Groene Smoothies Recepten: Vernietig snel 2 kilo per week!

groene smoothies recepten

Groene smoothies recepten, je hebt er waarschijnlijk al een hoop positieve dingen over gehoord. Niet zo gek, want dit speciale groente en fruit drankje is onwijs lekker.

Daarnaast zorgt het dagelijks voor meer energie, laat het je sneller afslanken en heeft het nog veel meer positieve voordelen.

Omdat ik graag wil dat jij het maximale uit groene smoothies recepten gaat halen, heb ik hieronder duidelijk beschreven hoe het in zijn werk gaat.

Groene smoothies recepten: Ontdek De Vele Voordelen

Een groene smoothie wat is dat nou eigenlijk? Een smoothie is simpel gezegd niets meer dan een gemixt drankje wat bestaat uit verschillende groente en fruitsoorten.

Wat gaat er met mijn lichaam gebeuren als ik groene smoothies ga drinken?

Je zorgt er namelijk voor dat je lichaam genoeg voeding binnen krijgt. Als je lichaam merkt dat er dagelijks genoeg voeding binnenkomt gaat het sneller vet verbranden.

2. Je krijgt geen last meer van hongerbuien.

Omdat jij dus je lichaam genoeg voedingstoffen geeft krijg je veel minder snel honger en blijven eetbuien dus ook weg.

3. Dagelijks heb je meer energie.

Voel je je soms een beetje suf? Vooral in de middag? Vallen je ogen vaak dicht in de middag als je op de bank zit? Zo ja, dan heeft je lichaam niet genoeg energie. Neem in de ochtend een lekkere smoothie en je zal merken dat je overdag veel meer energie hebt.

4. De weerstand van je lichaam word beter.

Je geeft je lichaam met een smoothie onwijs veel powervoedingsstoffen. Denk aan vitamines, mineralen, antioxidanten etc. Dat betekend dat je minder snel vatbaar bent voor verschillende ziektes.

Kortom, het loont om snel aan de slag te gaan met het drinken van groene smoothies recepten:)

Belangrijk:

Ik heb voor jou een gratis groene smoothie boek met 10 recepten.

Straks onthul ik je waar je dit boek gratis kunt downloaden.

Eerst het volgende:

Goede Blender Is Het Halve Werk!

Als je een blender gaat kopen is het erg belangrijk dat je een goede blender koopt. Neem altijd een blender van een goed merk en 1 met een vermogen van minimaal 800 watt.

Zodra je namelijk een goedkope neemt dan duurt het erg lang voordat je groene smoothies recepten goed gemixt zijn en is de kans groot dat de mesjes van de blender snel kapot gaan.

Goedkoop is duurkoop;)

Ikzelf maak al 4 jaar lang groene smoothies recepten met een philips blender.

Een smoothie maken:

Stap 1: Je pakt verschillende groente en fruitsoorten, wast deze goed af onder de kraan en je kijkt of er geen beestjes in de voedingsmiddelen zitten.

Stap 2: Daarna stop je alle voedingsmiddelen in de blender en laat je de blender even 1 minuut draaien. Als de blender klaar is met mixen kun je gaan genieten van je smoothie.

Ik vind een smoothie het lekkerst als deze goed koud is. Als je ook graag een koude smoothie wilt voeg dan 2 of 3 ijsklontjes toe.

Is de smoothie veel te dik doe er dan een klein beetje water bij. Zodra je smoothie te dun is voeg er dan een voedingsmiddel aan toe.smoothie maken

Vind je een bepaalde voedingsmiddel niet lekker? Geen probleem, voeg deze toe bij voedingsmiddelen die je wel lekker vindt en je merkt  er niks van.

Hoe vaak, hoeveel en wanneer kan ik het beste groene smoothies nemen?

Hoe vaak, hoeveel en wanneer je precies het beste een smoothie kunt nemen hangt helemaal van jouw doel af.

Ben je goed bezig met afvallen rond je buik en wil je dagelijks niet al teveel suikers binnen krijgen neem dan op een dag niet meer dan 300 ml.

Wanneer je niet met afvallen bezig bent, of als je niet snel aankomt kun je meer dan 300 ml smoothie per dag nemen

De hoeveelheid die je per dag kunt nemen hangt dus helemaal af van wat je doel is, wat je dagelijks doet en hoeveel je er precies bij eet. Het is dus erg moeilijk om te zeggen van jij mag zoveel en jij zoveel.

De enige manier om achter de juiste hoeveelheid te komen is gewoon even een week aankijken en bijhouden van wat je dagelijks precies drinkt.

Zelf neem ik vaak in de ochtend een groene smoothie, zodat ik de dag goed begin. In de avond neem ik bijna nooit meer een smoothie alleen als het nog vroeg in de avond is en ik erg trek heb.

Belangrijk:

Klik op het plaatje hieronder om direct 10 vet verbrandende groene smoothies recepten te downloaden:

Zo Maak Je Een Vet Verbrandende Smoothie:

Wanneer je alleen maar groente en fruitsoorten bij elkaar toevoegt tijdens het maken van een smoothie krijg je zowat alleen maar suikers/trage koolhydraten binnen.

Zodra je vanaf nu een groene smoothie gaat maken is het verstandig om daar eiwitrijke voedingsmiddelen bij toe te voegen.

Voedingsmiddelen zoals: chiazaad, goji bessen, pinda’s, amandelen, cashewnoten, klein beetje magere franse kwark.

Als je dat doet krijgt je lichaam ook genoeg onverzadigde vetten en eiwitten binnen. Wat er weer voor zorgt dat je dagelijks meer vet zult verbranden.

Doe dit niet alleen bij het maken van je groene smoothies!

Niet alleen bij het maken van smoothies is het belangrijk dat je eiwitrijke, en onverzadigde vetten voedingsmiddelen toevoegt, maar ook bij het maken van je grote maaltijden en tussendoortjes.

Zorg ervoor dat je smoothies/eiwitshakes, grote maaltijden en tussendoortjes altijd uit eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten bestaan.

Doe je dit niet en neem je bijvoorbeeld alleen maar een smoothie of maaltijd met koolhydraten dan is de kans groot dat je niet afslankt.

Leef Niet Alleen Op Smoothies!

Het gevaarlijke bij smoothies drinken is dat je al snel veel te veel neemt, of alleen nog maar smoothies drinkt.

Dit is absoluut niet de bedoeling!

Naast het drinken van deze heerlijke toverdrankjes is het ook belangrijk dat je vet verbrandende maaltijden en koolhydraatarme recepten eet.

In het koolhydraten dieet artikel onthul ik je daar meer over.

Ontvang Gratis Strakke Buik Boek

Alsjeblieft: 3 Gratis groene smoothies recepten kado:)

Nu je weet waar je allemaal op moet letten, kun je beginnen met het maken van je eerste groene smoothies recepten.

Dit zijn mijn 3 favoriete smoothie recepten:

 • Spinazie, mango en banaan

Ingrediënten:

Handvol verse spinazie
1 Banaan
Een halve mango
Een halve ananas
1 Glas water

 • Spinazie, appel en banaan

Ingrediënten:

Handvol verse spinazie
1 Appel in stukjes
2 Theelepels chiazaad (optioneel)
1 Glas water
1 Banaan

 • Spinazie, bosbessen en banaan

Ingrediënten:

1 Beker verse spinazie
1 Beker water
Halve beker bosbessen
Halve beker frambozen
1 Banaan
1 Kiwi

pdfDownload de 3 heerlijke smoothies recepten naar je computer!
(Rechtermuisknop, doel/koppeling opslaan als klikken)

Ontvang 10 Groene Smoothies Recepten:

Klik op het plaatje hieronder om direct 10 groene smoothies recepten te downloaden:

{ 186 comments… add one }
 • Mathilde augustus 3, 2014, 2:40 pm

  Ik wil zo graag mijn buik- en zijvet verliezen!

  • Marijke augustus 4, 2014, 8:54 am

   Hoi Mathilde, als jij al doel hebt buik en lovehandles verliezen dan heb je eigenlijk een verkeerd doel. Want hoe kan je er naar toe streven? Ik wil buikvet verliezen? Dat zegt helemaal niks, begrijp je?. Maak je doel makkelijker. Hoeveel kilo lichaamsvet zou jij moeten verliezen dit voor elkaar te krijgen? 15, 10 of 5 kilo? Beschrijf je doel en maak het makkelijk voor jezelf. Als je erachter bent gekomen hoeveel kilo lichaamsvet je moet verliezen ga je nadenken over hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Start met regelmatig eten. Eet vooral voeding dat bestaat uit eiwitten, onverzadigde vetten en trage koolhydraten. Probeer met regelmaat wat vet verbrandende oefeningen uit te voeren. Denk goed na wat jij moet doen om je doel te behalen en kom in actie! Succes ermee.

  • Debbie november 20, 2015, 9:13 pm

   Hoi Marijke, sinds ik kooldydraatarm eet heb ik dunnere ontlasting. Kan dat ook daardoor komen?

   • Marijke november 25, 2015, 11:45 am

    Dat zou kunnen. Wat eet je allemaal?

 • mary augustus 5, 2014, 3:28 pm

  Hoi hoi, ik zou wel graag iets willen weten. Hoe maak je groenten smooties? Ik ben met het koolhydraten dieet bezig en zou dit graag aan willen vullen. Ik hoor het graag. Fijne dag

  • Marijke augustus 6, 2014, 11:01 am

   Hallo Mary, het maken van een groenten smoothie is erg simpel. Je koopt als eerst een goede blender(bespaar hier niet op!) je stopt een aantal groente stukken bij elkaar in de blender. Je drukt hem aan en laat de blender even een halve minuut draaien en je bent klaar. Veel plezier!

 • Marian augustus 13, 2014, 6:06 pm

  Hoi Marijke, hoe lang kan ik groene smoothie bewaren in een glazen pot in de koelkast? Ik ben namelijk int. chauffeur en ben de hele week van huis, maar wil dan toch iedere dag mijn groene smoothies drinken.
  Groetjes Marian

  • Marijke augustus 14, 2014, 10:56 am

   Hoi Marian, zelf bewaar ik mijn groene smoothies altijd maar 1 dag. Na een dag is de groene smoothie voor mijn gevoel niet lekker meer. Succes!

 • Gabriella augustus 15, 2014, 1:04 pm

  Beste Marijke,

  Hoe raak ik weer gemotiveerd om fitness leuk te vinden. Ik sporte zeker 3x pw. maar 5 jaar geleden moest ik even stoppen i.v.m. artrose in de rechter heup, ik kreeg een nieuwe heup op mijn 46ste. Ik ging daarna weer na enkele maanden sporten nu met een tandje harder omdat ik ook gestopt was met roken. Nu 5 jaar later ben ik afgelopen mei weer geopereerd voor een nieuwe heup maar nu links. De oefeningen bij de fysio vind ik leuk omdat de therapeut mij aan het werk zet. Thuis ben ik niet meer gemotiveerd terwijl ik alle voorzieningen bij de hand heb zoals een loopband, crosstrainer, grote bal, hoelahoep, kettlebel…… Hoe krijg ik die motor weer aan het draaien???

  • Marijke augustus 16, 2014, 10:59 am

   Hoi Gabriella, als je weer helemaal hersteld bent is het verstandig om weer te beginnen. Rust dus eerst goed uit. Het schiet namelijk niet op als je nog ergens pijn hebt op je lichaam. Dan even een antwoord op je vraag ” hoe raak ik weer gemotiveerd om fitness leuk te vinden ”. Je wordt alleen goed gemotiveerd als je resultaat gaan behalen. Behaal je geen resultaat dan ga je het niet meer leuk vinden. Zorg er dus na je volledige herstelfase voor dat je jouw spieren goed traint. Voordat je gaat trainen zeg dan tegen jezelf ” ik moet ervoor zorgen dat ik mijn spieren goed voel na mijn training ” en zorg daar dan ook voor. Ben je helemaal hersteld ga er dan voor! Ojah, en doe alleen dingen die je leuk vind om te doen. Uren lang cardioën vind ik helemaal niks, dus doe ik het maar een half uurtje of 15 minuten. Vet verbrandende oefeningen vind ik daarin tegen wel leuk om te doen, dus voer ik vaak 60 minuten lang verschillende oefeningen uit. Mocht je niet bij een sportschool lid zijn, maak jezelf dan lid. Thuis trainen werkt absoluut niet, omdat je erg snel afgeleid word. Wanneer je naar de sportschool gaat, dan weet je zeker dat je gaat sporten ipv stofzuigen, tv kijken of andere dingen doen. Succes!

   Ps. goed van je dat je bent gestopt met roken!

 • koldewijn augustus 28, 2014, 9:45 am

  kan ik smoothies maken van potgroente met hun vocht.

  • Marijke augustus 28, 2014, 11:07 am

   Hallo, ik heb dat nog nooit geprobeerd dus kan ik mijn mening daar niet over geven. Ik zou zeggen probeer het uit en kom erachter;) Bij het maken van smoothies is het altijd een raadsel of het lekker is of niet. Dat maakt het voor mij zo leuk. Succes!

 • Angela september 14, 2014, 5:23 pm

  Hoe veel smoothies drink jij per dag?? Alvast
  Bedankt

  • Marijke september 23, 2014, 11:53 am

   Hoi Angela,

   Ik drink meestal 1 smoothie op een dag van 250 ml en als de smoothie echt erg lekker is neem ik er 400 ml van.

 • Vinco Hagen oktober 19, 2014, 6:28 pm

  ik volg nu het Sonja Bakkerdieet kan ik gewoon de groene smoothie hier bij nemen?

  • Marijke oktober 22, 2014, 7:28 am

   Hallo vinco, ik denk dat dat geen probleem moet zijn.

 • MIEKE oktober 24, 2014, 12:11 pm

  ZIJN WALNOTEN OOK GOED TE COMBINEREN MET EEN SMOTYONBIJT ALVAST BEDANKT VOOR DE DUIDELIJKE TIPS

  • Marijke oktober 27, 2014, 6:22 pm

   Dit is geen probleem mieke!

 • Marianne oktober 27, 2014, 6:46 am

  Hoi Marijke,
  Goed om dit weer even te lezen, dat geeft nieuwe energie om weer door te gaan. Ik drink al langere tijd smoothies, maar soms ben ik ze even helemaal zat.
  Toch ben ik hierdoor afgevallen, gewoon omdat ik geen ” ruimte” meer heb voor koekjes en zo, smoothies zijn meestal veel lekkerder. Hierdoor en door gezonder/cleaner te gaan eten ben ik toch afgevallen, terwijl ik op dit moment niet kan sporten en ook verder weinig kan bewegen.
  Door deze opfrisser vandaag weer goed aan de slag 😉
  Groetjes Marianne

  • Marijke oktober 27, 2014, 6:22 pm

   Hoi Marianne, goed dat je bent afgevallen met het nemen van smoothies recepten! Ga zo door.

 • linda oktober 27, 2014, 9:46 am

  Hallo Marijke,
  Hoe vaak mag je per week spinazie in de groene shake doen, te veel zou ook weer niet goed zijn? En dan nog een vraagje, mag er ook yoghurt of biogarde in de groene shake?

  • Marijke oktober 27, 2014, 6:20 pm

   Hoi Linda,

   Als jij 1 smoothie op een dag met spinazie neemt kan dit geen kwaad hoor. Het mag altijd natuurlijk, ik zelf doe het nooit. Als ik een melk product neem dan is het altijd magere kwark.

   • Aicha januari 19, 2016, 7:40 pm

    Hoi
    Kan ik groen smoothie een beetje melk toe voegen

    • Marijke januari 29, 2016, 10:06 am

     Het kan, maar ik zelf zou het niet doen.

     • Elize maart 20, 2016, 9:28 pm

      Waarom zou jij geen melk toevoegen in groene de smoothies? Zit er verschil tussen magere kwark en bijv. Amandelmelk?

     • Marijke april 11, 2016, 6:15 am

      Omdat ik melk niet lekker vind in een groene smoothie. In magere kwark zitten meer eiwitten.

 • Patrick december 8, 2014, 6:16 pm

  Hallo Marijke,
  De laatste 3 maanden ben ik weer 10 kilo kwijtgeraakt mede doordat ik meer met voeding bezig ben. Ik neem dankzij de vele keuzes aan smoothie recepten dagelijks 2 smoothies. Zo kom ik ook makkelijk aan m’n 8 eetmomenten op een dag. De koolhydraten (uit groente en fruit) zijn toch goede koolhydraten?

  • Marijke december 8, 2014, 7:47 pm

   Hoi Patrick, weer 10 kilo, jeetje zeg, doe je goed! Je bent nu zeker op streefgewicht? De koolhydraten uit groente en fruit zijn goed, maar een teveel ervan is weer niet goed. Maar zolang jij resultaat blijft opmerken is er niets aan de hand. Mocht je op een gegeven moment niet veel meer vooruit gaan drink dan 1 smoothie op een dag en haal je koolhydraten uit brinta, havermout of noten. Succes en hoor je graag weer;)

 • klazina december 21, 2014, 11:22 am

  Marijke, ik drink nu 3 weken lekkere groene smoothies maar het lijkt alsof ik ervan aankom, wat te doen?

  • Marijke december 22, 2014, 9:27 am

   Hoi Klazina, dan drink je waarschijnlijk meer dan 250/300ml op een dag. In groene smoothies zitten veel suikers, wanneer je hier dus teveel van neemt, dan kom je aan. Laat dit je nou absoluut niet afschrikken! Groene smoothies drinken blijft gezond voor je, maar doe het met mate. Ik raad je aan om te experimenteren met de juiste hoeveelheid. Succes en mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik dat graag.

 • Monique december 23, 2014, 11:28 am

  Sinds een aantal dagen drink ik nu de groene smoothies van het artikel, erg lekker! Bedankt marijke.

  • Marijke december 24, 2014, 2:04 pm

   Graag gedaan Monique!

 • erick december 27, 2014, 3:57 pm

  Bedankt voor de lekkere smoothies.

  • Marijke december 27, 2014, 8:55 pm

   Geen dank erick

 • Marita december 29, 2014, 10:52 pm

  Hallo Marijke,
  ik heb twee maanden geleden een maag verkleining gekregen
  en vraag me nu af als ik als maaltijd vervanger een groene smoothie kan nemen.

  • Marijke december 30, 2014, 8:19 am

   Hoi Marita, dat moet denk ik geen probleem zijn. Je komt er alleen achter als je het test;) Succes!

 • Sascha januari 1, 2015, 1:51 pm

  Hallo Marijke,

  Ik heb een hele moeilijke stoelgang heb al vele onderzoeken gehad maar dat is allemaal goed, ga helemaal niet als ik niets in neem.
  Ik eet in de ochtend altijd magere kwark met gewelde pruimen en gemalen lijnzaad, en drink veel groene thee en water, maar er gebeurd niets nu wil ik groene smoothies gaan eten maar wat kan ik daar het beste in doen voor mijn stoelgang?

  • Marijke januari 1, 2015, 4:06 pm

   Hallo Sascha, probeer eens meer dan 3 keer op een dag iets te eten wat rijk is aan eiwitten, koolhydraten en vetten. Je zou eventueel in je groene smoothies noten kunnen toevoegen. Succes!

   • Sascha januari 1, 2015, 4:10 pm

    Hallo Marijke,

    Ik eet heel goed en gezond ben ook bij een diëtiste geweest en van een week opgeschreven wat ik at en dat was heel goed, daar ligt het ook niet aan .
    Ik zal de noten proberen ga morgen beginnen, heb het groene smoothies boek dus heel veel recepten, bedankt voor je reactie
    Groetjes Sascha

    • Marijke januari 1, 2015, 4:14 pm

     Goed van je dat je morgen al actie gaat ondernemen! Ik hoor graag van je of het straks na het drinken van de heerlijke groene smoothies beter gaat met je stoelgang.

     • Sascha januari 1, 2015, 4:17 pm

      Ga ik zeker doen ik hou je op de hoogte, nog een gezond en gelukkig 2015
      Groetjes Sascha

     • Marijke januari 1, 2015, 4:22 pm

      Jij ook!

     • Sascha januari 9, 2015, 2:43 pm

      Ik ga nog steeds niet naar de toilet, ondanks de groene smoothies, had een beetje mijn hoop daarop gevestigd maar helaas.

      Ikstop er ook even mee krijg last van mijn maag, dus even geen groene smoothies meer

     • Marijke januari 9, 2015, 3:43 pm

      Hoi Sascha,

      Als je maag er niet zo goed tegen kan dan is het verstandig om te stoppen. De één kan er wel 10 op een dag drinken(bij wijze van) en de ander krijgt al last bij 1 smoothie. Jammer zeg dat het met het drinken van groene smoothies ook niet is gelukt. Je eet nu wel meer dan normaal? Voor de rest zou ik echt niet weten wat voor advies ik je zou kunnen geven. Denk dat je het beste nog een keer naar de dokter moet gaan. Veel succes verder!!

 • Betsie januari 18, 2015, 4:41 pm

  Hallo Marijke

  Ik ben diabeet,en ik las dat er in een smootie veel suikers zitten,is dan een groene smootie voor mij wel zo goed?Zo ja wel,wanneer kun je het dan het beste drinken.En alleen spinazie en wat fruit ook goed ipv meerdere groente soorten?

  • Marijke januari 19, 2015, 7:59 am

   Hoi Betsie, ik heb even een artikel gezocht over suiker en diabetes: http://www.diabetesfonds.nl/artikel/over-suiker

   Daarin staat dat je het beste GEEN suikers kunt nemen uit bewerkte voedingsmiddelen zoals frisdranken, witte pasta, wit brood. In groene smoothies zitten veel natuurlijke suikers. Of jij deze nou wel of niet mag drinken weet ik niet. Voor de zekerheid kun je het beste even aan je huisarts vragen. Succes!

 • Odette februari 13, 2015, 6:10 pm

  Hoi Marijke,

  Mooie site! Vraagje, kan ik ook groene sommaties maken met mijn braun staafmixer? Ik heb geen blender…Heb er een paar gehad maar ik kan met mijn handfunctie niet goed mee overweg omdat het te zwaar is.. Maar ik heb wel een hele goeie staafmixer

  • Marijke februari 13, 2015, 7:04 pm

   Hoi Odette, bedankt! Als jouw staafmixer de kracht heeft om fruit en groente stukken te vermalen moet dit wel kunnen. Anders moet je het alleen houden bij voedingsmiddelen die van zichzelf al zacht zijn.

 • dominique februari 16, 2015, 4:21 pm

  ik ben op zoek naar een goede blender… wat kunt u aanbevelen aub.

  • Marijke februari 16, 2015, 4:29 pm

   Philips blender Avance Collection HR2096/00, 800 W is een goede.

 • Ed willemsen maart 5, 2015, 1:02 pm

  Hoi Marijke
  Ik heb net ff een lekkere smoothie gemaakt naar eigen recept en jij mag beoordelen of hij goed is van smaak,
  Boerenkool,4stronken selderij,1banaan,1 peer,handje bosbessen en aardbeien en 2eetlepels honing +2 glazen water,,
  Nou nou das echt smullen hoor,
  Groetjes Ed

  • Marijke maart 5, 2015, 3:45 pm

   Hoi ed, ik ga je smoothie zo snel mogelijk proberen. Leuk dat je er creatief mee bezig bent! Hoe gaat het voor de rest met afslanken?

 • Ed willemsen maart 9, 2015, 8:45 am

  Hoi Marijke leuk dat je hem gaat proberen,is echt lekker,
  Ik heb trouwens net weer een nieuwe gemaakt met spinazie,
  Appels,kiwi banaan en honing,,ook erg lekker,,
  Wat betreft het afvallen????
  Het gaat goed maar ik blijf rond mijn buik nog wat vet zitten wat niet speciaal weg moet hoor want dat lukt wel
  Ik ben het weekend ff een paar dagen naar Ameland geweest en ff lekker wezen uitwaaien en dus lekker gegeten en gedronken maar dat moet kunnen,
  Ik wil ook niet teveel afvallen hoor want ik doe aan krachtsport en wil dus wel veel eiwitten eten in combinatie natuurlijk met lekkere smoothies,
  Ik had jou al verteld dat ik int chauffeur ben dus ik moet ook onderweg op passen en ik gan vanavond naar Lyon en donderdag morgen naar Barcelona en dat noem ik de Bourgondische week,,,,als je snapt wat ik bedoel..hahahah,,
  Ik hou je op de hoogte Marijke,,groetjes Ed.

  • Marijke maart 9, 2015, 8:58 am

   Hoi Ed, ik heb laatst je groene smoothie geprobeerd hoor! De smoothie was inderdaad erg lekker. Als je tijdens het rijden goed let op wat je eet komt het helemaal goed. Leuk om weer eventjes van je gehoord te hebben;)

 • Anneke maart 26, 2015, 12:02 pm

  Hallo Mairijke
  Ik heb een voedselallergie
  Dus alle steenvruchten en noten Zijn dus not don
  Het beperkt mij dus om smoothies te maken
  Heb jij nog wat ideeen voor mij

  • Marijke maart 26, 2015, 6:18 pm

   Je zal dan een beetje moeten testen met voedingsmiddelen waar je niet allergisch voor bent. Maar of de smaak dan net zo lekker is kan ik je niet garanderen.

 • Berna april 6, 2015, 8:11 pm

  Hallo Marijke,

  Hoe en waarvan kan ik het beste een smoothie maken die ik een paar uur kan bewaren om mee te nemen naar het werk en daar smiddags op te eten?Ben bvb bang dat een banaan of appel bruin wordt als je deze er dan in verwerkt?Weet ook niet of het kan bederven in een paar uur buiten de koelkast. heb je ideeën voor mij?

  • Marijke april 7, 2015, 6:12 am

   Hallo Berna, je zou in je smoothie eventueel 3 ijsklontjes kunnen toevoegen en daarna je smoothie in een koelbox kunnen bewaren?

 • Yvon april 16, 2015, 1:52 pm

  Hoi,
  Wat ik nergens lees is hoe jou dag er uit ziet als je aan t afvallen bent. Bv hoeveel smoothie je neemt per dag ? is dat 300 ml in eenkeer? Ipv pntbijt? Wat doe je dan met lunch avondeten?
  Ik ben vandaag begonnen op ontbijt gewoon wat ik altijd doe wakeup met havermout plus halfuurlater longdrinkglas smoothie, lunch 2 broodjes kipfilet plus glas smoothie, avond gewoon warm eten

  Hoor graag van je
  Yvonne dank voor reactie

  • Marijke april 16, 2015, 3:26 pm

   Zie mijn vorige reactie;)

 • Yvon april 16, 2015, 2:30 pm

  Hoi,
  Wat ik nergens lees is hoe jou dag er uit ziet als je aan t afvallen bent. Bv hoeveel smoothie je neemt per dag ? is dat 300 ml in eenkeer? Ipv pntbijt? Wat doe je dan met lunch avondeten?
  Ik ben vandaag begonnen op ontbijt gewoon wat ik altijd doe wakeup met havermout plus halfuurlater longdrinkglas smoothie, lunch 2 broodjes kipfilet plus glas smoothie, avond gewoon warm eten
  Ik ben gestopt met roken en zeker 6 kilo aangekomen, die moeten er weer af
  Hoor graag van je
  Yvonne dank voor reactie

  • Marijke april 16, 2015, 3:25 pm

   Hoi Yvon, in dit artikel zie je één van mijn afslankschema’s:http://marijkehelswieg.nl/koolhydraatarm-dieet-recepten/. Ik drink regelmatig 200 ml groene smoothie in de ochtend en af en toe in de avond. Als ontbijt neem ik vaak 250 ml magere franse kwark met 4 aardbeien en 10 ongezouten pinda’s. 2 Uur later neem ik dan mijn smoothie. Hier experimenteer ik mee. Brood kun je beter uit je voedingspatroon halen. plan een doel en maak deze zo duidelijk mogelijk. Des te sneller zul je de 6 kilo kwijtraken. Doe je ook nog aan sport?

 • Sascha april 26, 2015, 12:06 pm

  Hoi Marijke, Ik lees met plezier je mails, maar vroeg me af of ik ipv kwark ook vol vette Griekse yoghurt kan nemen, had ergens gelezen dat je vooral niet moet bezuinigen op vetter eten

  • Marijke april 26, 2015, 12:50 pm

   Hi Sascha, je mag griekse yoghurt nemen als het maar wel 0 procent vet bevat. Magere franse kwark is naar mijn eigen ervaring nog beter. Je moet zelf maar even kijken. Je mag inderdaad onverzadigde vetten eten. Deze vetten zorgen ervoor dat je sneller afslankt. Maar een teveel ervan is absoluut GEEN aanrader. Hetzelfde geldt voor koolhydraten.

 • Angelique april 26, 2015, 5:36 pm

  m>:
  Hoi Marijke

  Ik val niet af eet nu 6weken koolhydraatarm eet ong 20 kh per dag en 90 eiwitten kun jij mij verder helpen want zeker mijn diëtist weet t even niet hoor graag v je

  • Marijke april 26, 2015, 7:24 pm

   Hoi Angelique, beetje raar dat je diëtist je niet verder kan helpen. Diegene heeft er immers voor geleerd(denk ik). Je neemt dagelijks te weinig koolhydraten. Je lichaam heeft koolhydraten, onverzadigde vetten en eiwitten nodig. Ik raad je dus aan om dagelijks wat meer trage koolhydraten en onverzadigde vetten te eten.

   • Elize maart 20, 2016, 9:35 pm

    Welke producten zijn trage koolhydraten? En wat zijn goede broodvervangers? Ik wil graag 10kilo vetverliezen en ook stoppenxmet brood eten, maar toch voldoende energie krijgen ivm met studie/werk.

    • Marijke april 11, 2016, 6:16 am

     Lees mijn andere artikelen even goed door Elize:)

 • Willemijn april 26, 2015, 6:20 pm

  Hallo Marijke,

  Dank voor de informatie.

  Ik begin net met het maken van smoothies en heb er dus nog weinig ervaring mee. Ik wil het wel verantwoord doen. En niet in plaats van maaltijden enzo. Nu zie ik in veel recepten dat de smoothie gemaakt wordt in combinatie met melk en fruit/groente. Melk en groente/ fruit is toch geen goede combinatie ivm. de opnames van de vitamines en voedingsstoffen uit groente/fruit? Reden waarom wij altijd water bij de avondmaaltijd drinken.

  Mijn vraag daarom is of hier rekening mee wordt gehouden in de recepten?

  Zijn smoothies goed voor kinderen? Welke wel en welke niet? Mijn zoon eet weinig groente dus wil ik hem hier juist wat extra mee aanvullen maar dus niet in combi met melk en niet om af te vallen, dat heeft hij beslist niet nodig.

  Alvast bedankt,

  • Marijke april 26, 2015, 7:22 pm

   Hoi Willemijn, melk kun je beter uit je smoothie laten. Smoothies zijn zeker goed en gezond voor kinderen. Alle smoothies zijn wel gezond. Het ligt eraan wat je zelf allemaal in een blender doet. Als je alleen maar onbewerkte voedingsmiddelen gebruikt kan er niks fout gaan.

 • vonne mei 5, 2015, 7:16 am

  hoi,

  vandaag weer begonnen met groene smoothie, 2 uitgeperste sinasappel 4 takjes seldery banaan beetje paksoy en paar stukjes mango en beetje water

  doe ik t zo goed of is t teveel fruit groente? 1 glas neem ik

  • Marijke mei 5, 2015, 7:37 pm

   Je doet het perfect!

 • Jacqueline mei 12, 2015, 7:15 am

  Hoi Marijke,
  Ik ga vandaag beginnen met jouw dieet. Ik wil 20 kilo afvallen en ben door behandelingen voor kanker erg aangekomen, ook door de hormoonkuur die ik nu nog jaren moet slikken, dus ben benieuwd of dit gaat werken.
  Wat ik me afvroeg, mag je sochtends ook melk met havermout of brinta? En mag je wijn drinken?
  Groetjes!

  • Marijke mei 12, 2015, 3:51 pm

   Hoi Jacqueline, nee, neem geen melk. Je kan beter magere kwark met havermout of brinta nemen. In het begin van je afslankfase raad ik geen alcohol aan. Naar mate je steeds meer bent afgevallen mag je best op zijn tijd een glaasje wijn.

 • Marlies mei 14, 2015, 6:48 pm

  Hoelang en hoevaak pee dag moet je je smoothie nemen zonder dat je normale voeding er onder gaat lijden?

  • Marijke mei 15, 2015, 5:36 am

   Hoi marlies, zelf neem ik nooit meer dan 2 groene smoothies op een dag. 2 uur na mijn onbijt neem ik een smoothie van 250 ml en mijn 2e als ik die neem in de middag en ook weer 2 uur na een tussendoortje of maaltijd.

 • Ferry mei 25, 2015, 9:44 am

  Enige tijd geleden ben ik begonnen met hardlopen om mijn bloeddruk en gewicht onder controle te krijgen. Momenteel is mijn gemiddelde bloeddruk 120/70 en ik ben ruim 13 kilo kwijt geraakt.
  Ik heb met de feestdagen een stuk minder gelopen maar ben wel begonnen met het zelf maken van smoothies, meer op basis van wat ik gelezen heb en welke soorten wel bij elkaar passen.
  Ondanks het minder lopen blijf ik toch op mijn nieuwe gewicht en gaat er soms zelfs een klein beetje af. Momenteel is er 13,1 kilo af gegaan. Ik was op zoek naar smoothie recepten en kwam hier dus terecht. Een leuke site en ik ben van plan om ook wat van de recepten te proberen.
  Ik heb wel een foutje gezien: de smoothie met spinazie, appel en banaan mist bij de ingrediënten de banaan. Die kan ik er wel bij bedenken maar hij mist wel bij de uitleg.

  • Marijke mei 25, 2015, 5:34 pm

   Bedankt Ferry, ik ga het aanpassen! Wat eet je zoal allemaal op een dag? Misschien kan ik je nog wat tips geven.

 • Wendy mei 25, 2015, 6:25 pm

  Hallo Marijke,

  Ik vond deze website en ben van plan om te gaan proberen af te vallen met smoothies. Ik lees dat ik er maar eentje per dag mag hebben. Wat kan ik dan het beste daarnaast eten? Ik moet namelijk nogal wat kilo’s kwijt.

  • Marijke mei 25, 2015, 6:28 pm

   Hoi Wendy, je mag meer smoothies drinken op een dag. Het gaat alleen om de hoeveelheid. Ik zelf drink niet meer dan 400 ml per dag. In de ochtend neem ik 200 en in de avond of middag 200 ml. Je moet hier zelf een beetje mee rommelen. Als je even andere artikelen op de website doorneemt word je precies uitgelegd wat je allemaal het beste kunt eten.

 • Wendy mei 25, 2015, 6:30 pm

  Hallo Marijke,

  Ik moet heel veel afvallen, maar zoals ik lees mag je maar 1 smoothie per dag. Wat moet ik daarnaast eten?

  • Marijke mei 25, 2015, 6:30 pm

   Hoi wendy, ik heb zojuist je vraag beantwoord in de vorige reactie.

 • Ferry mei 25, 2015, 6:31 pm

  Ik ben pas sinds kort begonnen met smoothies en merk wel dat er verschillen zijn in mijn eetpatroon. Voorheen had ik (ook door stress e.d.) meer de neiging om te gaan snoepen, een zak chips gaat makkelijk leeg als je niet oplet.
  Ik eet nu ’s morgens vaak niet voor ik ga werken, de neiging is er dan ook nog niet en ik doe dat al vele jaren niet. Wel in mijn pauze rond half 9 neem ik 2 boterhammen met een beker koffie. Dan rond half 12 weer 2 boterhammen en een beker koffie en een stuk fruit wat een banaan of appel of zo kan zijn. Thuis eet ik dan datgene wat mijn vrouw meestal klaar maakt, dat kan witte rijst met groente en kip of vis zijn maar ook aardappelen met verschillende groenten en kip of rundvlees zijn. Een enkele keer zondigen doe ik nog wel maar het is een stuk minder.
  Sinds het hardlopen en het afvallen van ruim 10 kilo begon ik zelf minder de neiging te krijgen om te eten maar ook frisdrank smaakte mij niet meer. Daarom stapte ik over naar smoothies, ik deed me zo’n smoothiemaker cadeau voor mijn verjaardag en merk dat ik geen neiging meer krijg om tussendoor wat te willen eten. Mijn gewicht is stabiel en dit is al 2 weken zo ondanks dat ik bijna niet gerend heb deze periode. Vandaag op mijn laagste gewicht sinds ik in februari begon te meten terecht gekomen. Ik ben er nog niet maar ik ben 13,1 kilo lichter en dat loopt ook makkelijker, reken maar dat het meer dan een complete doos met 12 pakken melk is die ik niet meer meesleep. Mocht je nog adviezen hebben dan hoor ik het graag, ik heb wel het gevoel dat ik op de goede weg bezig ben want ik voel me beter dan in jaren.

  • Marijke mei 25, 2015, 6:36 pm

   Hoi Ferry, probeer 15 minuten na het opstaan toch te eten. Je stofwisseling begint dan eerder met draaien. Brood kun je beter vermijden. Probeer dagelijks meer van dit soort voedingsmiddelen te eten: amandelen, pindas, cashewnoten, goji bessen, chia zaad, kipfilet, kalkoenfilet plakjes, komkommer, appels, tomaten etc. De meeste onbewerkte voedingsmiddelen zijn gezond voor je.

   • Sytske augustus 16, 2015, 10:42 am

    Waar koop je ‘schone’ kipfilet en kalkoenfilet plakjes?
    Het valt me op dat er vaak zoveel ‘rotzooi’ aan toegevoegd is.

    • Marijke augustus 17, 2015, 6:56 pm

     Hoi Sytske, Ik haal het altijd bij de aldi. Wil je het helemaal perfect doen, dan moet je het halen bij de slager.

 • Ferry mei 26, 2015, 5:36 pm

  Ik zal het eens proberen, wat lijkt je dan raadzaam om in de ochtend te pakken, is het wijsheid om dan een handjevol noten of zo te pakken of een restant smoothie even te pakken ’s morgens?
  Ik val momenteel af terwijl ik niet zoveel met hardlopen bezig ben, de smoothies helpen dus prima. Het afvallen gaat zelfs zo goed dat ik mijn doel dat ik voor volgende maand heb gesteld nu al bijna heb gehaald (op 200 gram na).

  • Marijke mei 26, 2015, 6:44 pm

   Heel goed dat het afvallen zo goed gaat! Je zou in de ochtend 200 ml magere kwark met een eetlepel gojibessen + 1 appel kunnen eten? Of een handje noten als dat voor jou genoeg is anders moet je er nog wat voedingsmiddelen aan toevoegen.

 • Gerda juni 2, 2015, 11:55 am

  Goede middag, ik heb 17,00 euro betaald nu weet ik niet hoe ik alles moet down loaden via iBooks.
  Kun je mij helpen.

  • Marijke juni 3, 2015, 5:11 am

   Hoi Gerda, ik heb je bericht doorgestuurd naar de makers. Als het goed is word je zo snel mogelijk geholpen.

 • fclary juni 3, 2015, 2:26 pm

  Ik wil graag afvallen maar hoe kan ik dit snel gezond goed doen, als ik maar 1 smoothie drink wanneer moet dat dan zijn, en wat moet ik de rest van dedag eten waar geen koolhydraten inzitten en die gezond zijn?
  Groetjes

  • Marijke juni 4, 2015, 9:57 am

   Je kan eventueel een smoothie 2 uur na je ontbijt nemen of rond een uur of 4 in de middag. Wat voor smoothie je wilt drinken mag je helemaal zelf bepalen. Dat vind ik juist het leuke aan het maken van smoothies;) Buitenom dat het onwijs lekker is. Lees even dit artikel over koolhydraten: http://marijkehelswieg.nl/koolhydraatarm-dieet-recepten/

 • Krissie juni 12, 2015, 12:27 pm

  Hoi Marijke,

  Ik vind kaas erg lekker, mag je ook echt niet 20+ kaas eten?
  Ik heb vanmiddag 1 speltcracker op met kipfilet, hüttenkäse met havermout en een glas water.
  Is dat een goede lunch?
  Ik ben een beetje aan het experimenteren met mijn eten.
  De tips op de website zijn erg bruikbaar!
  En de smoothies zijn heerlijk! Ik vind het alleen moeilijk in het weekend om mij aan het dieet te houden. Ik val wel af maar heel langzaam maar dat komt door de weekenden.
  Ik blijf mijn best doen :).

  Groetjes,
  Krissie.

  • Marijke juni 12, 2015, 5:41 pm

   Hoi Krissie, als jij alles uit het afslanken wilt halen zou ik kaas niet nemen. Als je op streefgewicht bent kan je best wel weer kaas nemen met mate. Probeer wat meer met je eten te testen en je zal merken zodra je het goed onder de knie hebt dat afvallen steeds sneller en makkelijker gaat.

 • Margreet juni 13, 2015, 9:08 am

  Ben al een half jaar bezig met groene smoothies. Bevalt heel goed. Nu liep ik vanmorgen in de supermarkt en kwam ik bevroren guave tegen zag er lekker uit dus dat heb ik meegenomen maar nu kan ik nergens een recept vinden in combinatie met groente. Hebt u een recept voor mij. Ik neem tegenwoording in elke smoothie 150 tot 200 gram groente.

  Alvast bedankt

  Groetjes Margreet

  • Marijke juni 14, 2015, 6:46 am

   Hoi Margreet, ik heb op dit moment daar geen recept voor.

 • Marlies juni 13, 2015, 4:20 pm

  Kaas kan je best eten maar dan moet je de gezondere kaas soorten nemen zoals 15+/20+/30+ kaas.

 • Marlies juni 18, 2015, 4:32 pm

  Hallo Marijke, Wij zijn sinds 1 maand erg met paleo bezig maar ik dacht dat zuivel en peulvruchten niet toegestaan zijn, Jij hebt het over magere kwark, pinda’s en erwten. Hoe zit dat nu precies?

  • Marijke juni 19, 2015, 10:14 am

   Dat klopt inderdaad Marlies, goed opgemerkt! Ik moet het artikel nog even aanpassen. Van mij zou je de genoemde voedingsmiddelen wel mogen nemen hoor. Ze zijn namelijk gezond en helpen je sneller afslanken.

 • Dominique juni 23, 2015, 12:31 pm

  Kan je smoothies ook op voorhand maken of best na het maken direct opdrinken?

  • Marijke juni 23, 2015, 12:40 pm

   Ja hoor dat kan, maar zelf drink ik de smoothie direct na het maken, dat vind ik het lekkerste.

 • Monique juni 30, 2015, 1:04 pm

  Hallo,

  Ik wil graag 12 kilo afvallen, maar weet niet zo goed hoe ik dit kan doen.
  Daarom ben ik begonnen met smoothies, maar heb moeite met het vinden van recepten. Aangezien overal banaan in gaat en ik dat echt niet lekker vind. Is dit te vervangen door iets anders?
  Heb je verder misschien nog tips die ik toe kan passen op mijn eetschema?

  • Marijke juli 1, 2015, 9:37 am

   Hallo, ja banaan is zeker te vervangen voor iets anders. Er zijn honderden lekkere voedingsmiddelen waarvoor je het kunt vervangen. Eet met regelmaat en doe dit vooral erg eiwitrijk.

 • laura juli 1, 2015, 7:21 am

  Wat een lekkere recepten!
  Toppie

 • Joke juli 1, 2015, 2:18 pm

  Beste Marijke,
  Kan ik alle smoothies in de diepvries bewaren?
  Ook die met amandelmelk.

  • Marijke juli 1, 2015, 2:36 pm

   Hoi Joke, met smoothies in de vriezer bewaren heb ik geen ervaring. Ik drink altijd de gemaakte smoothies meteen op.

 • petra swart juli 6, 2015, 6:52 am

  ik heb een boek bij u besteld over groene smoot hies en betaald maar ben er later achter gekomen dat het digitaal is en dan kan ik het niet lezen wat kunnen we hier aan doen vr .groet petra swart.

  • Marijke juli 6, 2015, 11:22 am

   Hoi Petra, het is niet mijn boek, maar van een kennis. Ik heb je zojuist een email gestuurd met hoe en wat.

 • fresia juli 7, 2015, 7:36 am

  Ik voeg lijnzaad, gemberwortel, kurkuma en dergelijken toe aan mijn smoothies. Heb je daar wellicht advies over? En………

  Wat zijn jouw opvattingen over eieren voor het ontbijt, in het kader van koolhydraat arm eten?

  • Marijke juli 8, 2015, 12:24 pm

   Heel goed en lekker! Eieren mag je gewoon eten, wel graag zonder eigeel.

 • adriana juli 23, 2015, 4:18 pm

  Hallo Marijke,
  ik ben 49 jaar en heb na meting bij arts 3 kg vet teveel…met name op de buik. ik eet/drink smorgens smoothie 200ml verse melk 6 eetlepels havermout/ lepel gebroken lijnzaad/theelepel kaneel en banaan en kop koffie met melk. smiddags groene salade/ tomaat/ blikje uitgelekte tonijn.s avonds bulgur met kipfilet of bulgursalade. stuk fruit en s avonds voor slapen activia yoghurt bekertje.
  op de dag drink ik zeker 3.5/ 4 ltr water en glas melk kefir. mijn vet op buik blijft..wat kan ik veranderen?? ik ga nu starten met fitness programma aangepast aan uitdraai van de arts.
  Hopelijk heb je een tip/advies

  • Marijke juli 24, 2015, 11:26 am

   Hoi Adriana, probeer dagelijks veel meer voedingsmiddelen te eten waar eiwitten inzitten. Melk kun je beter niet meer drinken. Als je gaat sporten voer oefeningen dan langzaam uit. Zorg ervoor dat je het goed voelt in je spierweefsel.

 • Chanthal juli 26, 2015, 7:50 am

  Beste Marijke,

  Wat ik mij afvroeg, waarom zit er in geen enkele groene smoothie sinasappelsap?
  Dat lijkt me zoveel lekkerder dan water.
  En is het dan nog steeds een ondersteuning om af te vallen als je sinasappelsap gebruikt?

  • Marijke juli 26, 2015, 8:16 pm

   Sinasappelsap kan je ook gebruiken. Wel vers als het kan.

 • Chris augustus 13, 2015, 3:46 pm

  Hallo,
  Is een groene smootie echt wel zo gezond? En val je er wel of niet echt vanaf? Dat is mijn doel namelijk wel

  • Marijke augustus 14, 2015, 1:46 pm

   Een groene smoothie is gezond, maar als je wilt afvallen kun je er beter niet teveel van nemen.

 • Maja augustus 13, 2015, 4:58 pm

  Ik wil 10 kg. kwijt en zou graag groene- en fruitsmoothies willen afwisselen. Dus de ene dag groente, de andere dag fruit. Is dat o.k.?

  • Marijke augustus 14, 2015, 1:47 pm

   Ja dat is zeker oke!

 • angelique september 7, 2015, 9:23 pm

  Hoi,
  Ik drink sinds 3weken elke ochtend een groene smoothie, alleen ik krijg steeds een op geblazen buik echt heel vervelend.
  In mijn smoothie doe ik spinazie, brocolie, wortel, komkommer, ananas en soms aardbeien of ander fruit. Wat doe ik dan verkeerd. ????
  Gr. Angelique

  • Marijke september 10, 2015, 3:18 pm

   Hi Angelique, dan neem je waarschijnlijk teveel groene smoothie in één keer. Probeer wat te minderen en verdeel het meer over de dag. Misschien dat het dan minder met je buik is.

 • sara september 25, 2015, 9:34 pm

  Hey marijke,
  Zou graag 15kilo willen verliezen, maar moet ik 300ml ochtend, middag en avond
  verdelen of elke maaltijd 300ml! En mag ik groenten en fruit mix en door de hele dag gewoon water drinken.
  dank u

  • Marijke september 26, 2015, 6:38 am

   Hi Sara, Ik zou dagelijks niet teveel smoothie nemen en zeker niet bij elke maaltijd 300ML!! Wat je zou kunnen proberen is in de ochtend 150 ml en in de avond. Groente en fruit mag je zeker, maar wel vers.

 • petra september 26, 2015, 12:42 pm

  Hee marijke deze is lekker drink ik iedere ochtend
  4 aardbeien 100 gram Griekse yoghurt die met 10 procent vet scheutje ongeklopen slagroom theelepeltje vanillyextracten 4 ijsklontjes
  druppeltje zoetstof…ohhhhhhhhhhhhh heerlijk en zit er vol van
  de aardbeien kan je vervangen Door blauwe bessen of kwart banaantje
  in banaan zit al gauw 16 koolhydraten proef maar eens
  groetjes petra

  • Marijke september 27, 2015, 5:14 pm

   Hi Petra, leuk om weer eens wat van je te horen! Ik ga de smoothie snel proberen!

 • sara september 27, 2015, 6:12 am

  Hey marijke,
  Zou graag 15kilo willen verliezen, maar moet ik 300ml ochtend, middag en avond
  verdelen of elke maaltijd 300ml! En mag ik groenten en fruit mix en door de hele dag gewoon water drinken.en moet ik dan nog eten tussen door of alleen de smoothies. Kan ik je boek overal kopen.
  dank u

  • Marijke september 27, 2015, 5:17 pm

   Hi Sara, 300 Ml over heel de dag. In de ochtend neem je bijvoorbeeld 150 ml en in de avond. Je mag groente en fruit mixen en over heel de dag water drinken. Lees even mijn artikelen goed door je komt er dan snel achter wat je allemaal moet doen.

 • Nanette september 28, 2015, 10:11 am

  Hallo, ik ben in nov. 2014 ivm mn suiker op een kha dieet gezet door mn dieetiste , tot 2 mnd geleden ging dat heel goed , 20 kilo afgevallen , mn suiker is nu mooi oppeil ( gem. 7 ) , wat voor die tijd hevig schommelde en ik gebruikte toen ook insuline , wat ik nu kwijt ben ,maar nu gaat er niets meer af ,er was zelfs een pondje bij gekomen ,balen, nu zit ik ook in de overgang , paar keer per dag heb ik er last van , zou dat de reden zijn dat er niks meer vanaf wil? Ik baal er erg van , want ik wil er zeker nog een kilo of 10 vanaf hebben. Wat eet ik ong. 2 vezelcrackers met 30+kaas
  Griekse yoghurt met bv aardbeien, veel sla op verschillende manieren aan gemaakt , en veel groente en stukje vlees , drinken is thee en koffie en water (zonder zoetstoffen) s avonds wil ik nog wel eens handje noten nemen of stukje kaas of worst. Ik blijf zo rond de 20 a 30 kh .wat kan ik nog meer doen?

  • Marijke september 30, 2015, 8:18 pm

   Hi Nanette, je neemt nog veel te weinig voedingsmiddelen waar eiwitten inzitten! Probeer eens meer van deze voedingsmiddelen te nemen: bruine bonen, witte bonen, kipfilet, kalkoenfilet, eieren, goji bessen, makreel, haring.

 • Evin oktober 4, 2015, 11:05 pm

  Hey, ik wil vanaf morgen beginnen met smothie dieet. Ik wil eigenlijk ipv eten smothie drinken is dat ook mogelijk? Ik hou niet van eten, ben door snoepen veel aangekomen afgelopen jaar. Dus eten (behalve ontbijt in de weekenden) was voor mij nooit leuk ik eet ook erg weinig. Ik heb wel trage schildklieren waardoor ik toch snel aan kom. Het liefst drink k heel de dag ipv wat te gaan eten. Daarom wjl ik smoothie dieet doen mijn doel is 20kilo. Graag hoor ik van uw hoe ik beste dit kan aan pakken. Ohja, ik begin ook met sporten. Hopelijk kunt u mij helpen. Groetjes

  • Marijke oktober 6, 2015, 3:29 pm

   Hi Evin, als jij heel de dag smoothies gaat drinken ga je nooit afslanken. Omdat je namelijk dan heel de dag door fruitsuikers binnenkrijgt. Wil je afslanken dan moet je dat goed combineren met eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

 • Katrijn oktober 5, 2015, 6:46 am

  Hoi,
  Zou graag 4kilo afvallen
  Welke smoothie is het best daarvoor
  Moet je die smorgens drinken
  Dankjewel
  Doei

  • Marijke oktober 6, 2015, 3:38 pm

   Hi Katrijn, als je een willekeurige smoothie neemt is het niet meteen zo dat je afslankt. Je moet een smoothie zien als een toevoeging bij je dieet. Pas je voedingspatroon aan en probeer verschillende smoothies uit.

 • Tanja oktober 14, 2015, 9:21 am

  Hoi Marijke, ik wil en moet 25 kilo afvallen om op een gezond BMI te komen. Maar ik kan mij er maar niet toe zetten om “de knop om te zetten”. Ik ben vreselijk moe, futloos en heel de dag trek in van alles…. Ik heb een abonnement op de sportschool maar kan mij er niet toe zetten om te gaan. Zijn er bepaalde smoothie’s die een oppepper geven? Ik wil eigenlijk een koolydraatarm dieet gaan volgen in combi met gezonde smoothie’s en sporten. Klinkt perfect toch? Maar…ppfffff wie helpt me te motiveren….. Snik 🙁

  • Marijke oktober 14, 2015, 4:11 pm

   Hi Tanja, heb je het 45 vet verbrandende maaltijden boekje al gedownload? Zo niet even doen:) Hierin staan verschillende voedingsmiddelen die je kunt eten en ook nog eens lekker zijn waardoor je dagelijks meer energie krijgt.

 • Ivana november 5, 2015, 6:53 pm

  Met plezier gelezen 🙂
  Groet,Ivana

  • Marijke november 6, 2015, 7:46 am

   Leuk!

 • petra november 20, 2015, 8:37 pm

  Ik ben kortgeleden. Ook aan een sap dieet begonnen. Na een maandje bezig te zijn met het dieet begon ik mij toch te ergeren aan mijn Philips Blender.
  Toen een vriendin van mij vertelde over hun vitamix blender, ging ik ook maar een opzoek naar zo’n Blender. Deze vitamix blenders hebben wel een prijs van 600/ 1000 euro. Ik dacht toen hé laat ik eens op marktplaats kijken, en ja hoor ook ik heb nu zo’n professionele Blender in huis gehaald. Een verkoper biedt deze blenders voor 200 euro aan!

  Zo’n professionele Blender is echt een aanrader bij een fulltime sap dieet.
  Echt alles wat je in deze Blender stopt is in no-time omgetoverd in sap. Zonder die vervelende stukjes

  Succes iedereen,

  Groetjes Petra

  • Marijke november 25, 2015, 11:45 am

   Bedankt voor de informatie Petra!

 • irene november 26, 2015, 10:55 am

  nu heb ik een vraag voordat ik ga beginnen .
  hoe gaat het eigenlijk met het dagelijks eten doe je dit erbij of moet dit aangepast worden.
  ik eet 3 maal per dag normaal en 2 tussendoortjes met fruit.
  graag zou ik meer info willen hebben

  • Marijke november 30, 2015, 8:52 am

   Hi Irene, eten moet je altijd aanpassen anders gebeurt er niet veel;) Eet in de ochtend midden en avond een grote maaltijd en daar tussen in neem je tussendoortjes. Hiermee moet je gaan testen.

 • Harco november 28, 2015, 6:27 pm

  Dag Marijke,

  IK liep al een hele tijd met het idee om te gaan afvallen. Ik ben gaan speuren op Internet en kwam bij jou uit. Ik zag dat je veel resultaten had van mensen die op een verantwoordelijke manier met jou recepten zijn afgevallen. Ik had mij voor ander half maand terug bij je aangemeld en je stuurde gelijk al een aantal calorie arm recepten . Ik was er gelijk mee begonnen omdat ik snel wilde afvallen, omdat ik 123 kilo woog. Ik was op dat moment echt dik.Nu na anderhalf maand weeg ik gelukkig 100 kilo. Ik ben er zo blij mee om het feit dat de kilo’s eraf vlogen dank zij jou recepten. Ik heb nog een aantal kilo’s te gaan en wil dan ook de 95 kilo zien te behalen.

  • Marijke november 30, 2015, 8:54 am

   Harco Gefeliciteerd zeg! Ga zo door, you can do it!

 • Manon december 8, 2015, 8:19 am

  Hallo Marijke,

  Bedankt voor alle leuke tips!
  Ik zou graag 5 kilo kwijt willen raken ongeveer en ben begonnen met groene smoothies. Om te zorgen dat ik na mijn ontbijt niet heel snel alweer honger krijg doe ik er naast groente en fruit vaak ook wat magere yoghurt door. Is dit goed? Of kan ik dit beter niet doen?

  Groetjes Manon (22jaar)

  • Marijke december 14, 2015, 5:57 pm

   Hi Manon, geen dank. Dat is goed hoor, magere kwark is nog beter.

 • SASKIA december 19, 2015, 7:39 pm

  ik ben diabeettype I dus voor elke maaltijd insuline spuiten doordat er vrij weinig koolhydraten in smoothie zitten maarwel veel suikers vraag ik mij af of ik dan minde moet spuiten of net niet ;en door wat kan ik banaan vervangen niet zo een goede vrucht voor een diabeetje
  vele groetjes

  • Marijke december 21, 2015, 11:50 am

   Hi Saskia, dit soort vragen moet je aan je dokter stellen.

   • SASKIA december 23, 2015, 7:37 pm

    tja weer geen stap verder he want daar kijg je steeds te horen dat je maaltijd uit koolhydraten moet bestaan en dan de rest koolhydraten weglaten is bij hen geen optie wat is nu gezond?????????

    • Marijke januari 2, 2016, 9:24 am

     Je moet niet alleen koolhydraten eten. Elke maaltijd of tussendoortje moet je voor 70% uit eiwitten laten bestaan.

 • Yos Eustatius december 28, 2015, 6:48 pm

  Beste Marijke,

  Ik drink al meer dan een jaar, dagelijks 500 ml smoothie, dit maakte ik met magere yoghurt en 3 tot 4 verschillende verse groente of fruit. Ik heb gemerkt dat ik helaas geen centimeter of gram ben afgevallen. Ook at ik i.v.m. met mijn darmklachten geen rijst, pasta, aardappel of witbrood. En steeds val ik niet af. Uit onderzoek bleek dat mijn schildklieren ook in orde zijn. Ik ben zeer gedemotiveerd geraakt om verder te gaan. Heb jij enig tip voor mij?
  Alvast bedankt.
  Gr. Yos

  • Marijke januari 2, 2016, 9:30 am

   Hi Yos, als je de smoothie van 500 ml in 1 keer drinkt, ga je niet afslanken. Dit omdat je je lichaam dan teveel suikers geeft. Neem in de ochtend een smoothie en in de middag een smoothie van 200 ml.

 • Angie januari 4, 2016, 9:28 pm

  Hoi Marijke,
  Ik zoek wat ontbijttips; Ik lust geen zure zuivelproducten zoals kwark, yoghurt, karnemelk en helaas ook geen eieren en geitenprodukten of hüttekäse. Ik baal hiervan maar het is nou eenmaal zo.
  Smooties gaan mij goed af en vindt ik lekker, maar zou graag naast een smoothie beter/zwaarder ontbijten, een goede start van de dag. Welke tips kun je me geven?
  Ps ben diabetes, maar merk al gauw wat wel en niet goed voor me is.

  • Marijke januari 9, 2016, 4:37 pm

   Hi, probeer eens 4 gekookte eieren naast een groene smoothie te nemen.

 • Eline januari 7, 2016, 10:40 pm

  Hoi Marijke,

  Met mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar ben ik opnieuw gestart met mijn zoektocht naar een manier om gewicht te verliezen. Zolang ik mij kan herinneren ben ik al veel te zwaar en geen enkel dieet heeft blijvend gewichtsverlies opgeleverd. Na het lezen van alle positieve berichten hier ben ik zeer gemotiveerd om aan de groene smoothies te beginnen.
  Mijn enige probleem is dat ik door mijn werk ontzettend onregelmatig eet en helaas is daar ook weinig verandering in te brengen (ik werk als kok). We hebben eigenlijk nooit echt pauze en eten doen we snel tussen alles door. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik toch afval? Ik ben zat van die overtollige kilo’s!

  • Marijke januari 11, 2016, 11:59 am

   Je kunt altijd tijdens je werk even snel wat kleins eten. Bijvoorbeeld aardbeien, mandarijnen of noten.

   • Eline januari 11, 2016, 12:06 pm

    Is het een probleem als ik na mijn werk, rond 9 uur toch nog iets ga eten als maaltijd? Een hele dag vullen met kleine tussendoortjes lijkt me ook niet goed

    • Marijke januari 11, 2016, 12:20 pm

     Dat is absoluut geen probleem.

 • Lien januari 10, 2016, 10:58 am

  Hoi, ik zou graag 16 kilo ofvallen in 10 weken, dat is zo’n 1,6 kilo/week! Ik heb als streefdoel 2 per week genomen, als ik dan bijkom tijdens mijn skivakantie kan dat niet zo veel kwaad? Heb je tips om dat bijkomen te vermeiden, we zitten of restaurant, met ontbijt en avondeten. Denk je dat het haalbaar is met 40 baantjes zwemmen en twee keer fitness per week?

  • Marijke januari 11, 2016, 12:07 pm

   Als je naast het sporten goed je voedingspatroon aanpast gaat het helemaal goed komen.

 • Angela januari 18, 2016, 7:44 pm

  Hoi Marijke,

  is het ook mogelijk dat je groene smoothies kunt invriezen?
  mijn keelamandel moet er uit en nu dacht ik als ik het nu kan invriezen dan heb ik een koude drank en ik krijg wel mijn vitaminen binnen.
  Ben nu 2 week bezig met smoothies en dit is voor het eerst dat ik 3 kilo in twee weken kwijt ben.
  Heb alle diëten al gehad ook onder begeleiding en dat heeft niets geholpen dus ben hier nu erg blij mee maar wil straks wel door gaan als ik geopereerd ben.
  Hoor graag van je of dit mogelijke is.

  gr Angela

  • Marijke januari 29, 2016, 10:04 am

   Hi angela, ik weet niet of dat mogelijk is, heb het nog nooit gedaan. Ik drink altijd mijn smoothies vers.

 • Frances januari 21, 2016, 11:26 am

  Hallo Marijke,
  Ik ben helemaal nieuw hier en wil graag 7 KG afvalle.
  Ik had mijzelf bedacht om met 2x smoothies te drinken per dag en in de avond koolhydraatarm te eten ik wel (veel) kan afvallen. Maar ik lees dat je maar 250 / 300 ml aan groene smoothies per dag mag.
  Ik drink 2 nutribullet bekers per dag, als ontbijt en als lunch en dan het avond eten.
  Ik hou het goed vol nu 14 dagen en heb eigenlijk geen trek.
  Zijn er verder nog goede tips, buiten meer bewegen?
  (ik volg normaal braaf Sonja Bakker, maar nu wil ik eens iets anders)

  Tip van mij, neem 2x spirulina van M. Rohrer 30 min voor het ontbijt, remt ook het honger gevoel gedurende de dag.

  • Marijke januari 29, 2016, 10:09 am

   Op deze site staan een hoop informatieve informatie)

 • Ramon januari 25, 2016, 5:40 pm

  Hallo Marijke, ik heb een vraagje, ik ben sinds kort begonnen met het drinken van groene smoothies , de smoothie die ik maak bestaat uit, banaan,, appel, chiazaad, spinazie en wat amandelen, nu heb ik als doel dat ik wil afvallen, smorgens begin ik met een kom, cornflackes, das mijn ontbijt, smiddags eet ik een tot 2 sneeen brood met kipfilet, en savonds eet ik vooral aardappelen met groeten en vlees of vis,voor de rest sport ik zeker 5 x per week, veel met gewichten werken en ook 5 x per week cardio, nu was mijn vraag ben ik zo goed op weg, of wat zou er beter kunnen, want ik wil vooral nog wat buikvet verliezen, mvg ramon.

  • Marijke januari 29, 2016, 9:40 am

   Hi Ramon, vervang de conrflakes voor brinta en de 2 boterhamsneetjes voor iets anders.

 • chris januari 26, 2016, 2:34 pm

  Hoi Marijke, drink je de smoothie smorgens ipv ontbijt?

  • Marijke januari 29, 2016, 9:46 am

   Dat kan. Voeg er wel wat eiwitrijke voedingsmiddelen aan toe.

 • carmen januari 29, 2016, 4:48 am

  Tijdje terug groene smoothie geprobeerd, 1 vd ingrediënten was spinazie. Kreeg gelijk een associatie met babyvoeding uit potje, smaakte precies zo ondanks dat er ook komkommer, appel etc door zat. Hoe kan ik de smoothie anders laten smaken al dan niet met spinazie

  • Marijke januari 29, 2016, 10:14 am

   Heel simpel, door er andere voedingsmiddelen in te doen;)

 • cindy april 6, 2016, 12:58 pm

  Kan je ook een smoothie maken met wortels? Wij houden niet van spinazie

  • Marijke april 11, 2016, 6:43 am

   Ja dat kan;)

 • Greetje april 13, 2016, 8:17 am

  Mijn groene smoothie bestaat standaard uit 1 venkel blad van de knol.3 takjes peterselie.en stukje komkommer en gele of oranje paprika.
  De ene keer sla.spinazie.andyvie of brocoli allemaal rauw natuurlijk.
  Als fruit halve appel.peer .paar druifjes.stukje ananas.halve kiwi.maar wel afwisselen de ene keer dit de andere keer dat en een beetje appelazijn 1 x per dag.
  Waarom groene smoothie? Omdat mn lichaam het zelf aan geeft dat er iets mis is. Zoals last van mn spieren.soort spierpijn last van gewrichten.niet vit voelen maar wel alles doen.slecht slapen.
  Eet geen brood maar alles tussen doortje griekse yoghurt met walnotenolie met wat kaneel en stukjes fruit. En warm eten 1 aardappel met groente en vlees.

  • Marijke april 21, 2016, 9:05 am

   Goed bezig Greetje!

 • karin juli 4, 2016, 1:29 pm

  Ik maak altijd een smoothie met magere yogurt en fruit, eventueel met lijnzaad en/of chiazaad. Past dit in een koolhydraatarm dieet?

  • Marijke juli 8, 2016, 12:53 pm

   Ja hoor, is geen probleem.

 • Tamara juli 31, 2016, 8:39 pm

  Ik eet altijd smoothies als ontbijt. Maar ik vind groene smoothies zo vreemd om als ontbijt te eten. Ligt misschien aan mij, ik weet het niet. Maar het voelt vreemd aan om een groene smoothie als ontbijt te drinken.

 • Andrew oktober 8, 2016, 12:38 am

  Dank je voor deze heerlijke recepten. Ik had al veel gehoord over groene smoothies en had gedacht dat ze niet lekker waren. De recepten uit dit boek bewijzen het tegendeel. Lekkere smooothies, geen hongergevoel en meer energie.

 • Theo november 6, 2016, 9:39 am

  . De weerstand van je lichaam word beter. Taalkundig gezien is het woord word fout geschreven. Moet nl zijn wordt. ( met dt op het eind dus)

  • Marijke Helswieg november 16, 2016, 9:39 am

   Bedankt voor je taalkundige tip! Ik ga het meenemen in de volgende update Theo!

 • sarah januari 21, 2017, 10:00 am

  hallo marijke,

  ik ben nog al overgewicht ik ben 1,68 m en weeg 80 dat is dus teveel wil zoizo 10 k kwijt, ik wil graag smoothie dieet gaan doen maar wat moet ik daarnaast eten want met 1/2 smoothie zit in niet vol ik krijg honger, mijn vraag is hoe kan ik dit aanpakken wanneer, hoeveel en hoelaat zou ik een smoothie kunnen drinken en wat kan ik het beste eten , ik let wel op de koolhydraten maar in de avond krijg ik altijd een hongersaanval ik wil dan van alles eten en kan me moeilijk inhouden.

  • Marijke Helswieg januari 22, 2017, 10:27 am

   Hi Sarah, als je even de 30 vet verbrandende maaltijden download ontdek je wat je allemaal kunt eten naast het drinken van smoothies.

 • Wilma van berkel februari 9, 2017, 2:05 pm

  Hoi
  Ik ben allergie’s voor spinazie wat kan ik daar voor idp gebruiken
  Groetjes

  • Marijke Helswieg februari 9, 2017, 2:44 pm

   Hi Wilma, Je kunt ipv spinazie appels, bananen, aardbeien, mango’s, mandarijnen, tomaten, wortels, sinaasappels, goji bessen, bietjes gebruiken:)

   • Wilma van berkel februari 9, 2017, 10:04 pm

    Hoi
    Maar dan is het geen groene smoothie of maakt dat niet uit?????
    Groetjes

    • Marijke Helswieg februari 10, 2017, 11:13 am

     Dat maakt niet perse uit.

 • Johanna februari 21, 2017, 7:44 am

  Hallo.
  Ik ben nieuwe hier en lees lekker dingen.
  Nou maak ik smorgen voor mijn man en mij al een soort shake van . een eetlepen muslie een eetlepen chia zaad en een eetlepen lijnzaad.
  Daar gaat Karnemelk , een activia en Magere Yoghert door heen.
  Kan ik dan naar mijn werk nog een Smoothie mee nemen en wat is een goeie om mee af te vallen?
  Groetjes van uit OOstenrijk want daar woon ik namelijk

  • Marijke Helswieg februari 21, 2017, 7:50 am

   Hi Johanna, je kan een smoothie naar je werk meenemen, maar neem deze wel in de middag.

Leave a Comment