Web Analytics

Calorieen Verbranden? Verlies 2 kilo per week (zonder jojo effect!)

calorieen verbrandenWanneer je serieus bent met calorieën verbranden en je 2/3 kilo per week wil verliezen moet je slim te werk gaan.

Belangrijk:

Calorieën verbranden heeft pas echt zin wanneer je weet wanneer het daadwerkelijk effect heeft.

Ga je zomaar op een willekeurig cardio apparaat zitten en even bewegen, dan kan ik je vertellen dat je echt je tijd aan het verdoen bent!

Natuurlijk zul je wel calorieën verbranden, maar het heeft absoluut geen effect wanneer je voedingspatroon niet in orde is, of als je niet op de juiste manier traint.

Ik beloof je dat je na het lezen van dit artikel precies weet wanneer het verbranden van calorieën zin heeft. Zodat je elke dag een beetje vet verliest rond je buik, benen en heupen;)

 

Start Pas Met Calorieën Verbranden Als Dit In Orde Is:

 

Het is echt zonde, maar dan ook echt zonde van je tijd als je jezelf bezig gaat houden met calorieën verbranden als je voedingspatroon niet in orde is!!!

Je zal dus eerst aan je voedingspatroon moeten werken voordat je jezelf gaat focussen op het verbranden van calorieën.

Doe je dat niet dan duurt snel afvallen in een week erg lang!

Je dagelijkse caloriebehoefte!

Als vrouw verbrand je dagelijks ongeveer 2000 calorieën en een werkende man ongeveer 2500 calorieën.

Dit is handig om te weten, want als je hier verstandig mee omgaat zul je snel resultaat opmerken.

Zodra jij onder je caloriebehoefte gaat eten, zul je afslanken, dit klopt, maar het is niet verstandig om dit te gaan doen.

Je kunt je beter focussen op het volgen van een gezond voedingspatroon en het verbranden van MEER calorieën.

Op deze manier maak je het namelijk een stuk makkelijker voor jezelf.

Je hoeft namelijk GEEN calorieën te tellen(ik raad je aan om dit sowieso nooit te doen) en je hoeft ook niet minder te eten waardoor je een trage stofwisseling voorkomt.

Wanneer jij dagelijks er dus voor zorgt dat je MEER calorieën verbrand, dan dat er binnenkomen, dan ben je op de juiste manier bezig!

Hoe je het beste met je voedingspatroon moet omgaan ga ik je nu onthullen:

 

Super Snel Calorieën Verbranden Door Vaker En Meer Te Eten

 

Door meer en vaker te eten krijg je een snellere stofwisseling waardoor calorieën verbranden een stuk sneller gaat.

Eet dagelijks 3 redelijk grote maaltijden en 5 tussendoortjes!

Je weet waarschijnlijk al dat het belangrijk is om in de ochtend, middag en avond een grote maaltijd te nemen en daartussen in een tussendoortje, hier wil ik dan ook niet verder op ingaan.

Wel is het verstandig dat je jezelf aanleert hoe groot je grote maaltijden moeten zijn en je tussendoortjes. Per mens is dit namelijk verschillend.

Elk mens heeft een andere hoeveelheid voeding nodig. Wat voor mij dus heel goed werkt, kan voor een ander juist tegenwerken.

Heb je weleens een dieet gevolgd waar een vriendin veel kilo’s mee kwijt was geraakt en jij niet? Dat komt dus omdat elk lichaam anders in elkaar zit;)
Eet bij je grote maaltijden genoeg, maar prop jezelf niet helemaal vol!

Calorieën verbranden en snel afvallen werkt alleen wanneer je dagelijks genoeg voeding eet maar ook weer niet teveel.

Om 8 uur neem jij een stevig ontbijt, je eerste grote maaltijd. Na het eten van deze grote maaltijd is het de bedoeling dat je anderhalf of 2 uur lang niets eet.

Je moet dus tijdens het eten van deze grote maaltijd wel genoeg eten. Anders krijg je last van hongerbuien.

Zo moet jij dus je grote maaltijden gaan afstemmen. Met welke voedingsmiddelen denk jij 2 uur lang door te kunnen gaan?

Voor mij is een stevig ontbijt bijvoorbeeld:

1 Halve bak 250 ml magere kwark met 10 goji bessen + 10 ongezouten pinda’s en 2 mandarijntjes.

Hiermee kan ik anderhalf of 2 uur lang mee doen. Als ik merk dat het niet genoeg is zorg ik de volgende dag ervoor dat de grote maaltijden wat groter zijn. Ik voeg er dan bijvoorbeeld nog 5 extra pinda’s aan toe.

2 Uur na je grote maaltijd neem je een lekker tussendoortje.

Een tussendoortje kan er zo uitzien:

1 Kiwi + 2 gekookte eieren + 1 beker water.

Of

2 Mandarijnen + 10 ongezouten pinda’s + 1 beker water.

Of

1 Appel + 5 cashewnoten + 1 beker water.

Zodra je vandaag begint met het eten van grote maaltijden en tussendoortjes zul je niet meteen afslanken.

Je lichaam moet namelijk eerst even wennen aan het feit dat je nu opeens je lichaam elke dag een lading voeding geeft.

Hoe langer jij door blijft gaan met het eten van grote maaltijden en tussendoortjes hoe sneller je lichaam overschakelt op vet verbranding en dagelijks veel meer calorieën voor je zal verbranden.

 

Eet Dagelijks De Juiste Voedingsstoffen!

 

Naast het regelmatig eten van grote maaltijden en tussendoortjes is het ook onwijs belangrijk dat je de juiste dingen eet!

Eet je niet de juiste dingen dan is nog alles voor niks geweest.

Wanneer je dus al een tijdje dagelijks genoeg eet, maar amper resultaat lichaamsvet kwijtraakt, komt dat dus omdat je nog steeds de VERKEERDE VOEDINGSMIDDELEN eet of teveel voedingsmiddelen met daarin de verkeerde voedingsstoffen.

De 3 belangrijkste voedingsstoffen die in elke maaltijd moeten zitten zijn: eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

Deze voedingsstoffen kun je vinden in de volgende voedingsmiddelen:

Amandelen, pinda’s, chia zaad, goji bessen, olijf olie, kokos olie, tomaten, appels, kiwi’s, aardbeien, zwarte bessen, komkommers, bruine bonen, witte bonen, bloemkool, zuurkool, spinazie, broccoli, andijvie, kipfilet, kalkoenfilet, magere franse kwark, magere yoghurt, havermout(ongezoet), brinta.

De 3 slechtste voedingsstoffen die je absoluut NIET moet eten zijn:

Snelle koolhydraten, verzadigde vetten en transvetten. Verzadigde vetten mag je wel een beetje, maar absoluut niet teveel.

Deze voedingsstoffen kun je vinden in:

Muesli, cruesli, cornflakes, ontbijtkoek, donuts, chips, drink yoghurts, snoep, koek, pizza.

Je kunt meer over slechte en goede koolhydraten lezen in het koolhydraatarm dieet artikel.

Als ik in de supermarkt sta en in mijn handen een voedingsmiddel heb waarvan ik niet weet of het nou goed voor je lichaam is of niet denk ik aan het volgende:

Komt het voedingsmiddel rechtstreeks uit de natuur of is het voedingsmiddel bewerkt in de fabriek?

Zodra het voedingsmiddel rechtstreeks uit de natuur komt dan is het vaak gezond voor je. Is het bewerkt in de fabriek dan zijn er vaak ongezonde voedingsstoffen aan toegevoegd.

Blijf je bewerkte voedingsmiddelen nemen dan zul je nooit gezond en blijvend afvallen!

 

Hoog In Eiwitten, Laag In Trage Koolhydraten En Onverzadigde Vetten!

 

Elke maaltijd moet dus ingedeeld zijn met eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten. Zodra je dat doet ben je al erg goed bezig met calorieën verbranden.

Wat ook erg belangrijk is, is dat elke maaltijd voor ongeveer 60 a 70% uit eiwitten moeten bestaan en voor 40 a 30% uit trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

Zo zorg je ervoor dat je vet verbranding hoog blijft, dat je lichaam genoeg energie heeft en dat andere processen in je lichaam ook goed blijven werken.

 

Calorieen Verbranden Tijdens Rust Periodes!

 

Zodra jij je voedingspatroon goed op orde hebt, kun je beginnen met het verbranden van calorieen tijdens sporten.

De calorieën die je tijdens het sporten verbrand zijn absoluut niet belangrijk, het gaat om de calorieën die je verbrand tijdens rust periodes. Bijvoorbeeld tijdens tv kijken, slapen of koken.

Je kunt veel calorieën verbranden door tijdens een fitnesstraining je spieren goed te prikkelen. Door dit tijdens een training te doen ben je goed bezig:

– Meerdere oefeningen voor een spiergroep doen.
– Oefeningen onwijs langzaam uitvoeren.
– Je spieren goed aanspannen tijdens een training.
– Werken met 4 setjes van 15 herhalingen per oefeningen.

Nadat je klaar bent met het uitvoeren van verschillende vet verbrandende oefeningen is het verstandig om nog even 10 tot 15 minuten aan cardio te doen.

Zelf stap ik altijd na een goede fitness training 15 minuten op de loopband. Ik zet de loopband op snelheid 4,5 en voor de hoogte kies ik 10.

Dan houd ik mijn handen op de hartslag meters en let ik erop dat mijn hartslag tijdens het lopen tussen de 130 en 150 blijft.

Door zo je training af te sluiten zul je veel calorieën verbranden tijdens je training en vele uren na je training.

75 gedachten over “Calorieen Verbranden? Verlies 2 kilo per week (zonder jojo effect!)”

  • Hallo Margaret, dan zou ik voorlopig goed focussen op het volgen van een gezond voedingspatroon.

 1. Ik ben minder cardio gaan doen en meer apparaten met zwaardere gewichten, om meer cal te verbranden in rust , maar merk nu dat mijn benen echt dikker zijn geworden en dit wil ik helemaal niet…wat nu?

  • Als jij je benen traint en je hebt veel vet op je benen, dan drukken je beenspieren dit vet naar voren. Zo laat je het dus lijken dat je benen dikker worden. Let goed op je voedingspatroon, niet teveel trage koolhydraten of onverzadigde vetten en verhoog in de eiwitten. Blijf je lichaam trainen en train je benen wat minder. Op een gegeven moment, naarmate je langer traint word je lichaam strakker.

   Succes!

  • Hallo Sandra,

   Het maakt niet uit of je wel of niet in de overgang zit. Wanneer jij je voedingspatroon goed op orde hebt en daarna gaat focussen op calorieen verbranden ga je net zoveel succes behalen als iemand die niet in de overgang zit.

   Succes!

    • In 4 maanden kun je dit op een gezonde manier voor elkaar krijgen. In mijn artikelen en nieuwsbrief ontdek je hoe je dit het snelste voor elkaar kunt krijgen.

 2. Hallo marijke
  Ik dank je voor alle berichten die je mij toestuurt en de gratis recepten, maar ik heb je al geschreven dat ik geen ebook heb.
  Het probleem met afvallen is bij mij, dat ik niet sporten kan .Door een ziekte.
  Ik eet al dat wat wat je me opschrijft, groente alle twee uur een smoothy 3x per dag een gezonde maaltijd maar ik val geen gram af.
  Wat moet ik dan nog doen , heeft het
  bij mij dan een zin om af te vallen ?
  Of kan ik er beter mee stoppen?
  lieve groeten van yvonne

  • Hallo Yvonne,

   Geen dank! Ik heb je email opgeslagen en zal je zo een link sturen naar het boek met gratis recepten en het strakke buik geheimen rapport. Afvallen is lastiger als je er niet bij kunt sporten, maar het is wel mogelijk alleen moet je extra goed op je voeding letten. Het heeft altijd zin om af te vallen en je moet nooit stoppen! Stoppen is de makkelijkste uitweg en kan altijd nog.

   Ik stuur jou zo even de link van de gratis rapporten, stuur jij mij dan even op wat je dagelijks allemaal eet?

   Spreek je zo.

   Marijke

 3. Hallo Marijke,
  Ik heb de bericht over hoe wij makkelijke calorieën kunnen verbranden en de 3 grote maaltijden en 5 tussendoortjes met je eigen voorbeeld maar je had het niet over de smoothies. Wanneer moeten wij dat gaan eten?

  Groeten, Maame.

  • Hoi Maame,

   Een groene smoothie kun je eventueel naast je ontbijt nemen, in de middag of in de avond. Jij bepaald zelf wanneer je een smoothie neemt of niet. Zelf neem ik er vaak 1, 2 uur na het eten van een grote maaltijd.

 4. Hallo,
  Heb je nog wat voorbeelden van gezonde tussendoortjes.5 lijken er zo veel.
  Ik loop 2 a 3 keer per week hard. ca 10 km per keer. Nog tips hiervoor icm voeding?
  Ipv ontbijt start ik elke dag met een groene smoothie.
  Mvg

  • Hoi Marjan,

   5 Veel? Je moet eigenlijk blij zijn dat je er 5 mag nemen! Lekker eten heel de dag en nog afvallen ook:) Een smoothie, eiwitshake, 1 appel + 10 gojibessen, 2 mandarijnen en 4 plakjes kipfilet, 2 haringen, kun je nemen als tussendoortje. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Wanneer je goed op je eten gaat letten, neem voedingsmiddelen die je lekker vind en gezond voor je zijn, dan hou je het langer vol.

   Als je gaat hardlopen doe dit op een laag tempo, je moet dus goed kunnen ademen tijdens het hardlopen. Doe je dit niet dan worden je eiwitten aangesproken in plaats van je koolhydraten en lichaamsvet.

   Een groene smoothie kan je NIET als ontbijt nemen, dit is te weinig. Voeg er nog wat voedingsmiddelen aan toe bijvoorbeeld: een halve bak magere kwark met 4 aardbeien. Succes!

 5. Hoi Marijke,
  Bedankt voor je reactie. Nog even een laatste berichtje.
  Inderdaad ik ben blij dat ik zo vaak mag eten. Maakt het makkelijker vol te houden. Hoe ik het nu doe.
  08.00 uur – 600 ml groene smoothie
  10.00 uur – 1 volk. boterh. + halvajam,
  12.00 uur – 2 volk. boterh. + 2 plakjes kipfilet
  14.00 uur – Opkikker (soep)
  16.00 uur, Franse kwark
  18.00 uur avondeten
  20.00 uur Franse kwark
  In de smoothie zitten vaak al twee of drie stukken fruit of maakt het dan niet uit als ik smiddags ook niet fruit neem (veel suikers?)
  Ik hoef niet af te vallen, het gaat puur om het op gewicht blijven en me fit voelen. Ik ben overigens erg enthousiast (door jouw artikelen) over de groene smoothies 🙂
  Groetjes,

  • Hoi Marjan,

   Als je niet wilt of hoeft af te vallen is dit een mooi schema om te volgen. Doe eens een keer gojibessen en chiazaad door je kwark, je zal dan merken dat het fijner word om kwark te eten:) Teveel fruit is inderdaad niet verstandig, een paar stukken door je smoothie en in de middag wat fruit is niet zo’n probleem. Het is altijd beter dan donuts, koekjes, drinkyoghurts en ander bewerkte voedingsmiddelen.

 6. Hoi. Fijn om te weten dat ik goed bezig ben. Ik ben nu 55 kg, met een lengte van 168 cm. Dus dat is prima zo. De gojibessen en chiazaad gooi ik inderdaad al wel door mijn groene smoothies. Maar door de kwark kan natuurlijk ook. Bedankt voor je tips. Ik blijf je artikelen volgen voor nog meer tips…:) Groetjes,

 7. Ik moet voor een operatie 8 tot 10 kilo vermageren in 6 weken. Ik eet per dag ca 850 calorieën en verbrand nogmaals 500 calorieën door mijn hometrainer (8 km fietsen per dag). Cardiotraining kan ik niet doen, dus het is enkel licht fietsen. Ik drink ook veel water. Ik ben op 3 dagen nu 1,1 kg verloren. Is dit een goede manier om verder te doen?

  • Hoi Christine,

   Volg je soms het ziekenhuisdieet? Als je begeleiding krijgt via je dokter, raad ik je aan om zijn advies op te volgen. Doe je het allemaal op eigen houtje, dan zou ik wat meer gaan eten. 850 calorieën per eten is naar mijn mening echt veel te weinig en al ga je hier te lang mee door, zul je snel een langzame stofwisseling opbouwen. Een langzame stofwisseling zal zoveel mogelijk vasthouden, omdat het namelijk denkt dat je in een tijd zit waar geen voedsel in voor komt. Denk bijvoorbeeld aan een hongerwinter.

   Het is verstandig om dagelijks meer te eten, maar dan vooral de JUISTE dingen. Eet geen bewerkte voedingsmiddelen zoals: kant en klaar maaltijden, cornflakes, brood, muesli, cruesli, chips. Neem voedingsmiddelen die vers zijn en rechtstreeks uit de natuur komen. Vis, vlees, fruit en groente. Water drinken doe je al veel zeg je, maar doe het wel op de juiste manier. Probeer elk uur 1 beker water te drinken, niet meer niet minder.

   Ik hoop je zo in de goede richting geduwd te hebben. Laat je me even weten als er iets is? Natuurlijk hoor ik ook graag of de operatie goed verlopen is.

   Succes en sterkte.

   Marijke

 8. Dank je wel Marijke. Het enige probleem dat ik zie is het brood. Kan je mij een goede vervanger voorstellen?

 9. Hoi marijke
  Ik eet smorgens 2 boterhammmen met vezeld voormijn darm en ei erop s?middags heb ik vaak smoothies genomen wat groente en overwegend fruit met kokosmelk sàvonds groente weinig aardappelen en een stuk vlees b.v kipfilè of schnitzel in dieet olie gebakken met omega 3-6
  toch val ik niet af ook al beweeg ik me toch veel met mijn ziekte!
  waar ligt dit aan?groetjes yvonne

 10. Hallo Marijke

  Ben heel blij met je mailtjes en adviezen haal er heel veel uit hoef niet aftevallen maar doe mijn best op me gewicht te blijven dat lukt me aardig met jou advies bedankt
  Adrie

 11. Hallo
  Ik vind het doodeng om zoveel te gaan eten ik eet nooit zoveel
  Maar ik zie wel heel veel eieren staan voor de tussendoortjes nu is mijn vraag hoeveel eieren mag je op een dag en mag je elke dag ei?
  Groetjes ilse

  • Hoi Ilse, ik kan goes begrijpen dat je het eng vind. Doe het op de juiste manier en afslanken word een feesje:) je mag elke dag eieren. Zelf neem ik als ik eieren neem 3 gekookte op een dag. Waarvan 2 zonder eigeel.

 12. Dag Marijke, ik ben Lotte en ernstig gehandicapt geworden.
  Ik mag niet naar de sportschool.Bewegen is erg moeilijk.
  Ik ben 55 jr en 1.65 lang. Gewicht ( helaas) 74 kg.
  Hoe kan ik nu het beste ( snel) gewicht verliezen en op gewicht blijven?
  Graag Uw reactie,met dank Lotte.

  • Hoi Lotte, je moet ervoor zorgen dat je voedingspatroon goed op orde is. Test hier regelmatig mee. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en eet alleen onbewerkte voedingsmiddelen. Zorg er ook voor dat je voedingspatroon erg eiwitrijk is!

 13. Hoi
  Ik wil weten of een beker water een appel+banaan en een droog kaakje een goed tussendoortje is? Of is dat soms te veel? En wat kan ik dan bijvoorbeeld tussen de middag eten in plaats van brood?

  • Het kaakje kun je beter uit je tussendoortje later. Daarnaast doe je er slim aan om 1 stuk fruit bij je tussendoortje te nemen. In de middag zou je 2 gekookte eieren + 4 plakjes kipfilet kunnen eten.

 14. Hallo,

  Ik heb school dus ik kan niet om 8 uur eten want dan ben ik op school en ik dacht als ik mijn eetpatroon nou aanpas op school? Kwart over 7 ontbijten en dan hebben we een kleine pauze om kwart over tien en dan om kwart over 12 weer.. Is dat een beetje goed? En wat kan ik eten voor lunch? Gewoon brood of is dat ook ongezond? En zo niet met wat erop? Ohh en je had laatst ook een video gemaild met een snelle workout maar ik ben het mailtje kwijt, zou je hem nog een keer kunnen sturen?

  Vriendelijke groetjes,

  Shaney

  • Als je op de aangegeven tijden eet is dat ook goed. Brood kun je beter niet nemen. Lees even de artikelen door op deze site dan word je een stuk wijzer over wat je wel en beter niet kunt eten.

 15. Hallo,

  Ik eet bij mijn ontbijt altijd kwark of Griekse yoghurt met havermout, speltmout en rozijnen. Is dit goed?

 16. Hoi Marijke,

  Graag zou ik zo graag mijn kilo’s kwijt raken maar de eerste tien gaan goed maar daarna kom ik niet verder.( moet er nog 15 -20)
  Ben er nu zo klaar mee en ontdekte jouw site.
  Ik wil zo graag geholpen worden maar mijn probleem is dat ik weinig lust.
  Vooral groetes heb ik een probleem mee. En vis eet ik niet.
  Kan jij mij helpen een voedings schema te maken met wat ik wel lust?

  Groetjes

  • Hi Sophie, altijd zelf een voedingsschema maken. Jij weet als geen ander namelijk hoe je lichaam in elkaar zit. Een schema wat bij mij goed werkt, hoeft niet bij jou goed te werken.

 17. Hoi,

  Ik ben aan het lijnen, zou ik dan pure chocolade ( 45 procent mogen nemen)
  en hoeveel gram per keer?

 18. Hoi, ik ben een ontzettende zoetekauw, ik ben merk dat als ik zoete dingen eet
  zoals melkchocolade gebak etc, dat ik daar kan meer van kan eten, zodat mijn drang
  naar zoet weg is, als dat ik bijvoorbeeld 30 gram pure chocolade eet, ik wil ook weten welke gezonde zoete tussendoortjes ( die niet veel kcal zijn) ik zou mogen eten zodat mijn drang naar zoet weg is. Ik merk ook dat ik moeilijk kan afkicken van chocolade vooral de zoete varianten ( oreo chocolade) en gebak met slagroom, ik ben 1 jaar geleden begonnen met lijnen, en ben veel afgevallen, het lijnen ging goed, want ik had mijn eetpatroon en beweegpatroon goed aangepast, heel voedzaam en gezond, en een paar keer in de week beetje pure chocolade, dat ging goed, drang had ik niet zoveel, totdat de feestdagen er waren, toen heb ik alles genomen wat ik maar lekker vindt, dus ook alle soorten zoete chocolade’s en gebak etc, sinds de feestdagen heb ik het ontzettend zwaar met mezelf, en heb ik iedere keer zo’n ontzettende drang naar chocolade ( oreo chocolade) oreo chocoladekoekjes, andere soorten chocolade, gebak, etc, etc, dan plan ik een dagje dat ik dat allemaal mag eten, en dat is echt heel veel, is gewoon dan een eetbui, dan denk ik dat neem ik vandaag nog, en morgen moet ik weer sterk zijn, en ervoor gaan, maar ik merk dat mijn lichaam moet afkicken van al dat suiker, en dan krijg ik weer ontzettende drang naar die dingen, wat moet ik doen, want heel mijn leven leid er zo onder!

 19. Hoi Marijke,

  Ik zit gewoon nog op school maar ik zou graag weten wat ik ’s middags zou moeten eten aangezien brood niet goed is. Wat kan ik dan wel eten en kan ik dat ook meenemen naar school?

 20. Hallo Marijke,

  Ik ben dol op maaltijdsalade’s.
  Ik maak hem als volgt:
  – Eikenblad melange ( 100 gram) is eikenblad sla, zit rode ui, rucola in,
  – Tomaat ( 150 gram)
  – Bruine bonen ( 150 gram)
  – Gerookte kip ( 130 gram)
  – 2x gekookt ei
  – Peper, zout, half teentje rauwe knoflook.
  Is dit een gezonde salade, en zou ik hem evt nog wat gezonder kunnen maken?
  Ps: ik eet elke dag 25 gram ongezouten noten ( is een mix van Walnoten, Amandelen, Cashewnoten, Hazelnoten, is 25 gram de juiste hoeveelheid?
  En mag ik de noten ook s-avonds na 20.00 uur? Of zet dat teveel aan?
  Met vriendelijke groet Marienet

 21. Ik zit met kaakoperatie en moet 8 weken vloeibaar. Kan ik vier eiwitshakes nemen met daarnaast 4x fruit/ groente smooties?

 22. Dag,
  Goede uitleg!
  Wat ik helaas elke keer heb met dieten: ik hou het 1 a 2 dagen vol en daarna niet meer. Als er lekkere dingen in huis zijn kan ik er niet afblijven en eens in de week of twee weken eet ik een halve koekdoos leeg.
  Wat kan ik hieraan doen?
  Sporten doe ik al.

  • Geen lekkere dingen meer kopen en je focussen op mijn 30 vet verbrandende maaltijden. Met de maaltijden experimenteren, zelf testen.

 23. Hallo Marijke,

  Ik ben 56 kg afgevallen, ik ben 1.72 lang, en weeg nu 73.5 kilo, wil afvallen tot ik 70 kilo weeg, dit vind ik een mooi streefgewicht, minder is niet mooi bij mijn lichaamsbouw, want nu steken mijn sleutelbenen, en ribben etc door. Wel heb ik een vraagje, ik ben afgelopen zondag geopereerd, ze hebben mijn galblaas eruit gehaald, moet ik nu andere voedingsmiddelen nemen als wat ik voor de operatie deed? En ik weet niet of het een fabel is, maar heb eens gelezen dat mensen in gewicht aankwamen omdat ze hun galblaas niet meer hebben, omdat een galblaas toch vetten verteerd? Mijn huisarts zei dat ik niet bang hoef te zijn om aan te komen in gewicht, omdat mijn lever nu de taak overneemt, dus mijn vetverbranding zou niet minder werken nu ik mijn galblaas niet meer heb, ben benieuwd wat jouw mening is, voor de operatie was ik een fanatiek snelwandelaar, 5x per week 65 min lopen per keer, en dan 7.5 km per uur, nu kan ik dat niet en mag ik dat niet van de chirurg, maar kan al wel 5km per uur lopen halfuurtje, even wachten tot ik geen pijn meer heb.

 24. Mijn galblaas is verwijderd, nu neemt mijn lever de taak over, dus hoef ik niet bang te zijn dat mijn vetverbranding minder is, want bv vet eten wordt toch verteerd door de lever, want die maakt gal aan.

 25. Hoi hoi,

  Ik wil graag weten hoeveel gram vetten je per nodig hebt om af te vallen?
  En hoeveel gram vetten je per dag nodig hebt om op gewicht te blijven,
  ikzelf eet 45 gram vet ( in totaal) per dag, is dit te weinig, want mijn stoelgang, heb ik maar 1x in de 2 a 3 dagen.

  • Waarom maak je het zo moeilijk voor jezelf? Volg gewoon een gezond voedingspatroon. Zorg dat je dagelijks meer eiwitten eet dan onverzadigde vetten en trage koolhydraten, sport er wat bij en slank af?

 26. Wij zijn sinds vandaag met het 1000 calorieën dieet bezig maar met de 3 hoofdmaaltijden zitten we daar al aan nu zeg jij dat we minimaal 2 tussendoor momenten moeten hebben wat raadt je ons aan?(we hebben koolhydraatarm dieet ook geprobeerd maar daar valt onze dochter van 16 niet vanaf)

  • Stop met 1000 calorieen dieet. Je zorgt er zo voor dat je stofwisseling veel langszamer gaat draaien. Waarom werkt het koolhydraatarm dieet niet? Het is een fantastisch dieet en je moet het niet zien als iets wat je tijdelijk volgt. Je moet het dieet zo aanpassen dat het je leefstijl word, dat heb ik ook gedaan.

 27. Hoi Marijke,

  Wat een interessant artikel om te lezen! Ik ben zelf al langere tijd bezig met afvallen en ben nu 14kg kwijt. Dit o.a door groene smoothies, kwark met havervlokken, lijnzaad en honing, brood en regelmatig gekookte eieren. Daarnaast verwerk ik veel gember in m’n voedingspatroon en af en toe wat knoflook.

  Nu kom ik niet meer af te vallen als de 13/14 kilo en ik wil zeker nog wel zeven kilo kwijt. Ik maak elke avond een stevige wandeling van dik vijf kwartier.

  Ik krijg de neiging om meer te gaan snoepen en tevreden te zijn met wat ik behaald heb, (en daar ben ik ook heel blij mee) maar ik voel me daar niet gelukkig bij.

  Hoe krijg ik de resterende kilo`s eraf en hoe verbrand ik hardnekkig buik/beenvet?

  Ik hoor graag van je,

  Groetjes Gwen

  • Hi Gwen, in het begin slank je altijd sneller af en hoe langer je ermee bezig bent, hoe lastiger het word. Je hebt het nu immers zelf ondekt. Je moet absoluut niet opgeven, maar gewoon doorgaan! Daarnaast raad ik je aan om vet verbrandende oefeningen erbij uit te voeren. Doe gewoon meer, dan wat je nu doet. Als je hetzelfde blijft doen, kan je ook dezelfde resultaten verwachten. Verander je, dan ga je weer andere resultaten krijgen.

 28. Hoi Marijke,
  Ik ben een jonge man van 26jaar en weeg nu 84,20 kg. Lengte 183.
  Ik doe nu net een goede maand weer kracht training en ben 4kg aangekomen maar ik heb redelijk wat romp ventjes haha nu heb ik voor aankomende maandag een dieet opgesteld van circa 1785 a 1850calorieën.
  Met daarin circa 168gr eiwit per dag.
  Ik ga elke dag krachtraining doen circa 1uur + ongeveer 10min buik oefeningen. Verder doe ik overdag eigenlijk amper bewegen ik zit in een kliniek dus ik zal niet intensief bezig zijn op het sporten na wel heb ik me porties verdeeld over 7x op 1dag ik wil dit 6 weken doen dan ben ik op 5 dec klaar hoeveel vet schat jij in dat ik zal verliezen per week?
  Gezien me ruime hoeveelheid eiwit zal ik met trainen ook tegelijk naar mijn verwachting verder me spieren opbouwen groetjes Robin.

 29. Hoi,

  Ik ben er meisje van 16, weeg 75 kg en ben 1.55, ik wil super graag afvallen. Maar ik zit wel met de struggel dat iedereen me snoepjes Ofzo aanbied en ik wil er dan ook vaak eentje;( ik probeer het niet te doen het lukt ook wel.

  Ik doe cardio+buikspier oefeningen om Mn buik plat te krijgen en calorieën te verbranden. Ontbijt: meestal kwark met frambozen

  Middag: eet ik warm of 3 boterhammen

  Avond: verschild, ik heb daarom ook de vraag wat moet ik ABSOLUUT NIET als avond eten eten? Ik wil niet dat alles Noor niets is geweest.

  Groetjes, -Anoniem

  • Je moet erg streng voor je zijn. Denk dus bijvoorbeeld van doordeweeks eet ik goed en in het weekend neem ik af en toe een snoepje. Als je veel buikvet hebt heeft buikspieroefeningen en cardiotraining niet veel nut. Je kan beter oefeningen uitvoeren waarmee je je spieren traint.

 30. Ik heb helaas gelezen dat gojibessen gevaarlijk kunnen zijn, ik zelf ben ook op dieet ik weeg op dit moment 107 kilo ik heb 3 x per week cardio bij de fysio en fiets bijna elke da zo,n 5 tot 10 km en toch val ik maal heel weinig(bijna niets ) af,
  ik eet s,morgens een shake met 150ml soja melk 100 ml magere yohgurt
  2 eetlepels haverzemelen en 3 eieren allen eiwit
  tussendoor een banaan en drink +3 liter water per dag 3 koffie 1 thee alles zwart en zonder suiker.
  luch eet ik vaak 2 haringen of makreel filet met sla
  tussendoortjes heb ik ongezouten pinda, of een handje walnoten, kiwi of een appel, advocado,kwark,wortels bleekselderij.
  Avondeten altijd verse groente roerbakmix en broccoli met kipfilet of kalkoenfilet soms een kipschnitzel of een kogelbiefstuk of verse vis

  Dus ik weet echt niet waar het aan ligt.

  Sport is voor mij erg moeilijk want ik heb COPD4 met nog 28% luchtinhoud en heb diabetis 2, maar toch fiets ik en doe die cardio training met sessies van 5 x 6 minuten wandelen op 2,5 en 2,5 bergop + 4 km op de fiets s, morgen 3 sessies van 12 buikspieroefeningen, en sorry ik val bijna niets af, ik eet echt niet meer dan 1500 1600 calorien per dag.
  Mijn vraag wat doe ik hier verkeerd?
  gr Chris

Reacties zijn gesloten.