite met volhouden met niet te snoepen.ik begin elke dag met volle moed maar gaat steeds weer de fout in

  • Hoi Tilly, dan moet je ervoor zorgen dat je alleen maar lekkere onbewerkte voedingsmiddelen in huis hebt en absoluut geen verboden voedingsmiddelen. Je kan jezelf beter volproppen met noten, fruit, groente of vlees dan met voedingsmiddelen waar onwijs veel suiker inzit.

 42. Hey Marijke,ik heb het Dukandieet gedaan ging goed was 7,50 kg kwijt op 5 weken,maar nu ben ik er al weer 3,50 terug bij op 14dagen heb de moed niet meer om het terug te doen,ik heb ook telkens honger help mij aub.Dank u

  • Hi marie, je moet een eigen leefstijl opbouwen. Niet afhankelijk zijn van 1 soort dieet. Ik raad je voor nu aan om al mijn artikelen goed door te nemen je zal dan blijvend afslanken.

 43. hallo heb een traag werkende schildklier waardoor ik behoorlijk ben aangekomen 10 kilo. Is dit dieet wel geschikt voor mij????

 44. Hallo Marijk

  Ik probeer al maanden van mijn buikvet af te komen. Ik ben 53, 1,62 en weeg 67 kilo dat is volgens mijn BMI te hoog. Aleen lukt het mij maar niet om kilo’s kwijt te raken. Met name op de probleem gebieden buik, billen,en dijen. Ik heb sonja bakker geprobeerd en val in de eerste 2 weken 2 kg af en daarna niet meer. Ook geprobeerd koolhydraatarm ook geen resultaat de eerste 2 weken 1 a 2 kg afvallen en daarna niet meer. Hopelijk kun je mij vertellen wat ik verkeerd doe

  Gr.
  Maureen

  • Hoi maureen, als je blijvend wilt afvallen is het erg belangrijk dat je veel eiwitten blijft eten en trage koolhydraten + vetten met mate. Ook is het belangrijk om regelmatig andere voedingsmiddelen te eten, zodat het niet gaat vervelen.

 45. Hallo Marijke

  In je voorbeelden voor kolydraten dieet komt veel kwark yoghurt enz voor maar dat lust ik niet wat kan ik daar voor in de plaats nemen? anders kan ik dit niet doen en wil graag 6 kilo kwijt al eerst

  groetjes maaike

  • Hoi Maaike, het is niet zo dat als je geen kwark of yoghurt lust dat je dan niet meteen mee kunt doen. Je kan altijd mee doen. Er zijn honderden andere voedingsmiddelen waarmee je blijvend kunt afslanken. Voedingsmiddelen zoals: tomaten, aardbeien, appels, goji bessen, chia zaad, bruine bonen, makreel, haring, zalm, kipfilet, eieren.

 46. Goede dag, had een vraagje tussen doortjes kan je ook gewoon 10 stuks noten eten en dat was het dan. En ik slik multivitamine en msm pillen bij het afslanken mag dat.
  Groetjes,
  naziha

 47. Ik heb last van een hele opgeblazen buik door te veel koolhydraten dat weet ik zelf en val moeilijk af ik heb vroeger veel crash dieeten gedaan dat mijn stofwisseling van slag is. Nu wil ik graag veel afvallen mijn leeftijd is 48 en weeg 83 kilo en dat is veel te veel ik wil graag weer naar 65 kilo.
  Daarom ben ik met het paleo begonnen zijn er tips dat ik niet meer zo moeizaam afval.

  • Hoi Esther, blijf gewoon zo goed mogelijk eten. Eet alleen onbewerkte voedingsmiddelen en focus vooral op voedingsmiddelen waar eiwitten inzitten.

 48. Hi Marijke,

  Ik heb moeite met op tijd eten en vaak genoeg per dag en met het laten staan van een wijntje ’s avonds.

  Grt Marja

  • Hoi Marja, in het begin had ik er ook veel moeite mee, maar dit veranderde al snel wanneer ik er langer mee bezig was. De eerste weken is het gewoon even bikkelen en daarna lijkt het vanzelf te gaan.

 49. Onderwerp: thee

  Bericht inhoud:
  hoi Marijke ik heb een vraag welke groene thee kun je het beste drinken? en hoeveel keer per dag ??? gr sylvia

 50. Hallo Marijke, fijn dat je wat je hebt uitgevonden zo helder neerzet. Ik merk dat ik naarmate ik verder lees steeds minder kan luisteren naar je boodschap. Dat is jammer want je hebt echt wel iets om te delen met anderen. Ik merk dat ik afhaak omdat verschillende dingen toch echt niet in overeenstemming zijn met het Paleo. Misschien moet je het daarom ook niet Paleo-dieet noemen, maar ‘milde variant van ..’ of ‘nuchter omgaan met…’. Daarbij ik vind je reactie naar Hans niet erg professioneel. Kattig en gekwetst wel. Jammer. Echt twee gemiste kansen om je website nog professioneler te laten overkomen.

 51. Ga vandaag beginnen maar drink ook graag koffie hoeveel koffie is raadzaam? En hoe zit het met thee en welk smaakje is dan de beste keus ? Bedankt alvast groetjes Tiny

 52. Ik heb lactose intolerantie. Hoe zit het met die melkproducten. hoe kan ik ze vervangen.
  IK eet ook geen haring, rundvlees varken vlees en makreel. Waarmee kan ik ze vervangen.
  bedankt.
  Met vriendelijke groet,

  Rolita

  • Hoi Rolita, je kan pinda’s, cashewnoten, macadamianoten, bruine bonen, witte bonen, kipfile, kalkoenfile, gojibessen eten.

 53. Hoi Marijke, ik wil beginnen met het Paleo dieet. Ik begrijp de hele theorie en wat ik wel en niet moet eten. Wat ik alleen nergens kan vinden zijn de verhoudingen. Hoeveel vlees, vis, groente, noten. Ik heb wel artikels gezien met zoveel % dierlijk, zoveel % plantaardig, maar wordt dat bedoeld met calorie-inname? Ik mag 2200 kilocalorieën, moet dan een x aantal % van mijn calorie-inname plantaardig zijn en een x aantal % van mijn calorie-inname plantaardig? En wat zijn die procenten dan? Ik zou graag wat meer duidelijkheid hierover willen. Als het er toe doet, ik ben 23 jaar, 1,72 lang en weeg 68 kilo. Ik heb niet het doel om kilo’s te verliezen, maar wil een gezond eetpatroon.

  Groetjes Eliza

  • Hoi eliza, als jij zo gaat denken maak je het heel erg lastig voor jezelf. Je moet gewoon zo denken elke maaltijd of tussendoortje moet ik zo indelen dat het voor 60/70% uit eiwitten bestaat en de 30/40% deel je in met trage koolhydraten + onverzadigde vetten.

 54. Heel vaak weinig of geen zin/trek in eten. Wel af en toe een stukje worst of kaas. Ik probeer nu elke dag 10 minuten op de crosstrainer te bewegen en af en toe op de loopband. Ik heb rugklachten en vrij hoog getennist en moest dit in 1983 opgeven vanwege mijn rug. Ik ben nu 62 en wil minder gaan wegen, zodat mijn kleding beter padt.

 55. Hai Marijke,

  Ik hoop diep in mijn hart met dit eetpatroon gezond aftevallen. Mijn probleem is dat ik onregelmatig werk op rare tijden. Dit kan variëren van 04:30 s’ochtends tot een nachtdienst die start om 22hr.Tijdens mijn werk heb ik maar 1 pauze van 30min. Als ik niet op tijd eet gaan mijn handen trillen en voel ik me beroerd. Ik hoop dat jij mij hierin advies kunt geven zodat ik OOK kan afvallen.

  Groeten Nihal

  • Hoi Nihal, stop een zakje met verschillende noten in je zak zodat je altijd even snel wat kunt eten, dit zou al verschil moeten maken! Neem in je pauze een grote maaltijd. Bijvoorbeeld 250 ML magere kwark, 4 aardbeien en 2 plakjes kipfilet.

 56. Hallo Marijke,
  Heel erg duidelijk en fijne recepten. Mijn probleem is alleen dat ik niet erg veel geld te besteden heb (student). En de meeste dingen zijn best wel prijzig, zoals zalm, haring, makreel, veel van de benoemde bessen. Hoe kan ik dit goed aanpakken?

  • Hi Daphne, dan moet je wat goedkopere producten nemen waar eiwitten inzitten. Zoals amandelen, eieren, magere kwark, bruine bonen, witte bonen, plakjes kipfilet/kalkoenfilet, appels, tomaten. Check even in de supermarkt welke onbewerkte voedingsmiddelen allemaal betaalbaar voor je zijn.

 57. Ik weeg nu 53,5 kilo en probeer weer op mijn oude gewicht te komen van 50 kilo.
  Nu heb ik gewoon simpelweg geen tijd om te sporten, heb wel staan/lopend werk en fiets elke dag dus opzich genoeg beweging.
  Probeer met mijn voeding een beetje af te vallen. 1,5 kilo wil ik toch echt.
  Alleen lukt me dit niet zo goed, help!

  • Hi Sylvie, het is dan inderdaad erg belangrijk dat je goed op je voeding let. Probeer elke maaltijd of tussendoortje die je neemt voor 70% uit eiwitten te laten bestaan. Eet alleen maar onbewerkte voedingsmiddelen.

  • Hi Nora, door je voedingspatroon goed aan te passen en regelmatig verschillende vet verbrandende oefeningen uit te voeren.

 58. Hallo marijke
  graag zou ik wat hulp willen
  ik ben 1.70 cm weeg 157 kilo ????
  ik eet nu smorgens klein beetje kwark een volkoren cracker met kipfile of rookvlees en beker melk.tussendoor een appel.als lunch 2 volkoren broodjes met kipfile of rookvlees en beker melk.
  en tussendoor een appel en bakje kwark omdat ik savonds om kwart voor 8 pas warm kan eten ivm werk.
  en dan heb ik toch nog moeite met de avond.honger gevoel.kan u mij een tip geven?

  • Hi Zilver, volkoren cracker, volkoren brood, melk, rookvlees uit je voedingspatroon halen. Daarvoor in de plaats kun je beter water, bruine bonen, witte bonen, gekookte eieren, kalkoenfilet, goji bessen, pindakaas, pinda’s, cashewnoten, haring, makreel nemen. Als je in de avond weer snel honger krijgt, neem dan een handje nootjes of een stuk fruit.

 59. Hallo Marijke,

  Ik wil er graag paar kilo vanaf ik weeg nu 69 en ik ben 1,68 ongeveer.
  En wil er toch 10 kilo wel vanaf als het lukt? Ik heb ander werk gekregen eerst liep ik heel veel op het werk en kon ik met de fiets naar het werk elke dag en op donderdagavond doe ik korfbal uurtje.
  Nu ga ik met de auto naar het werk en sta ik veel op een plaats te werken. Ik wandel nu een keer in de week en korfbal 1 uur in de week. Verder wil ik niet heel dieet maar kijken met door op te letten wat ik eet om er wat kilo’s af te krijgen en meer beweging. Plus het moet niet zo zijn dat als ik dalijk op mijn gewicht zit en ik ga keer uiteten ofzo dat ik dan weer meteen de kilo’s eraan heb. want mijn vriend maar ik ook vinden het wel leuk om te gaan uiteten. Maar goed hoe ziet mijn dag eruit. Om 6 uur eet ik een boterham met vlees en 1 beker fruitmelk, om half 10 eet ik 1 pakje sultana en een kopje thee. Om half 1 eet ik 3 boterhamen, een beker cupe soep en 1 stukje fruit. om 4 uur drink ik een glas water. Om 6 uur eet ik warm eten en om 20.00 uur drink ik een kopje thee met klein koekje. Maar koekje valt al steeds vaker weg. Graag zou ik willen weten wat ik beter kan veranderen met eten. bijv geen brood maar wat dan wel? Zijn aardappels goed?

  Groetjes van Rianne

  • Hi Rianne, 10 kilo afslanken lukt jou ook. Je moet je voedingspatroon zo aanpassen dat als je in het weekend een keer uit eten gaat je niet aankomt. Dit kun je doen door doordeweeks goed, gezond te eten bijvoorbeeld. Wat ik ook zie is dat je te weinig voedingsmiddelen eet waar eiwitten inzitten. Neem meer voedingsmiddelen zoals: magere kwark, haring, makreel, eieren, kipfilet, bruine bonen, kalkoenfilet, goji bessen.

  • Hi Ab, dan moet je ervoor zorgen dat je alleen maar voedingsmiddelen eet die en gezond zijn en je ook lekker vind.

 60. Hoi Marijke!

  Ik ontbijt in de ochtend met 2 boterhammen met pindakaas, dit doe ik omdat ik anders te veel honger krijg. Ik eet wel om 2 uurtjes stukjes fruit of groente en na 6 uur eet ik niks meer, ook doe ik dagelijks aan hardlopen (45 min) ben al 2 weken bezig en maar 2 kilo afgevallen, kan ik iets doen dat de kilo’s er sneller afvliegen? En een strakker buik krijg ?

  Alvast bedankt voor je hulp!

  • Hi Anouar, goed dat je al 2 kilo kwijt bent! Je zou eventueel nog regelmatig wat vet verbrandende oefeningen kunnen uitvoeren. Voer vet verbrandende oefeningen altijd langzaam en mooi uit. Eet je dagelijks ook genoeg voedingsmiddelen waar eiwitten inzitten?

 61. hallo, ik ben in middels 10 kilo afgevallen. maar nu staat de weegschaal stil? val nog wel af, dat merk ik aan mijn kleren hoe komt dat?

  • Hi Ans! Gefeliciteerd zeg! Hoe langer je bezig bent met afslanken hoe moeilijker het op een gegeven moment word om af te slanken. Je lichaam wilt namelijk niet dat je vet kwijtraakt. Door regelmatig oefeningen uit te voeren zal je merken dat je weer gaat afvallen.

 62. Echt een superhandige site. Voor het eerst iemand gevonden die iets zegt waarin ik me kan vinden en wat ik geloof. Al een gele tijd van alles aan het proberen, aangezien ik toch wat meer buikvet heb ontwikkeld na het niet mogen sporten een jaar lang na een zware operatie en revalidatie. Toch nog wel moeite met het bedenken wat ik moet eten. Ik wil variatie houden maar dat is wel lastig.

 63. Beste

  Ik zou zeer graag 5 kg kwijt willen het kan toch niet zo moeilijk zijn!
  En toch lukt het mij niet:-(

  Ik eet:
  8u ontbijt
  10u tussendoortje (fruit af en toe koek)
  12u middag maal (gesuikerde yoghurt van danone met cornflakes, ofwel 2boterhammen met beleg)

  14u tussendoortje (fruit, yoghurt, of koek)

  17u30 avondmaal (aardappelen groenten en vlees

  Op zich niet veel maar dan..
  ‘S avonds voor tv tegen 20u krijg ik zin in allerlei lekkers 🙁 fruit geraak ik niet vjn voldaan integendeel krijg nog meer honger van waardoor ik erna tog ng dat lekkers neen bv( potje chocomouse, koek, stukje pizza van mijn man of potje chips enz… wat kan ik hier aan veranderen want als ik helemaal niets eet voor slapen dan rammeld mijn buik van de honger:-(!

  aja verder ga ik ok gemiddeld 2 a 3keer/week 60 min fitnesse

  Heb jij nog raad
  Alvast bedank
  Mvg jessica

 64. Dag marijke,

  Ongeveer halverwege je bericht schrijf je dat een teveel aan eiwitten je dik kan maken en zelfs slecht is voor je lichaam. Verder benoem je een gezonde maaltijd met maar liefst 4! eieren. Ook geef je aan dat een maaltijd voor 70% uit eiwitten behoord te bestaan.
  Is dat gezien je eerst opmerking over teveel eiwitten dan niet tegenstrijdig?
  Hoeveel eieren op een dag is dan gezond?

  Mvg k

  • Je mag wel veel eiwitten eten, moet ook om af te slanken, maar neem niet alleen eiwitten. Naast het eten van eiwitten is het erg belangrijk dat je ook trage koolhydraten en onverzadigde vetten eet. Stel je neemt een maaltijd zoals dit: 250 ml magere kwark + 1 appel + 10 cashewnoten, dan is er niks aan de hand.

 65. Ik wil zo graag 5kg kwijt zodat ik terug 52weeg ben 24jaar en weeg op moment 58k

  Nu ik ee

  8u ontbijt (gemid.4boterhammen met beleg of chocolade keutels of 2eitjes met glas citroenwater )

  10u tussendoortje (fruit of yoghurt of koek)

  12u middageten (cornflakes met 1gesuikerde yoghurt van danone en fruit of 2boterhammen met beleg en yoghurtje citroenwater

  14u tussendoortje (ofwel koek ofwel weer fruit) wate

  17u30  avondmaal dit varieert van  aardappelen met groentjes en vlees of spaghetti of wok

  Maar dan tegen 20u voor tv krijg ik het moeilijk de drang te weerstaan en van fruit krijg ik nog meer honger waardoor ik toch nog iets lekkers ga nemen zoals… potje chocomouche of potje chips of stukje pizza van mijn man of koekje:-(

  Ik ga gemiddeld 2 a 3x/week 60min fitnesse

  En ik moet zeggen in de weekends let ik zo niet op wat ik eet 🙁
  Kan u mij tips geven, ik weet echt niet meer wat ik moet doe

  Bovendien poets ik bij mensen van 8u tot 16u van maandag tot vrijda
  Beweging genoeg of

  Alvast bedank
  Mvg jessica

  • Hi Jessica! je eet echt teveel verkeerde voedingsmiddelen. Als je zo blijft eten zal je jammer genoeg nooit afslanken. Brood, aardappelen, chocolade keutels, koek, cornflakes, danone. Je moet echt leren om anders te gaan eten. Neem bijvoorbeeld eens de volgende voedingsmiddelen: Magere kwark, magere yoghurt, haring, makreel, zalm, bruine bonen, witte bonen, kipfilet, gekookte eieren, kalkoenfilet, spruiten, tomaten, appels, pinda’s, cashewnoten, chiazaad, aardbeien. Voedingsmiddelen die onbewerkt zijn, zijn meestal gezond voor je.

   • Hey marijke
    Ik ga mijn best doen al te minderen met aardappelen en brood

    Wat is volgens jou een goed evenwichtige ontbijt
    En wat mag ik om 20u nog eten?
    Want hoeveel fruit mag je eten per dag?

    • Goed zo! Door brood en aardappelen te schrappen zal je al erg ver komen! Voor mij is dit een goed ontbijt: 250 Ml magere kwark + 4 aardbeien + 4 plakjes kipfilet of 2 gekookte eieren + 2 mandarijnen + 10 ongezouten pinda’s. Zelf neem ik 2 stuks fruit op een dag. Als je het goed verdeelt over de dag kan je eventueel wat meer nemen.

     • Het probleem is dat ik mij niet gemakkelijk verzadigd voel :-(!

      Ik werk hard plus ik fiets naar het werk en naar huis, ik heb steeds honger
      En drink zeker 2liter water!
      Van fruit heb ik nadien direct een rammelende maag:-(
      En ik kom gemakkelijk aan 3stukke fruit op een dag ( appel, kiwi of druiven..
      Wat mag ik tussendoor nog wel eten? En voor mijn middagmaal wat raad u mij aan als broodvervanger want de mogelijkheid tot iets koken heb ik niet. En ‘savonds mag ik dan enkel groenten en vlees eten?
      Want ik kook gewoon dagelijkse boerekost voor men gezin

      Groetjes

     • Hi Jessica, als je snel weer honger krijgt moet je veel meer gaan eten. Eet meer noten bij het fruit. Meer plakjes kipfilet, groentes enzovoorts. Eet ook magere kwark met brinta en aardbeien eventueel. Voedingsmiddelen die goed vullen.

 66. Hoi Marijke!

  Ik heb best een atletisch lichaam, ik heb jarenlang in een fitnessclub gewerkt en ook les gegeven. Ook nu sport ik nog elke dag en let goed op mijn eten. Mijn probleem is dat ik mijn benen niet droog krijg met trainen en het vet daar echt blijft zitten. Dit is altijd al zo geweest.
  Ook heb ik last van cellulitis. Ik merk dat het minder word als ik bij wijze van alleen maar de hele week salades eet maar het komt na bijv.een weekend iets minder streng opletten ook net zo hard weer terug.
  Heb jij een goede tip voor mij?

  Groetjes Sanne

  • Hi Sanne, het is voor jou heel erg belangrijk om laag in je koolhydraten en vetten te zitten en een stuk hoger in je eiwitten. Daarnaast raad ik je aan om de volgende oefeningen uit te voeren. Squats, lunges, stiffleg deadlift, leg press.

 67. Hallo Marijke,

  Ook wij (mijn man en ik) willen afvallen en doen ook een aantal Paleo recepten.
  Ik ben in 1 maand 1 kg afgevallen en mijn man (met sporten) 2 kg. dus er is nog
  een lange weg te gaan. Pinda’s mogen niet, peulvruchten ook niet. Is het mogelijk
  om dit te combineren met jouw lifestyle van eten?
  Groetjes,
  Joyce

  • Hi Joyce, het is te combineren, maar dan moet je wel goed opletten wat je allemaal gaat eten. Bij paleo mag je een aantal dingen niet, die je met mijn methode wel weer mag.

 68. Ik ben nu ruim 2,5 weken bezig met je dieet en ben in totaal 1,5 kilo kwijt.
  Ik heb een middelmatige vorm van oedeem, kan dit misschien de reden zijn dat ik zo weinig afval?

  • Hi Anoniem, ik denk niet dat het daardoor komt dat je niet afslankt. Maar ik raad je aan om het even met je huisarts te bespreken voor de zekerheid.

 69. Ik ben 8 maanden bezig met een koolhydraat beperkte leefstijl en er zijn 14 kilo vanaf. Gaat niet snel, maar het werkt! Mijn allerbelangrijkste doel is bereikt, namelijk geen insuline meer spuiten voor de diabetes. Ik slik wel nog tabletjes, 2x500mg metformine. Ook de pilletjes tegen hoge bloeddruk zijn gestopt en de bloeddruk is super goed.

  Mijn vraag is: bij welke BMI heb je overgewicht? Bij 25 of bij 27? Ik kom verschillende tabellen tegen.

  Ik ben 48jaar. Gewicht was 87kg, nu 73kg. Lengte 1.61m

  groetjes Ingrid

  • Hi Ingrid, volgens mij is een bmi van 25 een teken van overgewicht. Pas de tips toe van de site en meld je even aan voor de nieuwsbrief;)

 70. Hallo Marijke
  Volgens mij eet ik ook te weinig overdag smorgens 1 boterham, tussendoor plakje ontbijtkoek
  smiddags 2 boterhammen en tussendoor fruit en s avonds mijn maaltijd
  en magere yoghurt 0 % met fruit
  Mijn zonde is een nootje en wat naturel chips
  mvg, Monica

  • Hi Monica, je eet inderdaad te weinig en je eet verkeerde dingen. Boterham, ontbijtkoek, weg ermee. Neem havermout, kipfilet, kalkoenfilet, gekookte eieren, amandelen, pinda’s, cashewnoten, magere kwark.

 71. Hoi Marijke,
  De reden dat ik graag een paar kilo af wil vallen is: ik een sporter en woog altijd rond de 65kg, sporten betekende voor mij heel veel. Door een val heb ik 10 maanden geleden hersenletsel opgelopen en daar ben ik nog steeds van aan het herstellen, hierdoor ben ik 6 kg aangekomen en ik zou er zo graag weer een paar kg af hebben. Ik let altijd goed op wat ik eet en snoepen doe en deed ik nauwelijks.

  • Hi Jacqueline, erg zeg! Ik weet hoe het voelt als je niet kunt sporten. Voor nu raad ik je aan om extra goed op je voeding te letten en hoog in je eiwitten te gaan.

 72. ik ben 74 jaar en last van atrose in mijn enkels en voeten en weeg 89 kilo en een dikke buik daarom wil ik afvallen dan hebben mijn benen niet zo veel te dragen
  en heb ik minder pijn heb al veel geprobeerd maar helpt niet
  en hier bij voel het goed

  vrindelijke groeten Cees

 73. Goedemorgen,

  Ik ben 4 maanden geleden bevallen van mijn tweede zoontje. Nu ben ik 6 weken ​na de bevalling begonnen met lijnen. Ik heb mijn eetpatroon omgegooid naar een koolhydraatarm dieet. Dit heb ik na mijn eerste bevalling ook gedaan en in combinatie met krachttraining (kettlebell) ben ik toen bijna 30 kilo afgevallen. De eerste twee weken heb ik mijn lichaam laten detoxen door alleen kwark, ei, kip, biefstuk, rosbief, varkenshaas, noten, pitten, zaden enheel veel groenten e.d. te eten. Dagelijks 2 tot 3 liter water (incl. groene thee). In totaal eet ik drie grotere maaltijden en twee tot drie tussendoortjes op een dag. Na die twee weken ben ik fruit erbij gaan eten. Dit ook twee weken gedaan. Daarna kon ik, als ik de behoefte had in “fout” eten, eigenlijk alles weer eten zonder aan te komen. Zolang ik maar minimaal twee keer per dag koolhydraatarm at, bleef ik gewoon gewicht verliezen. Ook ben ik vanaf de eerste dag voedingssupplementen gaan slikken (Multi vitamine, Multi mineralen, visolie (ik lust totaal geen vis) en L-carnitine). De eerste keer ging het helemaal perfect en ik voelde me goed.

  Alleen merk ik bij deze keer dat ik best weinig energie heb. Ik wordt redelijk moe wakker terwijl ik een goede nachtrust heb (8 uur). In het begin dacht ik dat het kwam doordat ik bij moest komen van de bevalling en ik weer in het babyritme moest komen met de doorbroken nachten. Maar na verloop van tijd kwam ik erachter dat het aanbleef. Ik had nergens geen zin in en wilde eigenlijk alleen maar (bij)slapen.

  Nu heb je het met twee kinderen behoorlijk druk. De oudste is 5 jaar en vraagt ook redelijk wat aandacht. Ik werk ik ook nog 2 dagen in de week.

  Ik probeer nog steeds 2 tot 3 keer per week te gaan sporten (kettlebell i.c.m. diverse oefeningen zoals squats, lunges, opdrukken e.d.), maar ik merk dat ik me er door de vermoeidheid bijna niet aan toe kan zetten. Nu heb ik net een weekje vakantie gehad en ben ik wel wat bijgekomen, maar ik ben nog wel steeds vermoeid. Heb ook al redelijk vaak in het verleden bloed laten prikken, maar ook daar kwamen geen bijzonderheden naar boven.

  Ik heb een paar weken geleden jouw pakket gekocht met jouw dieetplan, voedingsschema’s, sportschema’s en ik zag dat dit aansloot bij mijn leefwijze. Nu is dit niet geheel paleo naar mijn idee. Sowieso gebruik ik niet 100% biologische producten. Mijn budget met 2 kinderen is niet erg toereikend. Heb jij misschien enig idee waar het aan zou kunnen liggen dat ik zo vermoeid blijf en geen fut/zin meer heb om te sporten en dus ook geen gewicht meer verlies?

  Met vriendelijke groet,
  Bianca

  • Hi Bianca, het is denk ik verstandig voor jou om je bloed te laten testen. Misschien komt het omdat je dagelijks te weinig koolhydraten eet. Je moet hier zelf een beetje mee experimenteren. Verschillende voedingsmiddelen erbij eten en goed op je lichaam letten. Jij bent de enige die dat kan, ik kan niet in jouw lichaam kijken en zeggen wat er gebeurt. Test continu je lichaam en op een gegeven moment weet jij precies wat je elke keer moet doen om je goed te voelen. Ik ben nu met de nieuwe versie bezig van de afslankoplossing. Als deze klaar is krijg je deze gratis en er komt ook een forum bij waar je al je vragen kunt stellen.

   • Ik kreeg inderdaad te weinig aan koolhydraten binnen. Nu eet ik bij het avondeten een klein portie pasta/rijst/aardappelen en ik heb inderdaad meer energie. Verder hou ik me heel erg aan het schema, maar toch merk ik geen lichamelijke verschillen ondanks alle moeite en het sporten. Ik ben het spoor een beetje bijster.
    Ik eet veel eiwitrijke producten, de 70/30 verhouding. Wat zou ik nog meer kunnen doen?

 74. Goedemorgen ,
  Ben al een tijdje bezig met gewicht te verliezen gaat ook wel goed .
  Maar ik neem toch de verkeerde voedingsmiddelen tot me misschien te veel
  bewerkt voedsel .
  Tot ik jou dieet bekeek kwam ik er achter dat we meer goede vette moesten eten en
  meer tussendoortjes om de moter laten te laten draaien ( verbranden )
  Mijn vorige dieet at ik bijna niks en toch viel het tegen wat ik aan gewicht kwijt raak ?
  Ik vindt het een geweldig dieet ik hou namelijk heel erg van vis !!
  Succes iedereen met het volgen van gezond eten .
  Gr krijn .

 75. Ik ben bijna 59 jaar en gewoon vesrlaafd aan chocola met name en suiker. Ik voel mij het beste als ik 10 kg lichter ben maar het lukt me de laatste tijd niet meer om me aan de gezonde dingen te houden. Heb veel geprobeerd zoals 13 dagen dieet van dr Moreno in 2013. Dat lukte beste goed maar heb daarna geen goede balans in kunnen vinden. IK hoop hiermee waarin ik veel overeenkomsten vind weer wat steun te vinden. Denk alleen dat ik brood giga ga missen en yoghurt. Mag ik ipv kwark griekse yoghurt? Dank voor de recepten. groet Marlies

  • Hi Marlies, eet gewoon regelmatig onbewerkte voedingsmiddelen die ik aangeef en je zal sneller afslanken! Griekse yoghurt ipv magere kwark mag.

 76. Meer onbewerkte voedingsmiddelen eten zouden we meer moeten doen ????
  Scheelt zoveel in troep dat we anders binnen krijgen.

 77. Goedemiddag Marijke,
  Ik ben 26 jaar en weeg 65 kilo, dus echt afvallen hoef ik niet.
  Ik heb wel last van veel buikvet, wat ik ook doe mijn buikje gaat maar niet weg.
  Ik heb een hond en krijg dus genoeg beweging, dus daar kan het ook niet aan liggen.

  Kun jij me advies geven?

  Groet Mathilde

 78. Ik ben 63 jaar en ik kom nu per 2 weken bijna 1 kg aan! Voorheen kon ik alles eten en ik groeide niet, totdat de overgang begon. Nu wil ik wel, maar het lukt me niet om gewicht te verliezen. Ik doe er ook eigenlijk niets aan, dus dat is niet verwonderlijk. Maar ik voel me zo nu en dan een olifant met 74 kg en 1.68 m lengte. Ik voel me soms nog redelijk maar als ik in de spiegel kijk dan zie ik echt een dikke buik. Ik ben helemaal recht!

  • Hi greetje, leer regelmatig onbewerkte voedingsmiddelen te eten. Eet elke maaltijd of tussendoortje erg eiwitrijk en doe aan beweging.

 79. Als eerste wil ik je bedanken voor de 45 recepten die ik net heb ontvangen. Je vraagt waar ik op dit moment moeite mee hebt, dat is dat ik nu niet afval en toch (redelijk) mijn best doe (ik hou een periode vol en dan zie ik dat ik niet ben afgevallen en gooi dan de handdoek in de ring). Ik ben een paar weken geleden met paleo begonnen maar dat ging zo verkeerd dat ik daar meteen mee ben gestopt, mijn bloeddruk ging mega omhoog (156 om 94), en ik voelde mij niet goed, het leek wel of ik aan de drugs zat en de hele dag in een trip zat, ook was ik ontzettend moe en wilde alleen maar slapen. okay daar zal je dan de eerst week doorheen moeten maar die bloeddruk zat mij wel erg dwars. Daarna weer Sonja Bakker gevolgd (vroeger 1 kilo per week eraf, nu niets). ik sport 3 x per week, 2 x cardio/krachttraining van 1,5 uur per keer en 1 x yoga van ook 1,5 uur per keer. Mijn vriendin is nu 21 kilo afgevallen met Atkins maar dat is niets voor mij als ik geen fruit of iets zoetigs mag dan vlieg ik tegen de muren op en word ik bloed chagrijnig. Nu ik jouw site heb gevonden heb ik weer een beetje moed en ga mij nu focussen op de recepten en dagindeling die jij voor ons al helemaal hebt uitgevogeld. oja ik merk dus helemaal niets op de weegschaal (ja schommelen van een kilo eraf en een kilo erbij) maar wel aan mijn kleding! (alleen geeft mij dat niet de bevrediging die ik graag wilt hebben, ja ja ik weet het maar ik wil ook de cijfertjes omlaag zien gaan op de weegschaal).
  Alvast bedankt voor je reactie.

  • Hi Angelique, waarom laat jij je zo beinvloeden door een cijfer op een weegschaal? Je moet nooit afhankelijk zijn van een cijfer. Het gaat erom hoe jij je voelt en je zegt zelf al dat je het merkt aan je kleding, daar gaat het om toch;) Je moet naar je lichaam kijken of dat verandert niet naar een cijfertje. Kom op, knal die kilo’s eraf!! Je kan het.

 80. Hoi Marijke
  Als aller eerste ben ik erg onder de indruk van uw artikel!

  Maar toch heb ik een vraagje, ik volg de ontbijt en middagmaaltijden gewoon zoals het er staat van de 45 recepten, maar de avondmaaltijden gaat een beetje moeilijk, omdat ik nog niet op mezelf woon, we eten wel elke avond heel erg gezond genoeg groente en geen bewerkte producten, maar ik vroeg me toch af of dat heel erg is, ik heb wel wat overtollige vetjes die ik graag wel wil hebben van daar dat ik het eventjes vraag.

  Nog een fijne avond!

  Groetjes Manon

 81. Hallo Mevrouw Helswieg

  Ik weeg nu 55,5 kilo
  Maar ben weer gestopt met sporten.
  Vanwegens geen zin meer en met ongezond eten.
  Ik wil namelijk 47 kilo wegen voor mijn lengte , want ben niet zo lang . Als k afval misschien dat ik langer wordt. Heeft u nog tips voor mij

  • Je moet alleen sporten als je weet waarmee je bezig bent. Doe je dat niet dan boek je geen resultaat. Voer vet verbrandende oefeningen uit waarmee je de grote spiergroepen van je lichaam traint. Dus je rug, borst en benen.

 82. Hoi marijke
  Wat een geweldige site al ben ik wel aardig overrompelend door de vele info. Weet ff niet waar te Beginnne
  Ik was ooit veel afgevallen met het sonja bakker dieet… Ja je snapt m al. Na vele pogingen iedere keer weer wat erbij… En zo gaan we steeds een beetje verder. Na mn bevalling 5 jaar geleden nooit meer op mn oude gewicht gekomen en na de 30 te zijn gepasseerd is het helemaal drama
  Ik merk dat ik gewoon een schema zwart op wit nodig heb om iets te kunnen doen, ben echt geen keukenprinses, werk onregelmatig en als ik zelf iets moet samenstellen word het al snel iedere dag hetzelfde aangezien ik niet crea bea ben met eten. En ik lust totaal geen vis (erg jammer gezien het bij alle diëten voorkomt)

  Heb jij advies hoe en wat ik het beste kan gaan doen of waar ik een week schema kan vinden om een stok achter de deur te hebben?

  Ik ga ff verder met spitten op je site en hoop van de Zomer 10 kg kwijt te zijn!!

  Groetjes ankie

 83. Was al goed opweg van 84 naar 70 kg maar nu heb ik iets van eten van frietjes kan er gewoon niet van afblijven ben goed 5/6 kg weer aangekomen ga nog wel sporten en lopen maar zodra ik weer een friettent zie ben ik verkocht help help

  • Hi Diana, je zal toch moeten leren om van het fruit af te blijven. Ik denk dat als jij geel de dag gezonde onbewerkte voedingsmiddelen gaat eten, dat je dan niet eens trek meer hebt in friet.

 84. Hallo Marijke,
  Ik ben al een tijd bezig met gezond eten. Maar ik wist nooit wat nu echt gezond was, ik hoop dat ik veel steun heb aan de 45 maaltijden en daardoor beter kan leren wat wel of niet gezond is.
  Groeten, Fenna

 85. Ik heb jouw website recent ontdekt en wil me er in gaan verdiepen, want ik moet/wil 15 kg kwijt. Ik ben vanaf september zelf bezig met “afvallen” maar het resultaat blijft uit. Als ik het zo lees is het te weinig eten in ieder geval een probleem. Mijn eetpatroon is nu: ’s ochtends (7.30) “makkelijk”: of ik ontbijt niet, of schaaltje magere melk met weetabix.’Lunch (12.30) : rucola sla, tomaatjes en komkommer. Soms met wat feta erbij. Tussendoor: snoeptomaatjes. maar ook wel dropjes. Avondeten (20.30, kan niet vroeger) royale portie. Ben niet zo’n groente eter, maar wel van de sausjes. Drankjes: overdag cappuccino/ koffie, ’s avonds wijn / cola zero.
  Weekend: ontbijt, 2 boterhammen met kaas (11.00), lunchen: buiten de deur (uitsmijter, kroket, filet americain oid). ’s avonds (19.30) : Royale portie en vaak nog wel franse kaasjes etc. Drankjes: Thee, cola zero, wijn.

  • Je mist echt een hoop voedingsmiddelen met eiwitten daarin. Neem deze meer en verminder in voedingsmiddelen waar koolhydraten inzitten.

   • Ik heb in middels al eiwitten toegevoegd. Hoop dat het de goede zijn. Wat vind jij van zure haring en tonijn op water uit blik?
    verder mbt fruit. Je noemt mandarijn, neem aan dat sinaasappel hieraan gelijk staat? en mogen van de vruchten uit de diepvries ook? Ivm allergie kan ik geen appel en kiwi eten en diepvriesfruit is er het hele jaar door en dus meer keus.

 86. Hai Marijke,

  Ik zit met een ‘probleem’, mijn man wil graag afvallen en wil dit middels de door jou genoemde methode gaan doen samen met lekker bewegen. Ik ben 1.78 en weeg 60 kilo, niet echt noodzakelijk dat ik kilo’s kwijt raak… liever niet eigenlijk! We hebben 2 kinderen van 12 en 10 die ook aan de onderlijn van gewicht zitten. Kunnen we met zijn allen het zelfde eten of moet ik voor hem anders gaan koken?
  Vast bedankt voor je antwoord!

  Janet

  • Als je man wilt afslanken en jij niet echt moet je man natuurlijk anders gaan eten dan jullie. Zodra hij de adviezen opvolgt van mijn site en jij eet gewoon wat je normaal ook altijd al eet, is er niks aan de hand.

 87. Beste Marijke,
  In het nieuwe jaar heb natuurlijk ik ook mijn goede voornemens.
  Ik wil een aantal kilo’s kwijt. Dit onder andere door mijn voeding aan te passen.
  Ik ben geen fan van salades. Ik lust het absoluut niet haha.
  Daarom ben ik voor mijzelf begonnen met een groente schema op te stellen. Dit vooral voor de lunch. Bijvoorbeeld spinazie, bloemkool, sperziebonen, eieren en vlees soorten etc.
  Helpt dit ook om af te vallen?

  Ik heb zelf veel moeite met het stoppen van snoepen. Soms heb ik het gevoel dat ik gewoon altijd honger heb!
  Heeft u tips?

  Met vriendelijke groet,
  Ana Claudia

  • De groentes die je opnoemt helpen zeker. Eet daarnaast heel de dag door eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

 88. Hoi Marijke, er hoeft bij mij maar ongeveer 3 a 4 kg af. Eigenlijk alleen buik en maag vetrollen. Ik eet nu ’s morgens 250 gram magere kwark met 2 eetlepels gebroken lijnzaad en een mandarijn. ’s Middags kipstukjes in de olijfolie gebakken met groenten en zilvervliesrijst. Op een andere dag ’s middags gekookt ei met groenten. ’s Avonds of 1 snee volkoren brood en een appel of worteltjes en appel. Ik fiets 2x per dag kwartier op de hometrainer en loop 2x per dag 5x de trap op en af. Heb daarbij mijn gewone huishouden. Wat vind je van mijn eetpatroon en wat van mijn bewegen? Mag je dus eigenlijk helemaal geen brood of rijst? En bijv. een opkikker tussendoor? Vast bedankt voor het antwoord. Heb trouwens nog geen resultaat, maar ben ook pas maandag begonnen.

 89. Hallo Marijke,

  Ik ben me aan het oriënteren op het koolhydraat arm dieet.
  Vind het allemaal nog wel lastig.
  Ben geen salade mens, en vis lust ik écht niet !

  Mag je speltbrood of is dat ook niet goed ? en volkoren pasta ?

  Mijn probleem is dat mijn triclycerides te hoog zijn, de vetten in het bloed.
  Waardoor je aders dicht kunnen slibben.
  Ik heb in 2011 een cva gehad ws hier door.

  Heb het afgelopen jaar gezond gegeten, om de 2 uur onder begeleiding van een voedingsdeskundige. 5 vlokoren sneden brood op een dag met magere vleeswaren.
  Verder voldoende groenten ed.
  Helaas bleek de triglyceriden toch weer verder omhoog te zijn gegaan, was wel afgevallen door meer te eten.

  Een paar jaar geleden heb ik even een koolhydraten arm gevolgd, toen bleek het naar beneden te gaan ondanks dat ik meer vet binnen kreeg.

  Ik kon het niet volhouden, nu wil ik er toch opnieuw voor gaan.

  groeten Wiebke.

  • Hi Wiebke, speltbrood en volkoren pasta kan je beter niet nemen in je afslankperiode. Die voedingsdeskundige van je is niet goed. 5 Volkoren boterhammen op een dag? Daarmee ga je nooit afslanken. Lees even mijn tips goed door op deze website, oke?

 90. Hoi,

  Ik ben een man weeg 120 kilo ben 1,87 en wil/moet 30 kilo afvallen.
  Mijn grootste probleem is dat ik verschrikkelijke eetbuien heb.
  Bijvoorbeeld vandaag, s’ochtend twee gebakken eieren met spinazie en knoflook,s’middags (11.00) 3 volkoren brood met kipfile,beker yoghurt met lijnzaad en melk.Rond 15.00 begon het, 16 cracotte crackers gegeten met kaas,paté en metworst, uurtje later nog eens 2 kippenbouten.Soms eet ik zomaar een halve kilo kaas op.Op hele slechte dagen eet ik echt alles door elkaar,wat ik maar kan vinden in huis.Het diëten gaat overdag goed maar s’avonds krijg ik vaak een terugval.

 91. Ik vindt het heel leukom jou te leren kennen.ik ben 68 jaar oud en ik heb diabetis. Ben nu 4 kg aan gekomen en die moeten eraf.hoeveel smothies mag ik op een dag nemen, en waar moet ik op letten met de andere voeding? Ben heel erg benieuwd. Groetjes

 92. Hoi Marijke,

  Ik ben erg blij dat ik deze website heb gevonden met alle eettips en hoe je ervoor kunt zorgen dat je bewust gaat eten. Ik ben nu voor de 3e dag bezig en het gaat erg goed. De 45 maaltijden en smoothies zijn voor mij een houvast om te kijken welke maaltijden er allemaal kunnen hoewel ik zelf ook welleens wat toevoeg of weglaat als ik het niet in huis heb. Ik houd ook een voedingsdagboek bij waarin staat hoeveel calorien alles is en daar kan ik ook precies zien hoeveel ik van de dagelijkse benodigde calorien ik binnen heb gekregen. Met jouw tips om om de twee uur te eten, na de grote maaltijden heb ik al gezien dat ik dan ongeveer aan 80% zit en dat helpt mij erg goed in de strijd tegen het gewicht, er moet toch zo’n 14 kilo af. Verder zwem ik 1 keer in de week 1 uur en ik spin 2 keer in de week 3 kwartier per keer. Op deze manier moet het denk ik wel lukken. Ik ben verslaafd aan chocolade maar met de eetadviezen en tijden heb ik geen enkele behoefte meer aan zoet, ik heb daarom de afgelopen 3 dagen ook nog niks zoets gegeten. Fijn dat er een website als deze is en natuurlijk de nieuwsbrief met alle tips!

 93. Mijn probleem is niet zozeer mijn gewicht. Dit is nauwelijks veranderd sinds mijn 20e, namelijk rond 66 kilo bij een lengte van 1.70 m. Ik ben nu 50 jaar. Sinds ongeveer 5 jaar kom ik ontzettend aan rond mijn buik/maag. Kleren zitten daar niet meer lekker en het staat niet mooi. Ik ben niet anders gaan eten. Ik sport 2x per week, dat is ook niet veranderd. Maar ik word dus wel steeds dikker op mijn bovenlichaam. Ik zal de tips proberen toe te passen.

 94. Hoi,
  Na lang ziek te zijn geweest ( ziekte van pfeiffer- klierkoorts ) op mijn 45 jarige leeftijd, is mijn bijnier niet erg functioneel meer, vorige maand nieuwe bloedafname en nog steeds is het veel te hoog de waarde van de cortisol. Niets kan ik eten of ik kom een kilo bij, hierdoor ben ik dan opzoek gegaan op internet en kom ik op jou blog. Ik ga het zeker proberen om de koolhydraten te beperken met de hoop zo weer balans te krijgen.
  Vandaag ben ik ermee gestart, heb deze middag een gemengd slaatje, met 1 tomaat, 1 ei, beetje rode ui en rode paprika gegeten. om 16 u 200gr griekse yoghurt met twee schijfjes ananas op eigen sap, om 19u 1 kipfilet met pesto, zongedroogde tomaatjes, teentje look, en 1 tomaat.
  groetjes

 95. Hoi, ik vroeg me af of ik havermout mag en boekweitmeel. En kan ik kokosbloem blijven gebruiken in mijn gebak/eten? Ik eet vaker smiddags gebakken eieren met tomaat en een plak kaas erbij. Kan ik dat blijven doen? En wat betreft dadels? Die zijn wel lekker om yoghurt/kwark ed te zoeten.

 96. Hallo marijke 

  Ik zou heel graag mijn buik. Billen en boven benen dunner willen ik heb trouwens geen computer 

  Groetjes 

 97. ik ben 59 jaar en lijd al jaren aan fibromyalgie dus kan maar heel matig sporten ,ik weeg 59 kg en meet 153 dus een bmi van 25 bijna goed dus maar mijn vet percentage is 38 ik eet s’morgens 1bruine boterham met chocopasta drink in de voormiddag 4 glazen water,ik eet s’middags één halve aardappel twee eetlepels verse groenten rauw of gestoofd en 80 gram vlees (biefstuk of kip)dan drink ik in de namiddag 3glazen water en één kop koffie zonder suiker met één koekje ,en s’avonds twee bruine boterhammen met light confituur ;maar vermageren doe ik niet ik weet mij geen raad !vriendelijke grt dahlia.

 98. hoi Marijke, ten eerste bedankt voor je duidelijke site, recepten en antwoorden.
  ik ben begonnen met groene smoothies, maar ik denk dat ik er teveel van neem.

  1. ik ben gestopt met brood en aardappels en pasta’s, maar wat mis ik dat !
  2. het wordt nu na twee weken al saai met al dat fruit en groente !
  wat doe ik aan dat gemis en het saaie ?
  3. en ik heb continu een opgeblazen gevoel, de stoelegang is drama !!

  groetjes Annette

  • Hi annette, combineer vaak je voedingsmiddelen. Je mag best af en toe brood, aardappels en pasta, maar dan wel met mate. Doe het bijvoorbeeld als je een doel behaald hebt.

 99. he Marijke
  ik heb diabetes type 1 ik injecteer mezelf 5 maal per dag met insuline. dat is natuurlijk al een kleine nekbreker.
  Ik heb hypos zo af en toe en prik toch minimaal drie keer per dag mijn bloedsuikers.
  Ik drink graag een borrel en ik ben gestopt met roken op 5 oktober.
  een paar jaar terug heb ik lang zonder snelle koolhydraten gegeten en dat leverde me een gewichtsverlies van 10 kilo op in ruim een jaar pfffff
  dat mag wat mij betreft gerust wat sneller. Ik heb lang vooral in mijn buik gespoten, dus daar is ie niet steviger van geworden na mijn twee bevallingen…
  ik heb op dit moment vooral behoefte aan chocolade en tussendoortjes dus wat meer maaltijden op een dag zal me misschien wel goed doen….
  Mijn grootste struikelblok is wat mij betreft te lage bloedsuikers die ik snel weer weg moet eten…

 100. Ik heb door een auto ongeval een hele lage belastbaarheid, laag energiepeil en rug en nek klachten overgehouden. Ik ben niet dik maar toen ik bovenop de klachten pfeifer kreeg had ik helemaal geen energie meer over en kwam op de bank terecht. Ik heb dus veel te weinig beweging gehad. Daardoor ben ik een paar kilo bijgekomen op buik en billen. Ik ben met de fysio weer aan het opbouwen maar het ‘sporten’ is niet inzetbaar om af te vallen omdat ik niet op dat niveau kan trainen. Dus was ik op zoek naar een goed voedingspatroon. Ik hoop hiermee weer mijn energie meer op pijl te krijgen en die overtollige plaatselijke kilo’s kwijtvte raken.

 101. Afvallen is een groot probleem, zeker met de combinatie Hoge Bloeddruk, Diabetes type2 en Ziekte van Hasimoto.
  Tot nu toe aan het zoeken geweest naar de juiste voeding om af te vallen omdat dit noodzakelijk is maar nog steeds niet gevonden.
  Misschien dat je wat tips voor mij hebt.
  Dank, Bianca

 102. Hey!
  Mijn naam is Anita.
  Ben al 8kg kwijt geraakt door verschillende dingen niet te eten, maar soms krijg ik toch de neiging om die dingen die niet goed zijn te eten. Ik wil graag nog 10kg kwijt, omdat ik wil groeien in mijn sport. Ik sport al jaren, maar de laatste jaar genoeg bij gekomen door de stress. Heb vanalles meegemaakt. Het is me al gelukt voor 8kg kwijt te raken, maar zou binnen 2 maanden nog 10kg moeten kwijt geraken hoe zou dit het snelst kunnen?

  Groetjes!

  • Door een duidelijk doel uit te schrijven, deze in kleine doelen in te delen en er keihard voor te vechten. Goed op je voedingspatroon letten, regelmatig fitnessoefeningen uitvoeren, dan komt het allemaal goed.

 103. Hoi marijke,
  Im ben 23 jaar en heb sinds mei 2014 een dochtertje gekregen ik ben 163 en weeg 69 kilo maar sinds dr geboorte krijg k me buik niet weg en probeer ik vanalles te doen. Maar het lukt niet echt. Krijg van uit thuis alleen maar te horen dat k dik ben en dat k niet goed bezig ben kwa afvallen.
  Daardoor verlies ik af en toe te moet om door te gaan hoe kan ik hier het beste mee omgaan.
  Zodat k toch me doel kan behalen

  Liefs sabrina

  • Vervelend dat je dat van huis uit te horen krijgt. Zeg tegen hun dat ze niet met jou moeten bemoeien. Zij geven jou namelijk negatieve energie. Pas mijn tips toe en slank blijvend af!

 104. Hallo marijke ik zou dolgraag willen afvallen maar ik krijg elke keer een terugval zoals met snoep en chips ik wil daar graag vanaf en ik zou graag weer op 75 kilo willen komen het mag ook 70 kilo dan heb ik weer een mooi lijntje waar ik trots op zal zijn ik weeg nu gewoon te veel ik weeg inmiddels 117 kilo en dat wil ik niet meer liever 75. Of 70 kilo maar hoe

 105. Hallo marijke ik zou dolgraag willen afvallen maar ik krijg elke keer een terugval zoals met snoep en chips ik wil daar graag vanaf en ik zou graag weer op 75 kilo willen komen het mag ook 70 kilo dan heb ik weer een mooi lijntje waar ik trots op zal zijn ik weeg nu gewoon te veel ik weeg inmiddels 117 kilo

 106. Ik heb net je verhaal gelezen, ik heb vooral moeite met bewegen. Ik fiets elke dag 2 x 20 min, maar s avonds niet en sportschool haat ik. Overdag eet ik normaal maar s avonds na het eten hou ik van snacken zoals toastjes kaas etc. Probeer mandarijntjes maar dat geeft geen verzadigd gevoel. Ook drink ik heel graag 2 a 3 glazen witte wijn en vind ik dat moeilijk te laten. Ik wil wel 10 kg afvallen (173 cm en weeg 79kg) maar heb geen discipline. Wat nu?

 107. Hallo, ik ben een moeilijke eter. ik vind de kwark al niet echt lekker mits dit gezoet is. En een halve bak kwark is best veel en zit ik vol. Als ik ook nog water en fruit moet pakken heb ik geen honger of zin om iets te eten meer. Hoe kan ik dit goed doen zodat ik afval? Ik eet geen brood meer pasta’s of rijst en wil toch echt 20 kilo afvallen of de eerste tien kilo natuurlijk. Ik hoop dat je mij kan helpen.

 108. Beste,

  Alvast bedankt voor al deze tips, ik zal alles eens heel goed doornemen, alleen ben ik op zoek naar een tip voor ’s avonds (vanaf 22uur – avondmaal rond 18u), want daar zit mijn probleem eigenlijk…

  Ik leef overdag heel gezond, en heb mijn voedings- en eetgewoonte sinds een jaar of 3 volledig aangepast. Zo woog ik 105 kg (heb er ooit zelfs 115 gewogen) en weeg ik er nu 82. Vorig jaar toen ik heel veel sporte en amper at, woog ik een tijdje zelfs 75kg, maar na een paar maanden is dit weer naar de 80kg gegaan. Tegenwoordig schommelt het weer rond de 85kg, maar meer mag het niet meer worden, integendeel. De bedoeling is dat ik nu weer meer ga sporten, maar het grote probleem bij mij is dat ik ’s avonds voor tv vaak wat “in mijn mond steek” uit gewoonte-dat ik iets moet hebben om te knabbel-, en daardoor neemt mijn gewicht toe vrees ik. Meestal gaat het om nik-nakjes, druiven, kleine stukjes chocolade, blokjes kaas (sporadisch), sneetjes kippenwit, handje(s) noten etc…
  een handje noten of zelfs een niknakje of 10 kan misschien geen kwaad, maar 1 handje worden er snel 2-3, etc, en voordat je het weet, heb je een hele dosis binnen. Net zoals druiven, ik begin met een paar druiven, maar soms eet ik een hele doos (pitloze) druiven van 500gr. op. De vraag is of die druiven kwaad kunnen in zo een aantal, of zijn er andere zaken die mij voldoening kunnen geven? Af en toe doe ik eens een pot verse kaas open, maar ook hier weer eet ik een volledige pot van 500gr. op.

 109. Vind het allemaal heel erg interessant, wil ook koolhydraten gaan schrappen, ik hoef nog maar 3 kg (er zijn er nu 10 af in 3 jaar) maar die laatste 3 daar ben ik al een jaar mee bezig…. ik blijf gelukkig wel stabiel.
  normaal eet ik vaak rijst en pasta. aardappelen vervang ik door zoete aardappel.
  mijn grootste probleem is dat ik geen groente en eieren lust. alleen maar sla tomaat komkommer, wortels alleen rauw maar dan houd het ver op. fruit lust ik wel. door de pastasaus gaat wel een groentepakket maar dan moet het wel door de blender anders krijg ik het niet weg.
  heb je nog tips als vervanger voor de groente? is couscous een alternatief voor rijst of pasta?
  alvast bedankt voor je antwoord!
  groetjes Wenneke

 110. Hartestikke bedankt voor de moeite die
  Je doet om hier uitleg over te geven. Ik heb een probleempje ik ben maanden bezig met afvallen ik val bij me benen en billen af maar me buikvet wil maar niet weg. Ik bem gestopt met ongezond eten, drink geen thee meer met suiker byv geen brood meer, ik kan ook op niks meer komen om als maaltijd te maken het is zo moeilijk ik weet niet wat ik fout doe.

  K wil zo graag buikvet verbranden

  • Je eet waarschijnlijk nog de verkeerde voedingsmiddelen. Voer je daarnaast ook vet verbrandende oefeningen uit voor heel je lichaam?

 111. Hallo Marijke, ik ben 61 en grotendeels van mijn leven eetverslaafd geweesd. Had BED verslaving. Ben in therapie geweest en toch blijft slecht eten/snoeoen lastig om er vanaf te blijven. Ik moet geen voorraden in huis hebben zoals koek, chips en snoep. Ik koop dat niet meer.
  Maar is er van dat spul over als ik visite heb gehad dan “roept het eet mij op”.
  Mijn valkuil is dus alle zoetigheden en teveel eten en vooral volhouden. Moet mijn zelfdiscipline aanzetknop activeren ????
  Voel me al jaren moe en nu blijkt via acupunctuur dat mijn energielevel heel laag is en door bloedonderzoek heb ik een ernstig tekort heb aan vitamine D (heb een waarde van 29) slik nu vit. D vloeibaar.
  Dus Marijke, het roer moet om en wil er alles aan doen om me goed en energievol te gaan voelen.

  Hartelijke groeten van Jos uit Den Haag

  • Dat hoeft geen probleem te zijn, want je hebt deze ontvangen in de eerste mail. Kan je eens zoeken in je mailbox op: Alsjeblieft: 45 vet verbrandende maaltijden.

 112. Hoi Marijke,
  Tijdens een keuring van mijn werk, was mijn cholesterol net iets hoger dan toegestaan. Gezien mijn overgewicht, klopt dat wel. Om het niet uit de hand te laten lopen, ben ik anders gaan eten. Nu elke dag Griekse Yogurt met lepels BIO+ Cruchy als ontbijt. Probeer om 10 uur notenreep te eten. In de middag eet ik vaak koolhydraatarm brood met vleeswaren of salade (soms met tonijn). In de avond wel aardappelen en groente. Op vrijdag tussen de middag Haring op brood en door de weeks af en toe zalm. Jammer genoeg lukt dit niet in het weekend met sportwedstrijden van de kids. Dan vaak makkelijk zoals een tosti. Ik kan geen appels, kersen, peren eten i.v.m. met mijn allergie. Sport 1 x in de week. Drink thee en koffie zonder melk en suiker. Ik hoop nu Koolhydraat arme recepten te vinden voor het avondeten, dat lekker is voor het hele gezin, zodat ik minder aardappels ga eten.

 113. Beste Marijke,

  Ik (vrouw) ben 40, weeg 52 kilo, 1.66 lang.

  Ik heb moeite met mijn voedingspatroon.
  Soms eet ik weken ‘normaal’ (3 x maaltijd per dag). En soms eet ik weken én ‘normaal’ + én heb vreetbuien (chips en chocolade en nog veel meer) tussendoor.

  Ik ben niet te zwaar maar schomnel soms een paar kilo in gewicht en mijn buik zet zich flink op tijdens snaaiperiodes. Een vreselijk gevoel.

  Maar omdat ik last heb van chronisch slaaptekort word ik overdag vaak nog meer moe dan ik al ben.

  Probleem is dus:
  Ik kan het soms gewoon niet laten om flink te snaaien! Maar ik word er wel dood ongelukkig van.

  Vraag;
  Hoe kom ik af van het ‘grootste verlangen’ om ‘slecht voedsel’ op te willen snaaien?

  Ik ben vegetariër, eet dus geen enkel dier, en heb al mijn hele leven last van prikkelbaar darm syndroom. Ik lijdt dagelijks aan obstipatie.
  Wel eet ik behoorlijk wat zuivel, vooral veel kaas.

  Ik eet verder best gezond en ik elk geval 3 maaltijden per dag. Ik hoef in feite niet op calorieën te letten met mijn bouw. En hou van lekker koken.
  Maar mijn zelfbeeld (deze is al niet zo best) verandert in intens lelijk als ik ‘slechter eet’.

  Wellicht heeft u wat tips en hebben andere mensen hier ook last van.

  Dank vast voor uw respons!
  Y.

  • Haal alleen gezonde voedingsmiddelen in huis, zodat als je wilt snaaien je de kans niet hebt. Eet alleen voedingsmiddelen die je echt lekker vind.

 114. Hallo, ik zit op moment met enorm vocht tekort blijkt achteraf
  Zit volledig in de overgang daarbij enorm veel vocht kwijtgeraakt
  en er kwam nauwelijks wat binnen mss een beker water en twee kopjes
  Koffie en glas thee per dag ( soms nog niet eens). Door een hele toestand ben ik nu in paar weken tijd zo n 7 kilo aangekomen. Ik zit niet lekker in mijn vel hierdoor
  en wil er graag wat aan doen….

 115. Hey marijke,
  Ik ben 18 jaar. Ik will een strak lichaam het enigste waar ik me aan irriteer zijn de zwembandjes en buikvet. Weet u daar iets tegen? Ik ben 161 en weeg 56 kg. Ik kan me handen nie afhouden van zoet. Zoals koekjes snoep die ik nie koop maar me zusjes. Ik stuur dit omdat ik uw hulp nodig heb en in een email vroeg u waar ik moeite mee heb. Ik weet nie precies wat gezonde maaltijd is.
  mvg,
  Sam

 116. Ik ben nu 15 jaar en heb sinds een tijdje wat vet op mijn buik. Ik doe al een aantal workouts per week, om buikspieren te trainen. Dit zie je ook wel, maar dat kleine beetje vet verpest het toch wel weer. Ik ben al zoveel mogelijk gestopt met ongezonde tussendoortjes en gewoontes, maar ik weet toch niet echt hoe ik van dit vet af kan komen…

  • Hi Nienke, met buikspieroefeningen uitvoeren krijg je geen buikvet weg. Voer oefeningen uit waarmee je heel je lichaam traint. De Push Up is bijvoorbeeld een goede oefening.

 117. vraagje .zie bij de tussendoortjes staan 4 plakje kip +2 eieren+water+enz betekend dat dat je dat allemaal mag of moet ik er 1 kiezen

 118. Hallo Marijke,
  Ik probeer alles. Ik eet geen brood, geen aardappel, geen pasta/rijst. Eigenlijk alleen groente, paprika/champ./ui/kip/mager r gehakt.. Boekweitpannekoek met banaan. Eieren . Groene smoothies met fruit en spinazie/Boerenkool. Kwark. drink veel water,thee, 4 koffie. sport 2 a 3 per week. Maar ik val gewoon niet af. Eet ik nou te weinig? sávonds hou ik van wat fruit, mandarijnen/appel. Soms wat cashewnoten. Overdag neem ik ook vaak 2a 3 speltknackebrot met mager beleg. Ik ben 57 jaar en in de overgang , ik wil perse van de 68 kilo naar de 62 kilo. Kun jij me helpen?

 119. Hoi Marijke. Wat een super handige site. Ik ben 10 mnd geleden bevallen van mijn derde kindje en 2 mnd geleden gestopt met de pil. Ik doe al een hele poos volgens het paleo principe eten, en de afgelopen tijd gingen daar ook eindelijk mijn zwangerschapskilo’s er mee af. Alleen nu kom ik toch weer de laatste tijd aan, terwijl ik niets anders doe. Hoe kan dit?

  • Hi Gerdien, bedankt! Dit geeft me motivatie om de site nog handiger te maken. Je lichaam slankt in het begin veel af, maar op een gegeven moment stopt het afvallen, omdat je lichaam niet wilt afvallen. Je zal je lichaam moeten dwingen om af te vallen. Dat kun je doen door regelmatig vet verbrandende oefeningen uit te voeren.

 120. Ik ben 44 jaar. Mijn gewicht is altijd tussen de 63 en 65 kilo geweest. Twee jaar geleden is bij mij één eierstok verwijderd. De andere functioneert prima (redelijk regelmatige menstruatie).
  Ik ben niet anders gaan eten en toch ben ik sinds de operatie 7 kilo aangekomen, vooral rond mijn buik.
  Ik wil graag sporten, echter heb ik fibromyalgie. Sporten is erg pijnlijk.
  Ik ben overigens geen stilzitter, ben wel altijd bezig.
  Ik eet nu op een dag:
  Ontbijt: 1 br. boterham met beetje boter en meestal chocoladevlokken, 1 volkoren beschuit met zaden met beetje boter en 2 koppen rooibosthee (zonder suiker)
  Lunch: 1 banaan, 1 br. boterham met jonge kaas, koffie of thee (zonder suiker).
  Diner: 2 of 3 aardappelen of 2 of 3 opscheplepels zilvervliesrijst met wat jus, 2 of 3 opscheplepels groente en klein stukje vlees of helemaal geen vlees (smaakt me niet meer sinds operatie).
  Tussendoor: 2 stuks fruit (sinaasappel, mandarijn of appel), koekje, handje walnoten.
  Drink overdag zwarte koffie en einde middag rooibosthee. Soms ranja of sap.
  Voor beleg op brood altijd weinig, veel beleg vind ik niet lekker.

  Als ik mijn voedingspatroon aanpas, zal ik dan toch afvallen als ik niet sport?

  • Hi eefje, ik zie zowat helemaal geen eiwitrijke voedingsmiddelen tussen je dagpatroon staan. Als je geen eiwitrijke voedingsmiddelen neemt, slank je niet af. Eet meer voedingsmiddelen zoals: amandelen, pinda’s, magere kwark, kipfilet, kalkoenfilet, gekookte eieren, bruine bonen.

 121. Hallo,
  Ik ben zo blij dat ik achter deze site ben gekomen! Mijn doel is om mijn gezichtsvet en buikvet te verliezen. Ik eet van mezelf al vrij weinig en nog ben ik best vol.
  Zou u me kunnen helpen wat ik als ontbijt en tussendoortjes kan eten. Heb daar namelijk nog steeds moeite mee(met wat ik klaar kan maken)

  Graag hoor ik van je!
  Groett laila

 122. Hoi Marijke,
  Ik eet ongeveer anderhalve maand strikt paleo nu. In het begin viel ik redelijk snel af, echter blijf ik nu al ruim 2 weken rond hetzelfde gewicht hangen, terwijl ik hetzelfde eet en nog evenveel sport als voorheen. Ik ben 1.83 en weeg 93 kilo, dus heb toch nog wel redelijk wat overgewicht. Enig idee waar het aan zou kunnen liggen en wat ik zou kunnen doen om weer gewicht te gaan verliezen? Ik zie trouwens dat er kwark en yoghurt in de ontbijten wordt gebruikt. Hier zit toch melk/lactose in en is toch niet strikt paleo?

  • Je lichaam wilt absoluut niet afvallen. Het vind vetweefsel namelijk te belangrijk om zomaar los te laten gaan. Je zou zelf moeten experimenteren met verschillende dingen zodat je toch vet weefsel kwijt gaat raken.

 123. ben 17 kilo afgevallen Door new fysic nu zit alles er weer aan ben me hele leven al een jojo word er zo depI van????

 124. Allereerst, super interessant om dit allemaal te lezen. Ik ben een (jonge)man van 25 en ben 3 avonden in de week in de sportschool te vinden. Overdag ben ik manager in een meubelwinkel, dus veel vlieguren maak ik wel. Ook eet ik vrij gezond, zo af en toe een patatje doordeweeks moet wel kunnen, toch?! Ik heb tot mijn 21e intensief gevoetbald. Daarna ben ik een jaar lang in een zwart gat gevallen. In dit jaar kwam ik ontzettend veel aan. Ik ben 1.98 lang en woog toen op mijn zwaarst 115 kilo. Momenteel weeg ik 95 kilo.

  Toch lukt het me niet, mijn laatste buikje eraf te krijgen. In de sportschool doe ik voornamelijk wat kracht training. Het lukt me al een jaar of 4 niet om die buik weg te krijgen. Wat zijn jouw doorslaggevende tips om dit voor elkaar te krijgen?

  Dit uitgebreide verhaal heeft er meer mee te maken, zodat je de situatie hopelijk kan inschatten. Want zoals je zelf al zei, diëten is verboden ;-).

  Steff

  • Hi, deel je maaltijden en tussendoortjes met genoeg eiwitten in. Dan zou je sneller moeten afslanken.

 125. Hey Marijke!
  Ik heb ergens gelezen dat je niet mag drinken tijden je eten, een half uur er voor en een half uur erna, dat dat niet mag. Is dit waar?
  Groetjes!_

 126. Hey, weer een vraag!
  Zijn kipkruiden goed? We doen ze altijd op onze kip, is dit goed? En ik heb erens gehoord dat groenten hun voedingsstoffen/… Verliezen als je ze in de pan bakt, is dit waar? En zoja, ook bij bbq, oven?
  Groetjes

  • Ik zou zelf geen kipkruiden gebruiken en of groenten hun voedingsstoffen verliezen als je ze in de pan bakt weet ik niet.

 127. Hoi
  Klinkt allemaal heel gezond en ik zou het ook best eens willen proberen.
  Maar aangezien ik nog op school zit kan ik niet zelf bepalen wanneer ik iets eet. Tussen het ontbijt en de 1e pauze zit bijvoorbeeld wel 4 uur! Verder snap ik ook niet wat je moet zonder brood. Wat moet ik dan mee naar school nemen? En ik mag ook niet bepalen wat we thuis ’s avonds eten thuis, dus dat kan ik ook al niet doen. Is het niet genoeg als je probeert zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten i.p.v. alleen maar onbewerkt voedsel?

 128. Hoi Marijke,

  Zou je mij op weg kunnen helpen zodat ik van mijn buik kan afkomen.
  Ik ben 1.60 en weeg 67 kg, met voornamelijk een enorme buik(net of ik 8 mnd zwanger ben). het probleem is wel dat ik een spastische darm heb, reageer heftig op zuivel, ben ik sinds kort achter gekomen. de ene dag is mijn buik veel groter dan de andere dag, het lijkt wel of ik opzwel. ik hoop snel wat van je te horen. groetjes inge

 129. Hallo Marijke,
  Ik heb zojuist je 30 recepten gedownload. En ga die dan ook gebruiken.
  Mijn probleem met het iets afvallen is: als ik twee kilo ben afgevallen dan zijn ze er jammer genoeg ook weer na een tijdje bij gekomen. Bij deze ga ik dan ook de recepten gebruiken. Groetjes, Anneke

 130. hoi vorig jaar was ik 82 kilo en ben dus 10 kilo afgevallen maar ik bleef maar op 72 kilo ben pas weer gaan wegen en nu ben ik 75 kilo ik schrok ben nu weer strak begonnen 2litrer water per dag drinken. ochten neem ik Brinta. middag magere yogert en volkoren beschuit. avond groenten met een stuk kipfilet. zou ik van U een Menu kunnen krijgen weet soms niet als ik het goed doet groetjes felie

  • Hi Felie, je eet nog te weinig eiwitrijke voedingsmiddelen. Download rechts bovenaan even de 30 vet verbrandende maaltijden, oke?

 131. Ik heb er nog steeds iedere dag moeite mee om savonds niet te snacken dus denk aan chips koek of snoep

  • Dan eet je overdag niet goed genoeg. Probeer je maaltijden en tussendoortjes wat groter te maken. Als je dan nog honger krijgt in de avond of aan chips, koek en snoep denkt, eet dan iets gezond, bijvoorbeeld halve bak kwark met goji bessen.

 132. Hoi, ik ben nu 4 wkn bezig met bewust eten, de eerste 2wknging t snel, nu blijft mijn gewicht hangen, maar voel en zie wel nog veranderingen aan mijn kleding. Ik eet s morgens ammanelmelj met blauwe bessen en havermout, s middags een salade, ik probeer hier wel wat in salade te varrieeren. S avonds let ik ook goed op, mager vlees en veel groenten. Tussendoor evt stuk fruit en roywkost. Ik weeg alles af en let dus ook goed op de callorien, nu wilt mijn buik niet minderen, heb je nog tips! Groetjes ingrid

 133. Hallo , ik doe nu anderhalf jr paleo en ben 40 kilo afgevallen ,ik wandel veel …ben van al mijn medicijnen af … heb al een keer in het blad gestaan foody van Mitchel van Duren paleo….. maar toch wil ik weten waarom ik na een stevige wandeling zo licht in mn hoofd ben ,ondanks mn bloeddruk die goed is gr wim

  • Woow! Dat is echt veel, gefeliciteerd! Waarschijnlijk komt dat omdat je te weinig vocht drinkt?

 134. Goedemiddag ik heb groot probleemmet me buik .ik ben 174 en weeg 101 kg en daarmee is mijn bmi teveel om buikwand correcte te doen. Ik heb een mega zwemband aardoor ik in hele grote kleding maten beland uur voor me buik
  wil graag zo een 35kg kwijtraken

 135. Hallo Marijke,

  Hele fijne tips die je geeft! Alleen heb ik het idee dat ik wel veel spieren aanmaak of heeft het tijd nodig om slanker te worden? Vooral bij mijn bovenbenen gebeurt dat. Terwijl ik daar mijn benen toch echt slanker wil hebben inplaats van gespierder want voor mijn gevoel is het dan nog niet slank.

  Mvg,
  Melissa

 136. Ik zou graag 10 kilo willen af vallen
  Ik werk veel en mijn eetpatroon is denk ik niet goed
  S ochtends eet ik 1 snee ontbijtkoek 2 meerzadencrackers met ham en salami en een halve liter water
  Ik ben gek op brood tussen de middag eet ik wel 4 boterhammen met beleg
  Avondeten hou ik niet zo van en is vaak iets makkelijks bijv. Macaroni bami sharia.
  Savonds hou ik van chips en chocolade
  Ik weet dat het niet echt gezond is en daarom hoop ik met behulp van jou tips mijn eet gewoonte te veranderen.

  • Nee, je begint al fout met je eetpatroon. Nu ik verder je reactie lees doe je het echt helemaal fout. Lees mijn artikelen even goed door, dan kom je al een heeeel eind.

 137. Hoi Marijke,

  Ik ben een jongedame van 18 jaar, gewicht van 58kilo en 1.59lang.
  Ik heb totaal geen motivatie als het gaat om gezond te eten. Ook hou ik erg van frisdrank, water vind ik namelijk niet te drinken!
  Ik woon nog bij mijn ouders en dat is dus ook de reden van mijn mindere motivatie, ik eet namelijk wat de pot schaft en kan dus geen gezonde maaltijden klaarmaken.
  Wat te doen?

  Groetjes Lobke

  • Hi Lobke, je zal wel moeten stoppen met het drinken van frisdrank, anders zal je nooit goed afslanken. Je kan eten wat de pot schraft in de avond en de rest van de dag houd je jezelf gewoon aan een gezond voedingspatroon.

 138. Hallo Marijke,

  Mijn probleem is, dat ik wel 10 kg. ben aangekomen.
  Ik geef de overgang de schuld. Heb ook een dikke buik gekregen.
  Moet er ook eerlijk bij zeggen dat ik al een jaar niet meer sport. Voorheen wel minstens 2x in de week.

  vriendelijke groet,
  Grace
  Is dit dieet wel goed voor mij, als je in de overgang zit?

  • Hi grace, probeer het uit zou ik zeggen. Ik denk wel dat het gaat werken bij jou. Meld je rechtsbovenaan aan voor de maaltijden en start vandaag!

 139. Hoi Marijke,
  Heb zojuist het afslankpakket besteld met tips recepten en boeken door het bedrag over te maken. Ik kom alleen niet op de pagina waar ik naam en email moet invullen ?? Hoe kom ik nu aan het pakket ?
  Vr. gr. Scorpesse

 140. Beste Marijke,

  Ik wil je even laten weten dat ik een man van 24 jaar ben en dat ik ook jouw dieet aan het volgen ben. Ik zie namelijk voornamelijk vrouwen reageren en wilde je hierbij laten weten dat ik als man na een week al resultaat merk. Ik zit kwa vetpercentage op 12.5% dus ik was op zoek naar een dieet om een paar procenten eraf te schaven. Een week geleden was dit nog 13.3%! Ik fitness daarnaast 3x per week en ga 1x per week hardlopen (5km). Een vraag waar ik nog mee zit is: ik eet wel eens havermout. Dit valt bij jou onder koolhydraatrijk voeding. Wat zou ik dan hierbij moeten eten om de verhouding van 70% eiwit en 30% koolhydraat/vet aan te houden? Of moet ik een hele kleine portie havermout eten?

  Bedankt, Yiguo.

  • Hi Yiguo, leuk om van je te horen! Je mag wel havermout als je er maar wel eiwitrijkvoedsel bij neemt. Zoals noten, gekookte eieren, magere kwark. Ik mix havermout altijd met magere kwark + 4 aardbeien + 10 ongezouten pinda’s. Als je gaat trainen in de sportschool, hoe train je dan?

 141. Hallo marijke
  Ik ben 56 kilo afgevallen..de eerste 50 kilo door kha te eten wat mij goed beviel, de lastste 6 door khb.
  Ben hiermee van 127 naar 71 kilo gegaan..nu voel ik me soms een beetje opgeblazen terwijl ik gezonde koolydr eet..zoals fruit 1a 2 stuks per dag, speltbrood soms 2 sneetjes, havermout smorgens.
  Ik zou graag terug willen naar kha maar wil niet meer afvallen .
  Ben al vrij dun 71 kilo bij 1.82 en de meeste mensen vinden mij te mager.
  Hoe blijf ik nu stabiel met kha..of is dit wat ik nu doe met havermout en fruit ook oke?
  Hoeveel koolydr is nu normaal dan wat is de grens?
  Ik eet ook geen tarwe en toegevoegde suikers.
  Mvg frenchi

Reacties zijn gesloten.