Snel Afvallen Buik? Verlies elke week razendsnel buikvet

Marijke maart 18, 2015 107

afvallen buikIk kan mijzelf nog goed herinneren hoe veel moeite het mij heeft gekost om afvallen buik voor elkaar te krijgen.

Elke dag voerde ik honderden buikspieroefeningen uit op mijn bed of trainde ik met buikspierapparaten die je op tv kon bestellen.

Van het ene dieet ging ik naar het andere. Ik paste regelmatig mijn voedingspatroon aan, maar mijn buikvet werd niet minder.

Afvallen rond mijn buik was niet voor mij weggelegd, tot dat ik leerde wat ik al die tijd fout had gedaan en hoe het wel moest.

Binnen een mum van tijd raakte ik buikvet kwijt en werd mijn buik strakker:)

Na jaren ervaring kan ik vertellen dat je dikke buik kwijtraken onwijs moeilijk is als je niet weet wat je aan het doen bent en dat het onwijs makkelijk is als je wel weet waarmee je bezig bent.

Als jij er alles voor over hebt om je buik een stuk strakker te krijgen, raad ik je aan dit artikel goed te lezen. In dit artikel onthul ik je namelijk:

 • Met welke 5 dingen je vandaag nog moet stoppen! (Blijf 1 van deze dingen doen en afvallen rond je buik blijft een moeilijke opgave)
 • Welke voedingsmiddelen je absoluut moet vermijden. (Ook al doe je bijna alles goed, blijf deze voedingsmiddelen nemen en buikvet verbranden word kansloos!)
 • Op welke tijden je het beste deze voedingsmiddelen kunt eten. (Eet deze voedingsmiddelen op de juiste tijden en je lichaam schakelt over op vet verbranding modus)

Afvallen buik begint door met deze 5 dingen te stoppen!

Zodra jij stopt met de punten die ik hieronder behandel, zal je veel sneller resultaat opmerken aan je buik, mits je natuurlijk de tips zorgvuldig gaat toepassen die ik je straks ga onthullen.

1. Stop met buikspieren trainen.

Het eerste waar je aan denkt als je je wilt afvallen rond je buik is natuurlijk buikspieren trainen, want onder het buikvet zitten je buikspieren. Niet zo gek dat je dan fanatiek je buikspieren gaat trainen.

Jammer genoeg werkt het zo niet. Zodra je namelijk je buik gaat trainen ontwikkel je de buikspieren, maar je vermindert niet je buikvet. Daarnaast is plaatselijk vet verbranden niet mogelijk.

Je kan dus je buikspieren trainen tot dat je een ons weegt maar het zal niet werken. Het is wel goed om je buik te trainen, maar leg er alsjeblieft niet je focus op.

2. Diëten is verboden!

Diëten zorgt ervoor dat je lichaam NOOIT in een soort vet verbranding modus komt, het houd het alleen maar tegen.

Het zit zo in elkaar:

Als je start met een dieet dan geef jij je lichaam een signaal dat je minder gaat eten. Omdat je minder eet, gaat je lichaam voedingsmiddelen en vetweefsel opslaan als reserve voor later.

Wanneer je lichaam bezig is met vet bewaren voor later kan het nooit vet voor je verbranden. Zodra je dus in plaats van diëten op de juiste tijden de juiste voedingsmiddelen gaat eten, dan schakelt je lichaam over op vet verbranding.

(straks vertel ik je wat en wanneer je het beste kunt eten)

Wist je trouwens dat de vet verbranding van mensen met obese/overgewicht, die nooit op dieet gaan veel hoger is dan iemand die weinig eet.

Dikke mensen verbranden meer omdat ze hun lichaam laten weten dat er genoeg voeding binnenkomt. Ze vallen alleen niet af omdat ze veel vette bewerkte voedingsmiddelen eten.

3. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen.

De winkel ligt vol met voedingsmiddelen die je buikje dik houden. Ik heb het over bewerkte voedingsmiddelen.

Voedingsmiddelen die in de fabriek bewerkt zijn, zijn erg ongezond voor je lichaam.

Ze zitten vol met giftige stoffen zoals kunstmatige suikers en transvetten.

Ook al word er in een reclame vertelt hoe gezond het product wel niet is, koop het niet meer!!

4. Pillen, apparaten en riemen.

Als je regelmatig artikelen of emails van mij leest, lees je dat ik het vaak heb over de dieetindustrie. Dat komt omdat ik niet wil dat jij nog in hun onzin trapt.

Het enige wat de dieetindustrie van jou wilt is het geld uit je knip trekken.

Op tv laten ze je geloven dat je met één of ander buikspierapparaat een strakke buik kunt krijgen en veel mensen waar ik er 1 van ben trappen daar in.

Niet zo gek eigenlijk als ze gespierde mannen en strakke vrouwen naast het apparaat zetten!

Bij punt 1 heb je gelezen dat het trainen van je buikspieren zinloos is als je nog erg veel buikvet hebt, hetzelfde geldt dus voor het trainen op een buikspierapparaat.

Het heeft gewoon geen nut om je buik te trainen als je nog een hoop buikvet hebt want: plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk.

Afslankpillen zijn ook erg verleidelijk en deze heb ik ook geprobeerd.

Weet je wat het is met zo’n zogenaamde wonderpil…

In de eerste paar weken val je af, maar zodra je ermee stopt kom je weer net zo snel aan en wat je kwijt bent geraakt is GEEN GRAMMETJE VET, maar vocht!

Je kan beter investeren in gezond eten dan in apparaten, riemen of afslankpillen.

5. Teveel van een bepaalde voedingsstof.

Je bent gestopt met het regelmatig trainen van je buikspieren, het volgen van diëten en het nemen van afslankpillen.

Je eet regelmatig gezond, maar toch lukt het niet om af te slanken.

Erg frustrerend! Maar hoe kan het dat je niet afslankt?

Het zit zo in elkaar:

Als je regelmatig gezond eet wil dat nog niet zeggen dat je dan ook afslankt. Je zal dagelijks extra calorieën verbranden, maar het zegt dus niet zo veel.

Het gaat erom WAT en WANNEER je iets eet.

Zodra je veel voedingsmiddelen eet waar koolhydraten of vetten inzitten, dan blijf je gewoon dik.

Ook al doe je nog zo je best met sporten en let je er nog zo goed op dat je geen bewerkte voedingsmiddelen eet, het heeft geen zin.

6. Jezelf elke dag wegen!

Jezelf elke dag wegen is absoluut het STOMSTE wat je maar kunt doen! Het gewicht wat je ziet op de weegschaal zegt namelijk helemaal niets.

De weegschaal laat je alleen zien hoeveel je totaal weegt. Het meet dus het gewicht van je botten, spieren, vetweefsel, de hoeveelheid vocht in je lichaam en nog veel meer dingen.

Je hebt er dus helemaal niks aan!

Stop dus met jezelf wegen! Gooi je weegschaal weg en start met het observeren van je lichaam in de spiegel. De spiegel laat je precies zien of je resultaat aan het boeken bent of niet.

niet verstandig voor afvallen rond je buik

Geen paniek, want ik ga je nu verschillende tips geven waarmee jij je lichaam in een vet verbranding modus krijgt waardoor snel afvallen buik een eitje word.

Eet op deze tijden deze gezonde voedingsmiddelen!

Je weet nu dat het niet verstandig is om bewerkte voedingsmiddelen te eten of om dagelijks teveel koolhydraten en vetten te nemen.

Hetzelfde geldt ook voor het eten van teveel eiwitten. Naast dat een teveel aan eiwitten je ook dik houdt is een teveel aan eiwitten in je lichaam ook erg slecht. Tenzij je veel bezig bent met krachttraining.

Zelfs voedingsmiddelen die door de staat/reclames worden aangeprezen als gezond moet je niet nemen. Ik heb het over brood, muesli, sportdranken, yoghurtdranken, melk, koeken, roomboterolie, snoep, chips.

Deze engelse artikelen over brood en melk tonen aan dat het niet goed voor je is.

Als eerst zal ik je vertellen welke voedingsmiddelen allemaal goed voor je zijn, daarna hoeveel je precies moet eten en wanneer je dit het beste kunt doen.

dddd

Voedingsmiddelen die je nodig hebt om sneller rond je buik af te slanken.

Voedingsmiddelen waar eiwitten, koolhydraten, vetten of vitaminen en mineralen inzitten zijn uitstekend om je buikvet te verminderen.

Deze stoffen komen voor in fruit, groente, noten, vlees en vis.

Eiwitten kun je halen uit:

Makreel, zalm, haring, kipfilet, kalkoenfilet, pinda’s, cashewnoten, eieren, eiwitpoeder, bruine bonen, witte bonen, pindakaas, magere kwark.

Trage koolhydraten en vetten kun je halen uit:

Olijfolie, kokosolie, tomaten, bananen, spruiten, bloemkool, zuurkool, pindakaas, brinta, havermout, mandarijnen, aardbeien, goji bessen, chiazaad, spinazie.

Houd je aan deze hoeveelheid.

Koolhydraten en vetten hebben een minder hoge verbranding dan eiwitten. Om dus sneller buikvet te verminderen doe je er slim aan om veel eiwitrijk te eten.

Ik maak mijn maaltijden altijd zo klaar dat deze voor 70% rijk zijn aan eiwitten en voor 30% rijk aan trage koolhydraten en vetten.

Een voorbeeld van een maaltijd kan zijn:

4 Gekookte eieren, zonder eigeel + 2 mandarijnen + 5 ongezouten pinda’s.

Eet op deze tijden.

Als je jezelf hebt aangeleerd waaruit je het beste je eiwitten, trage koolhydraten en vetten kunt halen, kunnen we beginnen met het indelen van de tijden.

Hoe meer en vaker je eet des te hoger de vet verbranding dagelijks zal zijn.

Ik raad je dan ook aan om, om de 2 uur iets te eten. Het is verstandig om in de ochtend, middag en avond wat meer te eten dan tussen deze tijden in.

Om 8, 12 en 18 uur neem je een grote maaltijd daartussen in dus om 10, 14, 16, 20 en 22 uur neem je gezonde snacks.

Op deze tijden eet ik meestal iets. Nu hoef je je niet aan mijn tijden te houden, als je maar begrijpt dat je ongeveer om de 2 uur iets moet eten en in de ochtend, middag en avond eet je iets meer dan een gezonde snack.

Je hoeft jezelf niet helemaal vol te proppen, eet tot dat je genoeg hebt. Experimenteer hier mee en leer je lichaam kennen.

Water drinken

Om afvalstoffen snel uit je lichaam te krijgen en om je lichaam beter te laten werken is het verstandig dat je elke dag genoeg water drinkt.

Bij elke maaltijd neem je 1 beker water, ook hier dien je weer mee te experimenteren. Zelf kijk ik altijd naar de kleur van mijn plas.

Is de plas donkergeel dan moet je meer water drinken, is de plas lichtgeel dan moet je wat minder water drinken.

Maak het af met slim sporten

Zodra jij de bovenstaande voedingstips toepast zul je snel resultaat opmerken. 5, 7 of 10 kilo moet wel lukken.

Op een gegeven moment zal je merken dat afvallen rond je buik steeds lastiger word. Ook al doe je nog zo je best met het aanpassen van je voedingspatroon!

Dit heeft te maken met het feit dat je lichaam niet wilt dat jij vet kwijtraakt. De reden waarom je lichaam vetweefsel zo belangrijk vind is omdat het je lang in leven kan houden.

Daarom is het zo verdomd lastig om vetweefsel kwijt te raken!

Maar:

Als jij naast het volgen van een super gezond voedingspatroon slim gaat sporten, dan dwing jij je lichaam om buikvet te verbranden. Je lichaam MOET dan vetweefsel aanspreken voor verbranding.

Door de onderstaande naast het aanpassen van je voedingspatroon toe te passen zul je gegarandeerd buikvet kwijtraken.

Leer jezelf spierweefsel ontwikkelen!

Regelmatig komt het onderwerp spierweefsel in mijn artikel voor. Ik doe dit expres, want ik wil dat jij begrijpt hoe waardevol het is om spierweefsel te ontwikkelen/hebben.

De reden waarom het ontwikkelen van spierweefsel zo belangrijk is, is omdat het dagelijks een hoop calorieën voor je kan verbranden.

Ik heb een keer gelezen dat 1 kilo spierweefsel dagelijks maar liefst 100 calorieën extra voor je verbrand.

Dus je verbrandt tijdens het ontwikkelen van spierweefsel calorieën en vele uren/dagen erna(omdat spierweefsel hersteld moet worden)

Spierweefsel ontwikkelen gaat als volgt:

Je voert een vet verbrandende oefening langzaam, strak en mooi uit met 4 setjes van 15 of 20 herhalingen. Wanneer je tijdens en na je training je spierweefsel goed voelt ben je goed bezig geweest.

Tijdens je training heb je dan allemaal kleine scheurtjes gemaakt.

Deze kleine scheurtjes moeten hersteld worden. Je stofwisseling regelt dat proces in de nacht. Wanneer je stofwisseling met het herstellen klaar is, is er spierweefsel ontwikkeld.

Stop met lang sporten!

Vroeger was ik altijd urenlang aan het sporten, simpelweg omdat ik dacht dat als je lang sport je sneller resultaat gaat bereiken.

Urenlang was ik aan het cardioën…
Urenlang was ik op de fitness apparaten bezig…

Na jaren tijd verspillen kan ik je vertellen dat lang sporten niet nodig is. Het gaat erom dat je goed sport en weet waar je mee bezig bent.

Als je vanaf nu gaat trainen begin je met het uitvoeren van fitness oefeningen waarmee je lichaamsgewicht of losse gewichten nodig hebt. Van deze oefeningen voer je er een stuk of 3 a 4 uit met 4 setjes van 15 of 20 herhalingen.

Nadat je dat gedaan hebt sluit je het af met 10 of 15 minuten cardio. Zodra je zo te werk gaat ontwikkel je spierweefsel, verbrand je calorieën tijdens en vele uren na je training.

Onthoud:

Het gaat er niet om hoelang je sport, maar hoe je sport. Je bereikt veel sneller resultaat als je concentreert op het ontwikkelen van spierweefsel dan als je dit niet zou doen.

20 minuten vet verbrandende oefeningen uitvoeren heeft meer effect dan alleen 20 minuten cardioën op een saai apparaat. Dit omdat je met cardio GEEN spierweefsel ontwikkeld.

Je mag wel cardio doen, maar doe dit nadat je goed bezig bent geweest met het uitvoeren van oefeningen.

Stappen voor succes:

Hieronder alle stappen voor je opgesomd om snel afvallen rond je buik voor elkaar te krijgen:

1 Eet vaker en meer.
2 Zorg dat je maaltijden uit eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten bestaan.
3 Drink bij elke maaltijd 1 beker water.
4 Als je gaat sporten voer dan eerst vet verbrandende oefeningen met gewicht uit en ga daarna even cardioën.

Door op het plaatje hieronder te klikken kun je 45 vet verbrandende maaltijden downloaden. Maaltijden waarmee jij sneller kunt afvallen rond je buik:

maaltijden

107 Reacties »

 1. ed willemsen augustus 3, 2014 at 12:51 pm - Reply

  hoi Marijke,
  ik ben ED,56 jaar en getrouwd met Doreen,,52 jaar,
  ik ben int chauffeur en veel onderweg maar ik heb een cyclus van 30 weken en kan precies zien wanneer ik weg ben en wanneer ik thuis ben,
  ik heb vroeger veel kracht training gedaan en ben in 1999 aan een hernia geopereerd wat weer helemaal over is,
  ik heb een eigen ruimte gecreeerd thuis nu mijn dochters uit huis zijn waar mijn fitness toestellen staan dus wanneer ik thuis ben train ik veel en ik heb onderweg ook de mogelijkheid om te trainen zoals vorige week in Baecelona en deze week dinsdag in milaan want ik vertrek vanavond naar milaan,
  ik ben veel met voeding bezig maar ik kan er nog steeds niet achter komen hoe nou precies buik vet weg te krijgen,ik weeg 110 kg en ben 2.04 m lang,
  ik heb alles gelezen hoe het wel moet maar heb het er moeilijk mee en
  wat kan ik precies meenemen onderweg om te eten en te snoepen??
  ik neem veel radijsjes mee,totmaten en komkommers om te snoepen,
  bananen appels en shakes in de vorm van eiwit en groene shakes,sausijzenbroodjes
  maar als ik in italiè of frankrijk ben laat ik me geregeld gaan qua eten want dat vind ik wel ZZZOOOO lekker,,jij snapt dat als geen ander,
  elke rit neem ik brood meer voor de nacht en crackers voor gedurende de dag want ik blijf gewoon eten in de vorm van 7 tot 8 maaltijden.,
  ik lus ook graag een biertje,,wijntje of een mixje,
  zeker nu het zo warm is gaan er wel wat biertjes door als we buiten zitten en ik niet weg hoef,
  ik wil dus nog steeds wat aan mijn spiergroei doen al hoe wel het moeilijk wordt op mijn leeftijd,
  eiwitten gebruik ik ook in poedervorm,

  Marijke zou jij me eens kunnen vertellen wat ik moet eten thuis en onderweg om toch een kilo of 5 kwijt te raken in 4 weken want ik ga september 2 weken naar turkye op vakantie,
  ik ben niet opvallend dik maar het gaat altijd op 1 plaats zitten als je begrijpt wat ik bedoel,,,
  vele malen bedankt en ik hoop iets van je te horen,,
  groetjes Ed.

  • Marijke augustus 4, 2014 at 9:06 am - Reply

   Hoi Ed, woow wat een lang verhaal zeg! Ik heb ervan genoten! Om je buikvet kwijt te raken is het belangrijk dat je de gehele dag voedingsmiddelen eet waar onverzadigde vetten, trage koolhydraten en eiwitten inzitten. Deze voedingsmiddelen zou je allemaal kunnen nemen:

   Appels, tomaten, paprika’s, kiwi’s, mandarijntjes, aardbeien, haring, makreel, gekookte eieren(zonder eigeel), pinda’s, cashewnoten, macadamia noten, bruine bonen, sperzie bonen, spinazie, goji bessen, chia zaad, tarwegras, kipfilet, kalkoenfilet.

   Als je op vakantie bent probeer dan echt alleen maar voedingsmiddelen te eten die je helpen met afslanken. Voedingsmiddelen waar dus onverzadigde vetten, trage koolhydraten en eiwitten inzitten. Neem bijvoorbeeld niet als voorafje stokbrood met kruidenboter. Hier zitten voedingstoffen in die je lichaam dik maken. Ga ook regelmatig baantjes zwemmen!

   Onderweg precies hetzelfde. Eet alleen voedingsmiddelen die je helpen met afslanken.

   Als je thuis bent kun je eventueel fitnessoefeningen uitvoeren, hardlopen of snel wandelen.

   Ik hoop je zo verder geholpen te hebben, zo niet hoor ik je graag weer!

   Groetjes Marijke helswieg

 2. Anja augustus 14, 2014 at 9:06 am - Reply

  Hoi Marijke, welke voedingsmiddelen kan ik het beste eten om mijn buikvet sneller weg te krijgen?

  • Marijke augustus 14, 2014 at 10:54 am - Reply

   Hey Anja,

   Deze voedingsmiddelen kun je allemaal nemen: Appels, tomaten, aardbeien, bloemkool, broccoli, spinazie, paprika,s, pinda’s, cashewnoten, avocado’s, kipfilet, gekookte eieren. Neem alleen verse die direct uit de natuur komen.

   Succes!

 3. bep van aalten augustus 19, 2014 at 1:37 pm - Reply

  Hallo marijke
  al deze raadgevingen zijn prachtig, maar mijn schildklier is er uit gehaald een jaar geleden, met het gevolg dat ik de rest van mijn leven hormoontabletten moet slikken, met het gevolg dat ik 7 kilo zwaarder bent geworden Dus hoe graag ik wil afvallen het lukt niet.
  groeten Bep

  • Marijke augustus 20, 2014 at 2:50 pm - Reply

   Hoi Bep, bedankt dat je mijn raadgevingen prachtig vind! Probeer zo gezond mogelijk te eten. Daarnaast is het verstandig om dagelijks wat meer te bewegen. Denk aan wandelen, of fietsen. Veel succes!

 4. priscilla september 6, 2014 at 12:13 pm - Reply

  Hallo marijke
  even een vraag vanaf de geboorte van mijn jongste kind ben ik 26 kilo afgevallen 10kilo 6weken na de bevalling in april 2013 vanaf december 2013 met sporten de rest maar nu sta ik al een maand of 2a3 stil ik let op mijn eten sport 3keer in de week krijg overgens om de 6weken een nieuw trainings progamma maar lijkt wel of het niet meer wil werk ook best verl momenteel best zwaar lichamelijk werk heb ook nog 5kids dus beweeg genoeg wat kan ik nog meer doen om de boel op gang te brengen ?

  • Marijke september 6, 2014 at 12:27 pm - Reply

   Hoi Priscilla,

   Wooow! Dat is veel zeg, goed bezig. Hoe ziet je voedingspatroon er precies uit? Eet je nog veel brood of andere bewerkte voedingsmiddelen? Zo ja, zorg dat je voedingspatroon voor 90% uit onbewerkte voedingsmiddelen bestaat. Neem dus geen brood, crackers, pasta’s, liga’s, melk, yoghurt dranken. Neem in plaats van bewerkte voedingsmiddelen onbewerkte zoals: appels, mandarijnen, kiwi’s, cashewnoten, pinda’s, haring, makreel, sardines, tonijn, tomaten, paprika’s en ga zo maar door. Met sporten kun je alleen resultaat bereiken als je jouw spieren goed prikkelt tijdens een training. Voer oefeningen langzaam en mooi uit met een gewicht waarmee je ongeveer 10 herhalingen kunt maken per setje. Mocht je niet begrijpen wat ik vertel dan hoor ik dat graag van je! Groetjes Marijke

 5. priscilla september 6, 2014 at 3:04 pm - Reply

  Naar mijn werk neem ik 4tot 6 boterhammen mee dan werk ik van 7:15 tot 16:00 smorgens een boterham op het werk 1bij de eerste pauze grote pauze om 12:30 2en dan om 14:15 1a2 boterhammen verder drink ik koffie melk of water tussendoor en om 17:30 eet ik warm weinig aardappels veel groenten en een stukje vlees en vla na dat is zon beetje mijn dag als ik korter werk of vrij ben eet ik 2boterhammen een bakje magere yogurt met crueslie soms 2bakjes verdeeld over de dag en savonds gewoon avond eten

 6. Eva oktober 19, 2014 at 1:41 pm - Reply

  Hoi, onverwacht heb ik over drie weken een turn wedstrijd. Ik moet dan verschijnen in mooi pakje. Maar in de zomer heb ik niet getraind en ben ik dus aangekomen en heb meer vet ontwikkelt. Hoe kan ik nu het snelste vet verbranden zodat ik mooi in mijn pakje verschijn.

  • Marijke oktober 22, 2014 at 7:31 am - Reply

   Hoi Eva, probeer erg goed op je voeding te letten. Eet dus dagelijks niet teveel voedingsmiddelen met daarin een hoop koolhydraten, maar neem voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten zoals kip, kalkoen, pinda’s, haring, makreel enzovoorts. Probeer naast het volgen van een gezond voedingspatroon ook wat meer te bewegen, regelmatig een stukje snel wandelen of hardlopen bijvoorbeeld.

 7. marijke december 9, 2014 at 7:54 am - Reply

  hoi marijke,ik kan moeillijk bewegen,gebruik van medicijnen zijn dikmakers.ik ben echter alleen dik rond mijn buik.hoef voor de rest niet af te vallen.het ergste vind ik dat de verhouding van mijn hele lichaam niet klopt.zie er als een hoog zwangere uit. ben 55 jaar.ben mijn medicijnen aant afbouwen,alleen om buik weg te krijgen.lukt dus niet.medicijn afbouw is heel moeilijk,kan eigenlijk niet stoppen. is niet goed voor mij.pff.hier zal ook wel niets voor bestaan.gr.marijke.

  • Marijke december 22, 2014 at 9:33 am - Reply

   Hoi Marijke, je kunt deze vraag het beste stellen aan je dokter denk ik. Ik kan je wel advies geven, maar of dat advies voor jou goed is dat durf ik niet te zeggen.

 8. laila december 29, 2014 at 4:39 pm - Reply

  Hey Marijkke,

  In hoeveel tijd val je 5 kilo af ?

  • Marijke december 30, 2014 at 8:17 am - Reply

   Hoi Laila, dat ligt helemaal aan jouw eigen inzet. Als je het alleen met gezonde onbewerkte voedingsmiddelen doet dan kan je het binnen een maand voor elkaar krijgen. Als je daarnaast wat vaker gaat bewegen zal het je nog sneller lukken.

 9. Sandra januari 6, 2015 at 12:31 pm - Reply

  Beste Marijke,

  Ik zou graag 5kg willen afvallen meestal begin ik goed maar dan vooral na het avondeten en bij het televisie kijken begint de drang naar zoet en suiker is echt niet gemakkelijk om daar niet aan toe te geven!
  hoe kan ik dat voorkomen aub?

  Mvg,

  • Marijke januari 6, 2015 at 12:44 pm - Reply

   Hoi Sandra,

   Ik snap echt precies wat je voelt tijdens het tv kijken! Wat ik je aanraad is om geen bewerkte voedingsmiddelen zoals chips, chocolade, koekjes in huis te halen. Wat je thuis niet hebt kun je ook niet aankomen;) Dan zijn we er nog niet want je krijgt honger als je aan het tv kijken bent en ik denk ook dat je met een hongerig gevoel naar bed gaat, klopt dat? Zorg ervoor dat je jouw avond maaltijd die je om een uur 5 neemt stevig is zodat je niet snel meer honger krijgt. Een stevige avondmaaltijd kan bijvoorbeeld een flinke bord spinazie met 250 gram kipfilet zijn. Dit is voor mij een stevige maaltijd, of dat voor jou ook zo is kan ik natuurlijk niet beoordelen. Elk lichaam is anders, de één heeft meer voeding nodig dan de ander of minder. Als je 2 uur later weer honger krijgt vul dit dan op met 10 ongezouten amandelen en één appel. Krijg je daarna weer honger neem dan 1 halve bak magere kwark met één eetlepel gojibessen. Het gaat erom dat jij jouw lichaam eten geeft wanneer het erom vraagt, maar geef je lichaam alleen onbewerkte voedingsmiddelen. Ik hoop je zo geholpen te hebben, zo niet laat het me weten;)

 10. A januari 20, 2015 at 1:46 pm - Reply

  Beste Marijke,
  Hoe kun je berekenen dat je 70% eiwit eet en 30% koolhydraten?

  • Marijke januari 20, 2015 at 6:58 pm - Reply

   Hoi Alicia,

   Berekenen word een erg moeilijk verhaal. Ik bedoel er meer mee dat de maaltijden die je eet voor 70% uit eiwitten moeten bestaan en voor 30% uit trage koolhydraten en onverzadigde vetten. Hierbij een voorbeeld: 4 gekookte eieren, 10 ongezouten pinda’s en 1 appel of 4 plakjes kipfilet, 15 gojibessen en 2 mandarijnen. Dus kies voor 70% voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en 30 % uit trage koolhydraten/onverzadigde vetten. Je moet dan natuurlijk wel goed weten waar eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten inzitten. Begrijp je wat ik bedoel?

 11. Vera januari 30, 2015 at 9:05 pm - Reply

  Hoi ik ben Vera ik wil graag 10 tot 15 kilo kwijt ik heb alles gelezen en begrepen wat u bedoel met gezond eten maar wat is probleem dat ik heb 3 kindjes van 1, 2 en 4 jaar hun moet altijd iets lekkerst eten of hun vinden niet lekker wat ik gezond eet door deze kan ik niet volhouden wat kan ik er aan doen?

  • Marijke januari 30, 2015 at 10:00 pm - Reply

   Hoi Vera, de simpelste oplossing is om dan en voor je kinderen te koken en wat anders voor jezelf. Hetzelfde met ontbijtmaaltijden, middagmaaltijden en tussendoortjes. Doe je dit niet dan word afslanken een moeilijke opgave.

 12. Emontana februari 15, 2015 at 10:32 pm - Reply

  Hallo,
  Ik wil graag snel en gezond afvallen ik heb de tips hier boven gelezen maar ik heb nu niet echt een vast eetpatroon en weet niet precies wat ik bij grote maaltijden kan nemen kunt u mij misschien helpen.
  Ik ben me zelf vergeten voor te stellen.
  Ik ben een jonge van 16 jaar en weeg meer als 120 kilo en ben 1’80 lang ik had vorige jaar pillen gebruikt die je lieten afvallen maar ik had na twee weken jojo effect opgelopen en kwam steeds mAar meer aan en was zo ff 20 kilo bijopgelopen wilt u mij aub helpen

  Mvg anoniem

  • Marijke februari 16, 2015 at 6:13 am - Reply

   Zorg er alsjeblieft voor dat je niet boven de 140 kilo komt. Een goede vriend van mij had vroeger op jonge leeftijd ook erg veel overgewicht. Nu heeft hij allemaal striemen bij zijn buik. Neem de tips die ik je nu dus ga geven serieus en ga er meteen mee aan de slag. Met afslankpillen ga je nooit vet verbranden. Het enige wat je daarmee TIJDELIJK kwijtraakt is vocht. Zorg ervoor dat je met regelmaat gaat eten. Je hoeft je niet perse aan 3 grote maaltijden en 5 tussendoortjes op een dag te houden. Als je maar begrijpt dat meer en vaker eten dan wat je nu doet ervoor zorgt dat je kilo’s gaat kwijtraken. Hierbij een aantal grote maaltijden als voorbeeld: Ontbijt of middagmaaltijd: 1 Halve bak magere franse kwark(250 gram) + 1 appel + 10 gojibessen + 1 beker water – 1 Halve bak magere franse kwark(250 gram) met 1 theelepel chiazaad + 2 tomaten + 5 ongezouten pinda’s + 1 beker water. Avondmaaltijd: 4 Gekookte eieren + 100 gram kipfilet + 2 kiwi’s + 1 beker water
   – 1 Bord spruiten + herenbonen + 2 gekookte eieren + 1 beker water. Met het aanpassen van je voedingspatroon kan je erg ver komen, maar op een gegeven moment zal je steeds minder vet kwijt raken, dat komt omdat je lichaam absoluut niet wilt dat jij vet kwijtraakt. Jouw lichaam wilt namelijk vet gebruiken als reserve voor als er tijden aanbreken waar weinig voedsel in voorkomt. Door met regelmaat te blijven eten zal je lichaam vet blijven verbranden, omdat het merkt dat er genoeg voedsel binnen blijft komen;) Doe je ook aan sport? Zo niet raad ik je aan om daar ook mee te starten, want anders duurt het een poos voordat je weer op een normaal gewicht zit. Ik hoor graag van je!

 13. Emontana februari 16, 2015 at 7:19 am - Reply

  Ik zit op fitness en doe elke dag ongeveer 45 min aan cardio rennen op loopband crossrtraining. En ik doe ook Aan kracht training per dag zo ongeveer 2 uurtjes ben ik op de sportschool

  • Marijke februari 16, 2015 at 7:44 am - Reply

   45 minuten aan cardio is absoluut te lang! Vanaf nu is het verstandig om anders te trainen. Leer jezelf een aantal vet verbrandende oefeningen aan waarmee je vooral de grote spiergroepen van je lichaam traint. Grote spiergroepen van je lichaam zijn je rug, borst en benen. Een aantal goede oefeninen zijn: Bench press/bankdrukken, Dumbell fly, Dumbell press, Incinline bench press, Pushup, Squats/kniebuigingen, Deadlift, Chin up en zo. Vraag aan een begeleider hoe je deze oefeningen juist moet uitvoeren. Als je de oefeningen eenmaal goed beheerst voer je 4 oefeningen per grote spiergroep uit met 4 setjes van 12 herhalingen. Pak elke training 2 grote spiergroepen. Door op maandag, woensdag en vrijdag dit te doen zal je de spiergroepen genoeg rust geven. Nadat je klaar ben met het uitvoeren van de vet verbrandende oefeningen doe je 15 minuten aan cardio. Stap op de loopband, zet deze op standje 13 of 14 omhoog met snelheid 4,5. Let erop dat je hartslag tussen de 130 en 150 blijft. Als je daarmee klaar bent ga je naar huis. Op deze manier ontwikkel je spierweefsel en verbrand je een hoop calorieën. Het is veel belangrijker om te focussen op het uitvoeren van vet verbrandende oefeningen dan cardio, want met het uitvoeren van fitness oefeningen ontwikkel je spierweefsel en met cardio niet. Hoe meer spierweefsel je hebt, hoe sneller je vet verbranding. Ik hoor graag je geboekte resultaten over een paar weken!

 14. giselle maart 4, 2015 at 2:12 pm - Reply

  Dag marijke
  Ik ben 12 jaar en weeg 58 kg
  En doe in mei men communie
  Ik wil graag men buikje een beetje weg hebben
  Maar het lukt me niet kan je me a.u.b. helpen
  Want ik vind dat eigenlijk niet zo tof een buikje
  Alvast bedankt
  Grtjes giselle

  • Marijke maart 4, 2015 at 2:45 pm - Reply

   Hoi Giselle, maak een stappenplan naar mei toe. Deel per week in hoeveel kilo je kwijt wilt raken en wat je daarvoor moet doen. Eet bijvoorbeeld geen snelle koolhydraten of transvetten meer en neem in plaats daarvan voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten. Voer vaker vet verbrandende oefeningen uit en drink wat meer water. Schrijf elke week een plan van aanpak op en streef naar je doel toe.

 15. cd maart 5, 2015 at 12:01 pm - Reply

  Ik ben Chloë ik ben 18 jaar .
  Ik ben 1 meter in de 70 .
  Ik weeg rond de 63 a 64 killo denk ik..
  Ben niet dik, maar zou graag mijn buikje weg willen..
  Ik eet heeeel ongezond en drink veel frisdrank .
  Ik sport niet graag.
  Zou graag tegen de zomer dat klein blubber buikje weg hebben ..
  Gaat dit ook alleen als ik meer water drink en minder ongezond?
  Zou jij mij wat tips kunnen geven?
  Alvast bedankt!

  • Marijke maart 5, 2015 at 5:55 pm - Reply

   Hoi! Als jij vanaf vandaag al begint met gezond eten en water drinken moet het goed komen. Eet zoveel mogelijk voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen en rijk zijn aan eiwitten. Bijvoorbeeld: Kipfilet, gekookte eieren, kalkoenfilet, pinda’s, amandelen, gojibessen, bruine bonen, haring, makreel, zalm etc. Bij elke maaltijd is het verstandig om 1 beker water te drinken. Naast het aanpassen kun je eventueel ook wat meer gaan bewegen. Zwem 1 keer in de week 40 baantjes of voer wat vet verbrandende oefeningen uit, maar als je goed met je voedingspatroon omgaat kan je al erg ver komen zonder te bewegen. Succes en ik hoor graag van je over een aantal weken/maanden!

 16. Carol maart 8, 2015 at 3:46 pm - Reply

  T blijft erop, mijn buikvetjes grrrrrr Maar ik geef niet op! Net heerlijk 3 saunarondjes na 45 min workout

  • Marijke maart 8, 2015 at 6:23 pm - Reply

   Lekker de sauna;) Hoe train je precies en hoe ziet je dagelijkse voedingspatroon eruit?

 17. P maart 8, 2015 at 3:51 pm - Reply

  Hoii, hoe vermijd je eetbuien?

  • Marijke maart 8, 2015 at 6:21 pm - Reply

   Door je lichaam elke dag genoeg voeding te geven. In de ochtend, middag en avond neem je een grote maaltijd en daar tussen neem je een tussendoortje.

 18. Valerie maart 11, 2015 at 9:10 am - Reply

  Hey

  Ik heb een probleem , ik ben mama geworden zo’n 14 maanden geleden .

  Wil graag weer zijn zoals in 2011 of 2012 of was het later . Maar toen was ik heel slank .

  Ik heb moeite om van de frisdrank en snoep af te blijven , ik drink nu cola life .

  Wilt u mij helpen om te minderen en toch heel af kilo’s af te vallen , ook weer een platte buik te hebben .

  Dank u wel

  • Marijke maart 11, 2015 at 9:22 am - Reply

   Hoi Valerie,

   Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg eet. In de ochtend, middag en avond neem je een grote maaltijd. Een grote maaltijd moet je ongeveer zien als 2 keer een tussendoortje. Een grote maaltijd is voor mij bijvoorbeeld: 4 gekookte eieren + 1 appel + 10 ongezouten cashewnoten. Tussen de grote maaltijden in neem je een tussendoortje. Een tussendoortje kan bijvoorbeeld zit zijn: 4 plakjes kipfilet + 1 kiwi. Met het aanpassen van je voedingspatroon kom je al een heel eind. Wil je erg snel resultaat opmerken aan je buik dan is het verstandig om regelmatig wat vet verbrandende oefeningen met lichaamsgewicht of eigen gewicht uit te voeren. Frisdrank en snoep moet je absoluut vermijden als je kilo’s wilt kwijtraken!

 19. Valerie maart 11, 2015 at 10:09 am - Reply

  Goedemorgen ,

  Ik las ook dat groene smoothies helpen , zijn er nog zo van die smoothies die tegen afvallen helpen .

  Ja ik wil zo snel mogelijk afvallen en dat dan ook behouden dat gewicht .

  Ik weet nu niet of dat da klopt . Warm water met citroen en honing zou ook helpen tegen het afvallen .

  • Marijke maart 11, 2015 at 11:09 am - Reply

   Groene smoothies kunnen je inderdaad helpen. Alleen moet je hier dagelijks weer niet teveel van nemen. Zelf neem ik dagelijks ongeveer 400 ml. in de ochtend 200 ml en in de avond 200 ml. Warm water met citroen zal wel een beetje helpen, met honing erbij moet je oppassen in verbrand met de suiker. Probeer elke maaltijd eiwitrijk te eten, dan kom je er wel.

 20. Julia maart 13, 2015 at 9:20 am - Reply

  Hoi Marieke,
  Ik ben Julia, ik ben 14 jaar, ik weeg 77 kilo en ik ben 1 meter 75. Ik wil heel graag afvallen, maar het lukt gewoon niet. Ik weet nooit wat ik moet eten en wanneer ik dat moet doen, en zodra ik thuis kom grijp ik vaak weer naar de chocola. Ik zou heel graag 10 tot 15 kilo willen afvallen. Kunt u mij helpen?

  Gr julia

  • Marijke maart 13, 2015 at 9:23 am - Reply

   Hoi Julia, natuurlijk wil ik je helpen;) Alleen heb ik wel wat meer gegevens van je nodig. Wat eet je allemaal op een dag? Doe je aan beweging? Zo ja wat voor beweging? Vertel me zoveel mogelijk! Des te beter kan ik je helpen.

 21. Valerie maart 13, 2015 at 10:37 am - Reply

  Goedemorgen ,

  Ik vraag mij iets af .
  Welke fruit en groenten kan ik ook eten om af te vallen ?
  En hoe moet ik dat dan eten : rauw , gekook in smoothie

  • Marijke maart 13, 2015 at 11:21 am - Reply

   Hoi Valerie,

   Appel, kiwi, tomaat, aardbei, heren bonen, snij bonen, bruine bonen, witte bonen, spinazie, broccoli, bieten, zuurkool, chia zaad, goji bessen kun je allemaal eten. Het maakt niet veel uit of je het kookt, rauw eet of in een smoothie maalt. Waar het om gaat is dat je het goed leert verdelen op een dag. Stel je drinkt bijvoorbeeld in de ochtend 150 ml groene smoothie, neem dan anderhalf of 2 uur later dan niet weer 150 ml groene smoothie. Je geeft je lichaam dan namelijk teveel suiker. Als je anderhalf of 2 uur later 3 gekookte eieren + 4 plakjes kipfilet neemt dan krijgt je lichaam ten eerste andere voedingsstoffen binnen en minder suiker. Begrijp je wat ik je uitleg?

 22. Sahin K maart 14, 2015 at 9:32 am - Reply

  Hallo,

  Ik wil graag afvallen maar kan de ritme niet krijgen,
  Ik ben een jonge van 16 jaar oud en weeg zo iets van 130 kilo, ik doe aan sporten fitness ongeveer 1,5 uur per dag als ik kan elke dag ga ik,

  Ik wil graag snel afvallen maar wel gezond,

  Ik weet ook niet wat ik het beste kan eten,
  En hoeveel’

  Kunt u mij helpen ?

  Mvg sahin k

  • Marijke maart 14, 2015 at 10:06 am - Reply

   Hallo Sahin, woow 16 jaar en dan al 130 kilo. Ik raad je aan om het niet verder te laten komen, want anders krijg je striemen op je buik of heb je die al? Het is belangrijk om met regelmaat te blijven eten. Neem in de ochtend, middag en avond een grote maaltijd zoals: 4 gekookte eieren + 1 appel + 10 ongezouten pinda’s of 200 gram kalkoenfilet + 1 bord spinazie. 2 uur nadat je een grote maaltijd hebt gegeten neem je een tussendoortje zoals 4 plakjes kipfilet + 1 sinaasappel. Als je daarmee begint zal je gezond afvallen. Bruine bonen, witte bonen, heren bonen, spruiten, spinazie, appels, kiwi’s, tomaten, sinaasappels, amandelen, pinda’s, cashewnoten, macadamia noten, goji bessen, chiazaad, gekookte eieren, kipfilet, kalkoenfilet, haring, zalm, makreel kun je allemaal eten, maar verdeel het wel goed over de dag. Vraagje: Als je gaat trainen hoe train je dan precies?

 23. Sahin maart 14, 2015 at 10:16 pm - Reply

  Ik begin met 5 minuten warm lopen en dan ga ik mijn spieren trainen bijvoorbeeld biceps enzo en als laatst maak ik mijn cardio af met 15 minuten lopen op de loopband op stand 10

  • Marijke maart 14, 2015 at 10:32 pm - Reply

   Goed bezig. Focus vooral op het trainen van de grote spiergroepen van je lichaam. De grote spiergroepen zijn je benen, borst en rug. Als je die spiergroepen regelmatig blijf trainen ga je sneller vet verbranden. Succes!

 24. lia arntz maart 19, 2015 at 12:11 pm - Reply

  hallo Marijke

  ik heet Lia ben 53 jaar en heb suiker ziekte ben in 2014 met lijnen begonnen. Ben van de 90 Kilo naar nu de 73 kilo. Doe samen met mijn dochter op maandag,woensdag en vrijdag fitnessen (30 min crosstrainer+30 min.loopband. en dan 30 min. arm en been spieren trainen met gewichten.Nu ben dus al met koolhydraten en suiker aan het opletten maar heb probleem met een blubber buik.Vanwege spit kan ik moeilijk buikspier oefeningen thuis op de grond?Krijg dit ooit nog weg?

  • Marijke maart 19, 2015 at 1:02 pm - Reply

   Hoi Lia, goed dat je al zoveel bent afgevallen;) Het is verstandig om een stuk minder aan cardio te doen en meer te focussen op het uitvoeren van verschillende fitness oefeningen. Vraag in de sportschool aan een fitness instructeur of diegene je kan uitleggen hoe je oefeningen moet uitvoeren voor je rug, borst en benen. De reden waarom je deze spiergroepen het beste kan trainen is omdat dit de grote spiergroepen van je lichaam zijn. Hoe meer spierweefsel je ontwikkelt, hoe meer calorieën je dagelijks in RUST gaat verbranden. Door hiermee te beginnen kun je al veel resultaten boeken;)

 25. Sharon maart 29, 2015 at 11:14 am - Reply

  Hoi Marijke,

  Ik maak voor tussendoor regelmatig een salade van sla, cherrytomaarjes, komkommer en mozarella.

  Is het goed dat ik mozarella eet? Het vult wel goed moetok zeggen maar lees ook dat er behoorlijk veel vet in zit.

  • Marijke maart 29, 2015 at 11:46 am - Reply

   Als je veel resultaat wilt bereiken met afvallen is het verstandig om de mozzarella een tijd niet meer te nemen. Neem in plaats van mozzarella plakjes kipfilet/kalkoenfilet, gekookte eieren of noten zoals pinda’s, cashewnoten, amandelen.

 26. DRYA april 12, 2015 at 8:30 pm - Reply

  Hallo, ik ben 30 jaar en weeg 73 kilo ik wil heel graag afvallen mijn lengte is 1.63. Maar ik heb bloedarmoede ziekte (syndroom van Evans) ik ben bang om iets verkeerds te doen. Kan ik afvallen met deze aandoening? Wat moet ik doen om aftenvallen? Verder doe ik thuis zelf aan buikoefeningen. En ik probeer kleine porties te eten.

  • Marijke april 13, 2015 at 6:04 am - Reply

   Hoi Drya, ik heb even op internet gesurft over hetgeen wat jij hebt, maar weet niet hoe je hier nou met afvallen om moet gaan. Ik raad je dus aan om aan je dokter het één en ander te vragen, voordat ik je dadelijk verkeerde informatie ga geven. Wat ik je wel als advies wil gegeven is stop met het trainen van je buik als je lichaamsvet wilt verminderen. Je bereikt namelijk helemaal niks met het trainen van je buik. Plaatselijk vet verbranden is namelijk niet mogelijk.

 27. kaya april 16, 2015 at 6:05 pm - Reply

  hoi,
  ik ben Kaya ik ben 13 jaar en wil graag een platte buik. Ik heb precies gedaan wat u ook deed sporten maar het werkte niet.
  Ik heb ook het eten geprobeerd maar dat werkt ook niet echt. Dus heeft u een idee geef het mij astublieft door.

  • Marijke april 16, 2015 at 6:22 pm - Reply

   Dus je hebt alles zorgvuldig opgevolgd uit dit artikel maar geen resultaat geboekt? Dat is vreemd. Wat eet je allemaal op een dag en hoe sport je dan precies?

 28. Puk april 16, 2015 at 9:53 pm - Reply

  Hallo Marijke,
  Ik ben 14 jaar oud, weeg 58 kilo en ben 1,68. Ik ben niet te dik maar zou toch wat platter willen worden :) op maandag train ik1 uur Krav Maga. Op woensdag en zaterdag doe ik 2 uur per dag aan mountainbiken. Wat allebei erg intensief is. verder fiets ik iedere dag 20 minuten behalve op zondag. Ik eet elke dag variërend en ook gezond. Ik eet niet vaak dingen als patat. Wat ik wel wat vaker eet is een zak naturel ships. :) en af en toe een ander dingetje zoals een snoepje of een koekje. Wat ik ook soms eet zijn maaltijd salades met avocado, linzen, ei (wit én geel), tomaat, komkommer, en ui. Ook drink ik genoeg water maar wel met karvan sevitan siroop. Toch is het zo dat ik de laatste tijd ietsjes aankom. Dus wat moet ik veranderen?

  • Marijke april 17, 2015 at 6:41 am - Reply

   Hoi Puk, het laatste vet is erg moeilijk om weg te krijgen. Ik raad je aan om nog beter op je voedingspatroon te letten. Probeer daarnaast ook vet verbrandende oefeningen uit te voeren.

 29. Yvonne april 22, 2015 at 8:57 pm - Reply

  Hoi hoi Marijke

  Wat leuk en interessant om deze site tegen te komen,heb al jaren overgewicht .nu maagband twee jaar geleden laten plaatsen,30 kilo afgevallen,nu komen ze er weer langzaam aan door het verkeerde eten,veel vast voedsel kan ik niet eten,wel dingen die knapperig zijn,nou dan weet je het wel ,veel verkeerd,zou jij mijn een bepaald dagschema kunnen geven,of advies ,ik ben ten einde raad,met al die jo jo diëten ,maar nu dit tegen te komen ,zie ik weer een lichtpuntje,en ja heb al veel geprobeerd ,Sonja,shakes,en met alles viel ik af,maar kwam dubbel terug,en wat fijn van je dat je ieder ten woord staat,heb bewondering voor je,nou hoop ook op een advies vast heel erg bedankt ,liefs Yvon.

  • Marijke april 23, 2015 at 3:55 am - Reply

   Hoi Yvon, zorg dat je elke dag ongeveer 3 grote maaltijden eet en 5 tussendoortjes. In de ochtend, middag en avond neem je een grote maaltijd en daar tussen in neem je tussendoortjes. Een grote maaltijd moet je zien als 2 keer een tussendoortje. Neem dus niet een 4 gangen menu als grote maaltijd. Probeer ervoor te zorgen dat elke maaltijd goed ingedeeld is met eiwitten en trage koolhydraten + onverzadigde vetten met mate. Bewerkte voedingsmiddelen moet je echt vermijden anders zal je nooit met succes afslanken. Succes Yvon!

 30. Yvonne april 23, 2015 at 3:11 pm - Reply

  Hoi hoi

  Heel erg bedankt voor je snelle antwoord,is er ook een boek van je op de markt,waar ik in kan zien welke producten ik dan mag hebben.

  Dank je , Yvonne

  • Marijke april 23, 2015 at 5:59 pm - Reply

   Je kan je rechtsboven aanmelden voor gratis 45 vet verbrandende maaltijden;)In dat rapportje staat welke maaltijden je mag eten.

 31. Marco april 23, 2015 at 6:47 pm - Reply

  Hallo,
  Mijn naam is Marco ik ben 16 jaar, rond de 175 cm lang en weeg ongeveer 54 kilo. Ik wil graag aankomen en meer sporten á 3 keer peer week en ik wil graag wat buikvet kwijt raken maar ik ben bang dat als ik nu meer ga eten en gezonder en ook een paar keer per week ga sporten ik geen resultaten zal zien. Wat moet ik doen!!!

  • Marijke april 24, 2015 at 4:08 am - Reply

   Hoi Marco, aankomen in spiermassa en tegelijkertijd buikvet verliezen gaat niet samen. Ik raad je aan om stap voor stap meer te eten tot de 85 kilo. Daarnaast fanatiek je spieren te trainen en op een gegeven moment weer 5 of 7 kilo af te vallen. Begrijp je?

 32. batuhan april 24, 2015 at 12:28 pm - Reply

  Hoi marijke ik heb nu alleen nog buik over hoe kan ik die wegverbranden. Kan je me helpen aub. batuhan

  • Marijke april 25, 2015 at 8:34 am - Reply

   Hoi Batuhan, je kan redelijk snel buikvet verbranden door de grote spiergroepen van je lichaam te trainen. Denk aan je rug, borst en benen. Eet daarnaast geen bewerkte voedingsmiddelen meer maar voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen.

 33. Yvonne april 26, 2015 at 7:13 pm - Reply

  Hoi hoi

  Marijke ik ben me al een paar dagen in je site aan het verdiepen,interessant ,maar als ik de 45 recepten download krijg ik niks in mijn mailbox.ik ga morgen beginnen,en hoe kan ik zien dat een product weinig trage koolhydraten heeft,of veel eiwitten,staat dat op de producten .gr Yvon

  • Marijke april 26, 2015 at 7:19 pm - Reply

   Hoi Yvonne, dat is erg vreemd. Zodra je jezelf aanmeld krijg je een bevestig email. Heb je in dat mailtje wel op de blauwe link gedrukt? Heb je daarnaast ook in je spambox gekeken? Je moet zo denken: komt het voedingsmiddel rechtstreeks uit de natuur dan bevat het vaak weinig trage koolhydraten. Is het voedingsmiddel bewerkt en verpakt in de fabriek dan bevat het vaak veel koolhydraten of snelle koolhydraten. Eiwitten zitten veel in makreel, haring, amandelen, pinda’s, goji bessen, magere kwark, biefstuk, magere rundergehakt, kipfilet, eieren.

 34. Yvonne april 26, 2015 at 8:48 pm - Reply

  Hoi hoi

  Bedankt weer voor je snelle reactie,maarvkrijg ze echt niet in mijn mailbox,de 45 recepten ,de recepten die je net heb gestuurd,kreeg ik wel gedownload ,en heb ik nu,begrijp het niet zo goed,maar nu ben ik de slimste niet met computer,dus vraag het van de week wek ff aan iemand ,thanks

  • Marijke april 26, 2015 at 9:04 pm - Reply

   Als je de recepten hebt gedownload, dan is dat toch goed?

 35. Yvonne april 26, 2015 at 9:14 pm - Reply

  De paleo recepten krijg ik wel gedownload,maar die 45 maaltijden niet,als ik die download,krijg ik platte buik oefeningen ,maar komt goed ,dank je

  • Marijke april 27, 2015 at 7:24 am - Reply

   Oke, dan denk ik dat het via de site niet helemaal goed loopt. Ik ga het even nakijken!

 36. June mei 4, 2015 at 7:05 am - Reply

  Dag Marijke,

  Bedankt voor je goede tips!!
  Ik kwam zomaar op je site terecht en ik heb echt bewondering voor je. Hoe je mensen graag helpt en de kennis deelt, helemaal top! En ik heb ook je vetverbrandende recepten gedownload. Ik heb zelf ook al 100 diëten geprobeerd en ik ben wel al veel afgevallen maar als ik teveel ga eten dan komt het er zo weer aan. Nu wil ik inderdaad het buikvet nog kwijt want die kleine zwembandjes dat siert de mens niet zo..haha.
  Afgelopen maanden was ik ontzettend moe omdat ik waarschijnlijk te eenzijdig at en weinig groente en fruit genomen had. Mijn HB-gehalte was ver beneden pijl en had daarvoor staalpillen gekregen. Ik had ontzettend last van dat ik zo doodmoe was en daarom wil ik weer gewoon normaal gaan eten, althans gezonde voeding en geen repen of yoghurt met muesli etc..
  Ik wil je even hartelijk danken voor je informatie, sommige waren herkenbaar en ook leuke nieuwe informatie waar ik iets mee kan en je hebt me weer enthousiast gemaakt om weer anders te gaan eten;-)
  Dus mijn dank voor je geweldige motiverende informatie, prestaties en input!!

  PS: 1 klein vraagje: je geeft aan eerst met krachttraining of vet-verbrandende oefeningen te beginnen en daarna 15 minuten een cardio.
  Maar moet je dan niet eerst even een warming-up doen voordat je begint aan de krachttraining?

  Hartelijke groet,
  June

  • Marijke mei 5, 2015 at 7:43 pm - Reply

   Hoi June, leuke reactie. Een warming up is inderdaad er belangrijk. Probeer voordat je wat oefeningen gaat uitvoeren 10 minuten aan cardio te doen.

 37. NONA mei 4, 2015 at 7:49 am - Reply

  Hallo marijke,

  ik eet in de ochtend, (08;00 of eerder.) en middag 12:00) brinta, alleen wat zou ik eventueel als tussen door en avond eten kunnen nemen?

  • Marijke mei 5, 2015 at 7:40 pm - Reply

   Als tussendoortje kan je 2 gekookte eieren + 4 plakjes kipfilet nemen of 1 appel en 10 ongezouten pinda’s. In de avond zou je spinazie met 200 gram kipfilet kunnen eten.

 38. Annemarijne mei 8, 2015 at 11:42 pm - Reply

  Hoi Marijke,

  Ten eerste wil ik je bedanken voor het delen van je kennis.
  Vorig jaar ben ik door een scheiding ongeveer 8 kilo afgevallen, stress denk ik. Inmiddels ben ik een gezonde 57 kg, ben 30 en 1.63m. Door het afvallen zijn mijn borsten veel kleiner geworden :(, maar mijn buik is nog lekker aanwezig. Ik heb 4 weken geleden mijn gezicht weer eens laten zien in een sportschool, na 9 jaar lui te zijn geweest. Mijn trainer laat me flink zwoegen, voornamelijk om spierweefsel te kweken en ik ben zeker van plan dit door te zetten.
  Nu hoef ik niet noodzakelijk af te vallen, maar wel zou ik graag dat buikje kwijt willen. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Is de juiste voeding de enige manier?
  Ik heb al jaren een lage bloeddruk(3 jaar geleden opeens flauwgevallen op straat), waardoor mij werd aangeraden meer zout te eten (omdat ik een zout arm dieet had). Vanwege de hitte de laatste tijd, tussen de 35 en 48 graden in Mexico, ben ik een aantal keer bijna van mijn stokje gegaan. Hoe kan ik dit gegeven meenemen in mijn dieet?

  • Marijke mei 9, 2015 at 5:53 am - Reply

   Hoi annemarijn, goed dat je bezig bent met het ontwikkelen van spierweefsel! Probeer naast de training vaker en meer te eten. Wanneer je namelijk meer spierweefsel hebt ga je dagelijks meer verbranden. Neem elke maaltijd genoeg eiwitten en trage koolhydraten + onverzadigde vetten met mate. Ga je zelf absoluut niet uithongeren!

 39. Nicky mei 9, 2015 at 11:10 am - Reply

  Hallo

  Ik eet veel te veel en lust niets van kwark of yoghurt. Wat kan ik dan eten en wat moet ik doen aan het teveel honger hebben ??

  • Marijke mei 9, 2015 at 2:49 pm - Reply

   Hoi nicky, eet vanaf nu alleen maar onbewerkte voedingsmiddelen. Denk aan bruine bonen, spinazie, appel, tomaat, kiwi, aardbei, amandelen, pinda, cashewnoten, goji bessen. Als je honger hebt moet je dus onbewerkte voedingsmiddelen eten.

 40. Shaney mei 16, 2015 at 1:49 pm - Reply

  Hallo,

  Ik ben 15 (meisje) en ben niet wat je noemt ‘dik’ maar ik wil wel mijn buikvet kwijt alleen ik weet niet wanneer je buik goed genoeg is om te beginnen met het kweken van spierweefsel. En hoe zorg ik dat ik gezond eet want m’n moeder weet niet dat ik van m’n buikvet af wil en ik heb ook liever niet dat ze dat weet. Ik vind mezelf niet dik maar ook niet mooi ofzo dus ik vroeg me of of je me kon helpen?
  Trouwens bedankt voor dit! Goeie site!

  • Marijke mei 16, 2015 at 3:24 pm - Reply

   Hoi Shaney, ik heb je achternaam even weggehaald dan blijf je prive;) Het is altijd verstandig om spierweefsel te ontwikkelen. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het uitvoeren van verschillende oefeningen. Naast het uitvoeren van vet verbrandende oefeningen is het heel erg belangrijk om je voedingspatroon aan te passen. Doe je dit niet dan zal je nooit je buikvet kwijtraken. Ook al sport je jezelf helemaal in het zweet. Probeer dus dagelijks wat meer eiwitrijk te eten en eet trage koolhydraten en onverzadigde vetten met mate.

 41. Shaney Kanhai mei 16, 2015 at 1:50 pm - Reply

  Oh en nog iets,
  Ik hou van snoep en chocola en koekjes dus ik weet niet wat ik moet doen! Mag ik dat nu nooit meer? Dan gaat m’n moeder ook vragen stellen.. Moet ik een eetschema maken? Maakt dat dingen makkelijker?

  • Marijke mei 16, 2015 at 3:25 pm - Reply

   Je mag best op zijn tijd wat chocola of snoep, maar in het begin van je afslankperiode kan je het beter niet nemen. Vertel even duidelijk aan je moeder waar je mee zit, ze zal er vast begrip voor hebben. Eet eetschema is inderdaad erg makkelijk.

 42. Shaney mei 17, 2015 at 3:58 pm - Reply

  Bedank,

  Maar ik weet nog steeds niet wanneer je op het juiste gewicht ben om je buikspieren te trainen. En ik weet ook niet echt hoe ik dan moet eten..

  • Marijke mei 17, 2015 at 4:44 pm - Reply

   Je mag wel je buikspieren trainen alleen is het verstandig om niet alleen je buik te trainen wanneer je nog een hoop buikvet hebt. Heb je het artikel wel goed gelezen? Daarin heb ik namelijk vertelt hoe je moet eten. Lees ook de andere artikelen op de site;)

 43. lotte mei 25, 2015 at 10:14 pm - Reply

  Hoi!
  Ik ben pas geopereerd aan mijn knie en merk dat ik binnen notime ben aangekomen. Hoe krijg ik dit het snelste er weer af?
  Om weer terug op mijn oude gewicht te komen?

  Door het stil zitten ben ik uit verveling gaan eten.
  Nu lees ik dat ik geen buikspier oefeningen moet gaan doen maar eerst op mijn voeding moet Letten (ik ben nogal sportief) kan dit ook samen?

  • Marijke mei 26, 2015 at 2:00 pm - Reply

   Hoi Lotte, je kan je beter focussen op het uitvoeren van vet verbrandende oefeningen waarmee je heel je lichaam traint en daarnaast je voedingspatroon aanpassen. Dat zal sneller effect geven dan dat je alleen buikspieroefeningen doet en je voeding aanpast. Je moet zelf even kijken welke oefeningen je allemaal kunt doen.

 44. angelique mei 26, 2015 at 11:40 pm - Reply

  wt kn k ng meer doen behlve dit ????????????

  • Marijke mei 27, 2015 at 8:01 pm - Reply

   Beste Angelique, ik kan je even niet volgen? In het artikel geef ik je verschillende waardevolle tips en dan vraag je om iets anders? Ga eerst hiermee aan de slag.

 45. Wouter de boer juni 4, 2015 at 12:09 pm - Reply

  hallo
  mijn vraag is dat ik een hele dikke buik heb gekregen van de medicatie.dat heet lyrica voor mijn zenuwpijn in de mond
  kan ik mijn buik kwyt raken ,en jah hoe dan?

  groetjes Wouter

  • Marijke juni 5, 2015 at 3:05 pm - Reply

   Als jij een dikke buik krijgt van de medicatie die je gebruikt is het belangrijk dat je stopt met de medicatie neem ik aan.

 46. Krissie juni 9, 2015 at 7:44 pm - Reply

  Hallo Marijke,

  Ik vraag mij af of je ook gebakken ei mag eten?
  Ik lees alleen maar gekookte eieren, bij Atkins bijvoorbeeld mag je wel gebakken ei eten.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groetjes,
  Krissie.

  • Marijke juni 9, 2015 at 8:28 pm - Reply

   Je mag gebakken ei ook eten.

 47. S. van der Graaf juni 15, 2015 at 9:07 am - Reply

  hallo kan ik dat recepte boekje ook kopen

  • Marijke juni 15, 2015 at 4:11 pm - Reply

   Het receptenboekje is gratis.

 48. Miranda juni 15, 2015 at 8:57 pm - Reply

  Hoi Marijke,

  Ik probeer ook een paar kilootjes kwijt te raken en ik vroeg me af of ik goed op weg ben. Ik eet als ontbijt magere yoghurt met rozijnen, thee (zonder suiker), en een beschuitje met leverpastei. Als tussendoortje eet ik rond 10 uur een gekookt ei. Tussen de middag eet ik 3 sneetjes bruin brood met jam en twee stuks fruit. Rond 3 uur heb ik als tussendoortje 2 of 3 augurkjes. ‘S avonds eet ik warm; dit bestaat meestal uit vlees (bijv. kip) met gekookte aardappelen en groente (bijv. spinazie, doperwtjes, bonen). En rond 20:00 uur een stukje kaas of worst. Ik probeer elke dag zo’n half uurtje te bewegen (wandelen of fietsen).
  Ik moet wel bekennen dat ik soms (heel soms) eens een pizza eet of een bakje chips neem.

  Kun jij mij vertellen of ik zo een beetje op de goede weg ben?

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groetjes Miranda

  • Marijke juni 16, 2015 at 9:45 am - Reply

   Hoi Miranda. Je eet veel te weinig voedingsmiddelen waar eiwitten inzitten. Als je dit blijft doen word afslanken een erg moeilijk verhaal. Bruin brood kan je ook beter mee stoppen.

 49. Rianne juni 17, 2015 at 7:32 am - Reply

  Hoi Marijke.
  Allereerst fijn dat iemand tenminste eerlijk is of het afvallen. Heb alles rustig doorgelezen en soms gelachen hoe je iets omschreef 😉

  Ik ben zelf 13 kilo kwijt maar moet nog een beetje meer af ivm de laatste tijd minder goed eet. Let er weer goed op alleen las ik dus geen brood. Als ik smorgens geen brood mag eten heb ik het gevoel dat ik niet goed gegeten heb. Of beter gezegd ik voel me dan zo flauw op de gehele dag .. dat is me energie, 2 br pompoenboterhammen met klein laagje pindakaas. Dus mijn vraag ik dan, is dat zo erg? En dan de rest gewoon goed en gezond eet en sport?

  Groetjes Rianne

  • Marijke juni 18, 2015 at 4:06 pm - Reply

   Als jij blijft afslanken met de 2 boterhamsneetjes is het geen probleem. Wil je alles uit het afslanken halen en val je niet meer af, dan kan je beter brood vervangen voor iets anders.

 50. trudy juni 17, 2015 at 1:01 pm - Reply

  ik heb suiker hoe moet ik dan eten groetjes

  • Marijke juni 18, 2015 at 4:03 pm - Reply

   Kan je misschien wat duidelijk zijn?

 51. Yolly juni 19, 2015 at 7:38 am - Reply

  Hallo Marijke,

  Hartelijk dank voor alle info.
  Het is helder geschreven.
  Ik wil graag weten of cous cous goed is om te eten om wel af te vallen.
  Ik vind dat lekker en gemakkelijk om het te mengen met veel groente en olijven en komkommer etc. Het is snel klaar.

  Ook maak ik vaak soep met groente en om het smaak te geven een bouillon blokje. Is dat wel ok?

  Ik ben nu zo’n 5 weken bezig, met deze transformatie van eetpratoon heb wat resultaat , zie mijn lichaam langzaam wat veranderen, maar het gaat superlangzaam. Nog maar 2 kg afgevallen. nu hoef ik ook nog maar 2,5 kg dan ben ik helemaal op het gewenste gewicht. ik hoop dat die laatste
  2,5 kg eraf zijn voordat ik op vakantie ga 0ver 5 weken.
  Ik wil in een bikini. Ik hoop nog wat gewicht van mijn benen en kuiten kwijt te raken. Ik snoep niet, drink alleen water koffie. Beweeg wel veel, sport nu niet. Ik werk in de zorg, en loop dagelijks veel met mijn hond. Ik eet wel s’midsags wel een keer Griekse yoghurt met fruit erin.
  Mag dat?

  Met vriendelijke groet,

  Yolly

  • Marijke juni 20, 2015 at 8:17 am - Reply

   Hoi Yolly,

   Cous cous zou ik niet nemen omdat daar veel koolhydraten inzitten. Teveel koolhydraten in je lichaam houd je dik. in de middag mag je griekse yoghurt met fruit.

 52. Ik juni 20, 2015 at 11:56 am - Reply

  Hoi, ik ben een meisje van 12 jaar ik wil me buikvet weg voor de zomer wat zou ik moeten doen.
  Ik zit op hockey en buiten voetbal ik gewoon en bij de fysiotherapie doe ik wat oefeningen voor mijn enkels en knieën. Zou u mij kunnen helpen

  • Marijke juni 21, 2015 at 6:46 am - Reply

   Zorg ervoor dat je alleen maar onbewerkte voedingsmiddelen eet waar veel eiwitten inzitten. Probeer ook wat vaker te eten, zodat je stofwisseling sneller gaat draaien. Hoe sneller je stofwisseling draait hoe meer calorieen je zult verbranden.

 53. Miranda juni 28, 2015 at 12:23 pm - Reply

  Hoi Marijke,

  Ik ben 52 en ik heb een beetje buikvet, ik kan niet sporten wegens hersenletsel, alleen wat wandelen en fietsen. Wat kan ik hieraan doen, ik eet al smorgens havermout met fruit en walnoten, chiazaad of hennepzaad. smiddags weet ik t niet zo wel groente en evt crackers. savonds meestal kip of vegetarisch vlees met veel groente. wil savonds ook nog wel kwark pakken met cranberry’s. hoe nu verder? weet niet zo wat betreft de tussendoortjes. hopelijk kun je me verder helpen. bedankt alvast

  • Marijke juni 28, 2015 at 4:14 pm - Reply

   Hoi Miranda, wandelen en fietsen is ook al erg goed. Beter dan helemaal niet veel bewegen. Als tussendoortjes kun je 2 gekookte eieren + 1 appel nemen of 2 plakjes kipfilet + 10 ongezouten pinda’s. Download even mijn 45 vet verbrandende maaltijden. Daar staan nog veel meer tussendoortjes in.

 54. Roos juli 1, 2015 at 1:19 pm - Reply

  Hoi, vorig jaar ben ik zo’n 10 kg afgevallen Door anders te eten; weinig brood (alleen spelt) heel veel eieren, sla, geen varkensvlees en aardappels of pasta bij de maaltijd.
  Nu is er stiekem weer een kilootje of 2 bijgekomen en die willen er niet af. Ik eet nu ontbijt en lunch speltbrood en avondeten groente en vlees. Verder ben ik begonnen met hardlopen wat ik voorheen niet deed. Ik neem natuurlijk ook wel eens een chipje of stukje pure choco maar zeker niet elke dag, drink thee of water, waarom lukt het niet om af te vallen? ?
  Groetjes Roos

  • Marijke juli 1, 2015 at 2:38 pm - Reply

   Hoi roos, probeer is om geen of minder brood te eten. Test en verander vaak van voedingsmiddelen.

Laat een bericht achter »

''Slank 5 Of 10 Kilo Af Met Deze Vet Verbrandende Maaltijden''

Vul hieronder je werkende email in en druk op de button:

''Slank 5 Of 10 Kilo Af Met Deze Vet Verbrandende Maaltijden''

Vul hieronder je werkende email in en druk op de button:

Vind je het artikel goed? Like alsjeblieft:)Waarmee kan ik je helpen?
>> Klik hier om je vraag te stellen

Sluiten