Snel Afvallen Buik? Deze dingen doe je denk ik al die tijd fout

Marijke maart 18, 2015 49

afvallen buikIk kan mijzelf nog goed herinneren hoe veel moeite het mij heeft gekost om afvallen buik voor elkaar te krijgen.

Elke dag voerde ik honderden buikspieroefeningen uit op mijn bed of trainde ik met buikspierapparaten die je op tv kon bestellen.

Van het ene dieet ging ik naar het andere. Ik paste regelmatig mijn voedingspatroon aan, maar mijn buikvet werd niet minder.

Afvallen rond mijn buik was niet voor mij weggelegd, tot dat ik leerde wat ik al die tijd fout had gedaan en hoe het wel moest.

Binnen een mum van tijd raakte ik buikvet kwijt en werd mijn buik strakker:)

Na jaren ervaring kan ik vertellen dat je dikke buik kwijtraken onwijs moeilijk is als je niet weet wat je aan het doen bent en dat het onwijs makkelijk is als je wel weet waarmee je bezig bent.

Als jij er alles voor over hebt om je buik een stuk strakker te krijgen, raad ik je aan dit artikel goed te lezen. In dit artikel onthul ik je namelijk:

 • Met welke 5 dingen je vandaag nog moet stoppen! (Blijf 1 van deze dingen doen en afvallen rond je buik blijft een moeilijke opgave)
 • Welke voedingsmiddelen je absoluut moet vermijden. (Ook al doe je bijna alles goed, blijf deze voedingsmiddelen nemen en buikvet verbranden word kansloos!)
 • Op welke tijden je het beste deze voedingsmiddelen kunt eten. (Eet deze voedingsmiddelen op de juiste tijden en je lichaam schakelt over op vet verbranding modus)

maaltijden

Afvallen buik begint door met deze 5 dingen te stoppen!

Zodra jij stopt met de punten die ik hieronder behandel, zal je veel sneller resultaat opmerken aan je buik, mits je natuurlijk de tips zorgvuldig gaat toepassen die ik je straks ga onthullen.

1. Stop met buikspieren trainen.

Het eerste waar je aan denkt als je je wilt afvallen rond je buik is natuurlijk buikspieren trainen, want onder het buikvet zitten je buikspieren. Niet zo gek dat je dan fanatiek je buikspieren gaat trainen.

Jammer genoeg werkt het zo niet. Zodra je namelijk je buik gaat trainen ontwikkel je de buikspieren, maar je vermindert niet je buikvet. Daarnaast is plaatselijk vet verbranden niet mogelijk.

Je kan dus je buikspieren trainen tot dat je een ons weegt maar het zal niet werken. Het is wel goed om je buik te trainen, maar leg er alsjeblieft niet je focus op.

2. Diëten is verboden!

Diëten zorgt ervoor dat je lichaam NOOIT in een soort vet verbranding modus komt, het houd het alleen maar tegen.

Het zit zo in elkaar:

Als je start met een dieet dan geef jij je lichaam een signaal dat je minder gaat eten. Omdat je minder eet, gaat je lichaam voedingsmiddelen en vetweefsel opslaan als reserve voor later.

Wanneer je lichaam bezig is met vet bewaren voor later kan het nooit vet voor je verbranden. Zodra je dus in plaats van diëten op de juiste tijden de juiste voedingsmiddelen gaat eten, dan schakelt je lichaam over op vet verbranding.

(straks vertel ik je wat en wanneer je het beste kunt eten)

Wist je trouwens dat de vet verbranding van mensen met obese/overgewicht, die nooit op dieet gaan veel hoger is dan iemand die weinig eet.

Dikke mensen verbranden meer omdat ze hun lichaam laten weten dat er genoeg voeding binnenkomt. Ze vallen alleen niet af omdat ze veel vette bewerkte voedingsmiddelen eten.

3. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen.

De winkel ligt vol met voedingsmiddelen die je buikje dik houden. Ik heb het over bewerkte voedingsmiddelen.

Voedingsmiddelen die in de fabriek bewerkt zijn, zijn erg ongezond voor je lichaam.

Ze zitten vol met giftige stoffen zoals kunstmatige suikers en transvetten.

Ook al word er in een reclame vertelt hoe gezond het product wel niet is, koop het niet meer!!

4. Pillen, apparaten en riemen.

Als je regelmatig artikelen of emails van mij leest, lees je dat ik het vaak heb over de dieetindustrie. Dat komt omdat ik niet wil dat jij nog in hun onzin trapt.

Het enige wat de dieetindustrie van jou wilt is het geld uit je knip trekken.

Op tv laten ze je geloven dat je met één of ander buikspierapparaat een strakke buik kunt krijgen en veel mensen waar ik er 1 van ben trappen daar in.

Niet zo gek eigenlijk als ze gespierde mannen en strakke vrouwen naast het apparaat zetten!

Bij punt 1 heb je gelezen dat het trainen van je buikspieren zinloos is als je nog erg veel buikvet hebt, hetzelfde geldt dus voor het trainen op een buikspierapparaat.

Het heeft gewoon geen nut om je buik te trainen als je nog een hoop buikvet hebt want: plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk.

Afslankpillen zijn ook erg verleidelijk en deze heb ik ook geprobeerd.

Weet je wat het is met zo’n zogenaamde wonderpil…

In de eerste paar weken val je af, maar zodra je ermee stopt kom je weer net zo snel aan en wat je kwijt bent geraakt is GEEN GRAMMETJE VET, maar vocht!

Je kan beter investeren in gezond eten dan in apparaten, riemen of afslankpillen.

5. Teveel van een bepaalde voedingsstof.

Je bent gestopt met het regelmatig trainen van je buikspieren, het volgen van diëten en het nemen van afslankpillen.

Je eet regelmatig gezond, maar toch lukt het niet om af te slanken.

Erg frustrerend! Maar hoe kan het dat je niet afslankt?

Het zit zo in elkaar:

Als je regelmatig gezond eet wil dat nog niet zeggen dat je dan ook afslankt. Je zal dagelijks extra calorieën verbranden, maar het zegt dus niet zo veel.

Het gaat erom WAT en WANNEER je iets eet.

Zodra je veel voedingsmiddelen eet waar koolhydraten of vetten inzitten, dan blijf je gewoon dik.

Ook al doe je nog zo je best met sporten en let je er nog zo goed op dat je geen bewerkte voedingsmiddelen eet, het heeft geen zin.

6. Jezelf elke dag wegen!

Jezelf elke dag wegen is absoluut het STOMSTE wat je maar kunt doen! Het gewicht wat je ziet op de weegschaal zegt namelijk helemaal niets.

De weegschaal laat je alleen zien hoeveel je totaal weegt. Het meet dus het gewicht van je botten, spieren, vetweefsel, de hoeveelheid vocht in je lichaam en nog veel meer dingen.

Je hebt er dus helemaal niks aan!

Stop dus met jezelf wegen! Gooi je weegschaal weg en start met het observeren van je lichaam in de spiegel. De spiegel laat je precies zien of je resultaat aan het boeken bent of niet.

niet verstandig voor afvallen rond je buik

Geen paniek, want ik ga je nu verschillende tips geven waarmee jij je lichaam in een vet verbranding modus krijgt waardoor snel afvallen buik een eitje word.

Eet op deze tijden deze gezonde voedingsmiddelen!

Je weet nu dat het niet verstandig is om bewerkte voedingsmiddelen te eten of om dagelijks teveel koolhydraten en vetten te nemen.

Hetzelfde geldt ook voor het eten van teveel eiwitten. Naast dat een teveel aan eiwitten je ook dik houdt is een teveel aan eiwitten in je lichaam ook erg slecht. Tenzij je veel bezig bent met krachttraining.

Zelfs voedingsmiddelen die door de staat/reclames worden aangeprezen als gezond moet je niet nemen. Ik heb het over brood, muesli, sportdranken, yoghurtdranken, melk, koeken, roomboterolie, snoep, chips.

Deze engelse artikelen over brood en melk tonen aan dat het niet goed voor je is.

Als eerst zal ik je vertellen welke voedingsmiddelen allemaal goed voor je zijn, daarna hoeveel je precies moet eten en wanneer je dit het beste kunt doen.

maaltijden

Voedingsmiddelen die je nodig hebt om sneller rond je buik af te slanken.

Voedingsmiddelen waar eiwitten, koolhydraten, vetten of vitaminen en mineralen inzitten zijn uitstekend om je buikvet te verminderen.

Deze stoffen komen voor in fruit, groente, noten, vlees en vis.

Eiwitten kun je halen uit:

Makreel, zalm, haring, kipfilet, kalkoenfilet, pinda’s, cashewnoten, eieren, eiwitpoeder, bruine bonen, witte bonen, pindakaas, magere kwark.

Trage koolhydraten en vetten kun je halen uit:

Olijfolie, kokosolie, tomaten, bananen, spruiten, bloemkool, zuurkool, pindakaas, brinta, havermout, mandarijnen, aardbeien, goji bessen, chiazaad, spinazie.

Houd je aan deze hoeveelheid.

Koolhydraten en vetten hebben een minder hoge verbranding dan eiwitten. Om dus sneller buikvet te verminderen doe je er slim aan om veel eiwitrijk te eten.

Ik maak mijn maaltijden altijd zo klaar dat deze voor 70% rijk zijn aan eiwitten en voor 30% rijk aan trage koolhydraten en vetten.

Een voorbeeld van een maaltijd kan zijn:

4 Gekookte eieren, zonder eigeel + 2 mandarijnen + 5 ongezouten pinda’s.

Eet op deze tijden.

Als je jezelf hebt aangeleerd waaruit je het beste je eiwitten, trage koolhydraten en vetten kunt halen, kunnen we beginnen met het indelen van de tijden.

Hoe meer en vaker je eet des te hoger de vet verbranding dagelijks zal zijn.

Ik raad je dan ook aan om, om de 2 uur iets te eten. Het is verstandig om in de ochtend, middag en avond wat meer te eten dan tussen deze tijden in.

Om 8, 12 en 18 uur neem je een grote maaltijd daartussen in dus om 10, 14, 16, 20 en 22 uur neem je gezonde snacks.

Op deze tijden eet ik meestal iets. Nu hoef je je niet aan mijn tijden te houden, als je maar begrijpt dat je ongeveer om de 2 uur iets moet eten en in de ochtend, middag en avond eet je iets meer dan een gezonde snack.

Je hoeft jezelf niet helemaal vol te proppen, eet tot dat je genoeg hebt. Experimenteer hier mee en leer je lichaam kennen.

Water drinken

Om afvalstoffen snel uit je lichaam te krijgen en om je lichaam beter te laten werken is het verstandig dat je elke dag genoeg water drinkt.

Bij elke maaltijd neem je 1 beker water, ook hier dien je weer mee te experimenteren. Zelf kijk ik altijd naar de kleur van mijn plas.

Is de plas donkergeel dan moet je meer water drinken, is de plas lichtgeel dan moet je wat minder water drinken.

Maak het af met slim sporten

Zodra jij de bovenstaande voedingstips toepast zul je snel resultaat opmerken. 5, 7 of 10 kilo moet wel lukken.

Op een gegeven moment zal je merken dat afvallen rond je buik steeds lastiger word. Ook al doe je nog zo je best met het aanpassen van je voedingspatroon!

Dit heeft te maken met het feit dat je lichaam niet wilt dat jij vet kwijtraakt. De reden waarom je lichaam vetweefsel zo belangrijk vind is omdat het je lang in leven kan houden.

Daarom is het zo verdomd lastig om vetweefsel kwijt te raken!

Maar:

Als jij naast het volgen van een super gezond voedingspatroon slim gaat sporten, dan dwing jij je lichaam om buikvet te verbranden. Je lichaam MOET dan vetweefsel aanspreken voor verbranding.

Door de onderstaande naast het aanpassen van je voedingspatroon toe te passen zul je gegarandeerd buikvet kwijtraken.

Leer jezelf spierweefsel ontwikkelen!

Regelmatig komt het onderwerp spierweefsel in mijn artikel voor. Ik doe dit expres, want ik wil dat jij begrijpt hoe waardevol het is om spierweefsel te ontwikkelen/hebben.

De reden waarom het ontwikkelen van spierweefsel zo belangrijk is, is omdat het dagelijks een hoop calorieën voor je kan verbranden.

Ik heb een keer gelezen dat 1 kilo spierweefsel dagelijks maar liefst 100 calorieën extra voor je verbrand.

Dus je verbrandt tijdens het ontwikkelen van spierweefsel calorieën en vele uren/dagen erna(omdat spierweefsel hersteld moet worden)

Spierweefsel ontwikkelen gaat als volgt:

Je voert een vet verbrandende oefening langzaam, strak en mooi uit met 4 setjes van 15 of 20 herhalingen. Wanneer je tijdens en na je training je spierweefsel goed voelt ben je goed bezig geweest.

Tijdens je training heb je dan allemaal kleine scheurtjes gemaakt.

Deze kleine scheurtjes moeten hersteld worden. Je stofwisseling regelt dat proces in de nacht. Wanneer je stofwisseling met het herstellen klaar is, is er spierweefsel ontwikkeld.

Stop met lang sporten!

Vroeger was ik altijd urenlang aan het sporten, simpelweg omdat ik dacht dat als je lang sport je sneller resultaat gaat bereiken.

Urenlang was ik aan het cardioën…
Urenlang was ik op de fitness apparaten bezig…

Na jaren tijd verspillen kan ik je vertellen dat lang sporten niet nodig is. Het gaat erom dat je goed sport en weet waar je mee bezig bent.

Als je vanaf nu gaat trainen begin je met het uitvoeren van fitness oefeningen waarmee je lichaamsgewicht of losse gewichten nodig hebt. Van deze oefeningen voer je er een stuk of 3 a 4 uit met 4 setjes van 15 of 20 herhalingen.

Nadat je dat gedaan hebt sluit je het af met 10 of 15 minuten cardio. Zodra je zo te werk gaat ontwikkel je spierweefsel, verbrand je calorieën tijdens en vele uren na je training.

Onthoud:

Het gaat er niet om hoelang je sport, maar hoe je sport. Je bereikt veel sneller resultaat als je concentreert op het ontwikkelen van spierweefsel dan als je dit niet zou doen.

20 minuten vet verbrandende oefeningen uitvoeren heeft meer effect dan alleen 20 minuten cardioën op een saai apparaat. Dit omdat je met cardio GEEN spierweefsel ontwikkeld.

Je mag wel cardio doen, maar doe dit nadat je goed bezig bent geweest met het uitvoeren van oefeningen.

Stappen voor succes:

Hieronder alle stappen voor je opgesomd om snel afvallen rond je buik voor elkaar te krijgen:

1 Eet vaker en meer.
2 Zorg dat je maaltijden uit eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten bestaan.
3 Drink bij elke maaltijd 1 beker water.
4 Als je gaat sporten voer dan eerst vet verbrandende oefeningen met gewicht uit en ga daarna even cardioën.

Door op het plaatje hieronder te klikken kun je 45 vet verbrandende maaltijden downloaden. Maaltijden waarmee jij sneller kunt afvallen rond je buik:

maaltijden

49 Reacties »

 1. ed willemsen augustus 3, 2014 at 12:51 pm - Reply

  hoi Marijke,
  ik ben ED,56 jaar en getrouwd met Doreen,,52 jaar,
  ik ben int chauffeur en veel onderweg maar ik heb een cyclus van 30 weken en kan precies zien wanneer ik weg ben en wanneer ik thuis ben,
  ik heb vroeger veel kracht training gedaan en ben in 1999 aan een hernia geopereerd wat weer helemaal over is,
  ik heb een eigen ruimte gecreeerd thuis nu mijn dochters uit huis zijn waar mijn fitness toestellen staan dus wanneer ik thuis ben train ik veel en ik heb onderweg ook de mogelijkheid om te trainen zoals vorige week in Baecelona en deze week dinsdag in milaan want ik vertrek vanavond naar milaan,
  ik ben veel met voeding bezig maar ik kan er nog steeds niet achter komen hoe nou precies buik vet weg te krijgen,ik weeg 110 kg en ben 2.04 m lang,
  ik heb alles gelezen hoe het wel moet maar heb het er moeilijk mee en
  wat kan ik precies meenemen onderweg om te eten en te snoepen??
  ik neem veel radijsjes mee,totmaten en komkommers om te snoepen,
  bananen appels en shakes in de vorm van eiwit en groene shakes,sausijzenbroodjes
  maar als ik in italiè of frankrijk ben laat ik me geregeld gaan qua eten want dat vind ik wel ZZZOOOO lekker,,jij snapt dat als geen ander,
  elke rit neem ik brood meer voor de nacht en crackers voor gedurende de dag want ik blijf gewoon eten in de vorm van 7 tot 8 maaltijden.,
  ik lus ook graag een biertje,,wijntje of een mixje,
  zeker nu het zo warm is gaan er wel wat biertjes door als we buiten zitten en ik niet weg hoef,
  ik wil dus nog steeds wat aan mijn spiergroei doen al hoe wel het moeilijk wordt op mijn leeftijd,
  eiwitten gebruik ik ook in poedervorm,

  Marijke zou jij me eens kunnen vertellen wat ik moet eten thuis en onderweg om toch een kilo of 5 kwijt te raken in 4 weken want ik ga september 2 weken naar turkye op vakantie,
  ik ben niet opvallend dik maar het gaat altijd op 1 plaats zitten als je begrijpt wat ik bedoel,,,
  vele malen bedankt en ik hoop iets van je te horen,,
  groetjes Ed.

  • Marijke augustus 4, 2014 at 9:06 am - Reply

   Hoi Ed, woow wat een lang verhaal zeg! Ik heb ervan genoten! Om je buikvet kwijt te raken is het belangrijk dat je de gehele dag voedingsmiddelen eet waar onverzadigde vetten, trage koolhydraten en eiwitten inzitten. Deze voedingsmiddelen zou je allemaal kunnen nemen:

   Appels, tomaten, paprika’s, kiwi’s, mandarijntjes, aardbeien, haring, makreel, gekookte eieren(zonder eigeel), pinda’s, cashewnoten, macadamia noten, bruine bonen, sperzie bonen, spinazie, goji bessen, chia zaad, tarwegras, kipfilet, kalkoenfilet.

   Als je op vakantie bent probeer dan echt alleen maar voedingsmiddelen te eten die je helpen met afslanken. Voedingsmiddelen waar dus onverzadigde vetten, trage koolhydraten en eiwitten inzitten. Neem bijvoorbeeld niet als voorafje stokbrood met kruidenboter. Hier zitten voedingstoffen in die je lichaam dik maken. Ga ook regelmatig baantjes zwemmen!

   Onderweg precies hetzelfde. Eet alleen voedingsmiddelen die je helpen met afslanken.

   Als je thuis bent kun je eventueel fitnessoefeningen uitvoeren, hardlopen of snel wandelen.

   Ik hoop je zo verder geholpen te hebben, zo niet hoor ik je graag weer!

   Groetjes Marijke helswieg

 2. Anja augustus 14, 2014 at 9:06 am - Reply

  Hoi Marijke, welke voedingsmiddelen kan ik het beste eten om mijn buikvet sneller weg te krijgen?

  • Marijke augustus 14, 2014 at 10:54 am - Reply

   Hey Anja,

   Deze voedingsmiddelen kun je allemaal nemen: Appels, tomaten, aardbeien, bloemkool, broccoli, spinazie, paprika,s, pinda’s, cashewnoten, avocado’s, kipfilet, gekookte eieren. Neem alleen verse die direct uit de natuur komen.

   Succes!

 3. bep van aalten augustus 19, 2014 at 1:37 pm - Reply

  Hallo marijke
  al deze raadgevingen zijn prachtig, maar mijn schildklier is er uit gehaald een jaar geleden, met het gevolg dat ik de rest van mijn leven hormoontabletten moet slikken, met het gevolg dat ik 7 kilo zwaarder bent geworden Dus hoe graag ik wil afvallen het lukt niet.
  groeten Bep

  • Marijke augustus 20, 2014 at 2:50 pm - Reply

   Hoi Bep, bedankt dat je mijn raadgevingen prachtig vind! Probeer zo gezond mogelijk te eten. Daarnaast is het verstandig om dagelijks wat meer te bewegen. Denk aan wandelen, of fietsen. Veel succes!

 4. priscilla september 6, 2014 at 12:13 pm - Reply

  Hallo marijke
  even een vraag vanaf de geboorte van mijn jongste kind ben ik 26 kilo afgevallen 10kilo 6weken na de bevalling in april 2013 vanaf december 2013 met sporten de rest maar nu sta ik al een maand of 2a3 stil ik let op mijn eten sport 3keer in de week krijg overgens om de 6weken een nieuw trainings progamma maar lijkt wel of het niet meer wil werk ook best verl momenteel best zwaar lichamelijk werk heb ook nog 5kids dus beweeg genoeg wat kan ik nog meer doen om de boel op gang te brengen ?

  • Marijke september 6, 2014 at 12:27 pm - Reply

   Hoi Priscilla,

   Wooow! Dat is veel zeg, goed bezig. Hoe ziet je voedingspatroon er precies uit? Eet je nog veel brood of andere bewerkte voedingsmiddelen? Zo ja, zorg dat je voedingspatroon voor 90% uit onbewerkte voedingsmiddelen bestaat. Neem dus geen brood, crackers, pasta’s, liga’s, melk, yoghurt dranken. Neem in plaats van bewerkte voedingsmiddelen onbewerkte zoals: appels, mandarijnen, kiwi’s, cashewnoten, pinda’s, haring, makreel, sardines, tonijn, tomaten, paprika’s en ga zo maar door. Met sporten kun je alleen resultaat bereiken als je jouw spieren goed prikkelt tijdens een training. Voer oefeningen langzaam en mooi uit met een gewicht waarmee je ongeveer 10 herhalingen kunt maken per setje. Mocht je niet begrijpen wat ik vertel dan hoor ik dat graag van je! Groetjes Marijke

 5. priscilla september 6, 2014 at 3:04 pm - Reply

  Naar mijn werk neem ik 4tot 6 boterhammen mee dan werk ik van 7:15 tot 16:00 smorgens een boterham op het werk 1bij de eerste pauze grote pauze om 12:30 2en dan om 14:15 1a2 boterhammen verder drink ik koffie melk of water tussendoor en om 17:30 eet ik warm weinig aardappels veel groenten en een stukje vlees en vla na dat is zon beetje mijn dag als ik korter werk of vrij ben eet ik 2boterhammen een bakje magere yogurt met crueslie soms 2bakjes verdeeld over de dag en savonds gewoon avond eten

 6. Eva oktober 19, 2014 at 1:41 pm - Reply

  Hoi, onverwacht heb ik over drie weken een turn wedstrijd. Ik moet dan verschijnen in mooi pakje. Maar in de zomer heb ik niet getraind en ben ik dus aangekomen en heb meer vet ontwikkelt. Hoe kan ik nu het snelste vet verbranden zodat ik mooi in mijn pakje verschijn.

  • Marijke oktober 22, 2014 at 7:31 am - Reply

   Hoi Eva, probeer erg goed op je voeding te letten. Eet dus dagelijks niet teveel voedingsmiddelen met daarin een hoop koolhydraten, maar neem voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten zoals kip, kalkoen, pinda’s, haring, makreel enzovoorts. Probeer naast het volgen van een gezond voedingspatroon ook wat meer te bewegen, regelmatig een stukje snel wandelen of hardlopen bijvoorbeeld.

 7. marijke december 9, 2014 at 7:54 am - Reply

  hoi marijke,ik kan moeillijk bewegen,gebruik van medicijnen zijn dikmakers.ik ben echter alleen dik rond mijn buik.hoef voor de rest niet af te vallen.het ergste vind ik dat de verhouding van mijn hele lichaam niet klopt.zie er als een hoog zwangere uit. ben 55 jaar.ben mijn medicijnen aant afbouwen,alleen om buik weg te krijgen.lukt dus niet.medicijn afbouw is heel moeilijk,kan eigenlijk niet stoppen. is niet goed voor mij.pff.hier zal ook wel niets voor bestaan.gr.marijke.

  • Marijke december 22, 2014 at 9:33 am - Reply

   Hoi Marijke, je kunt deze vraag het beste stellen aan je dokter denk ik. Ik kan je wel advies geven, maar of dat advies voor jou goed is dat durf ik niet te zeggen.

 8. laila december 29, 2014 at 4:39 pm - Reply

  Hey Marijkke,

  In hoeveel tijd val je 5 kilo af ?

  • Marijke december 30, 2014 at 8:17 am - Reply

   Hoi Laila, dat ligt helemaal aan jouw eigen inzet. Als je het alleen met gezonde onbewerkte voedingsmiddelen doet dan kan je het binnen een maand voor elkaar krijgen. Als je daarnaast wat vaker gaat bewegen zal het je nog sneller lukken.

 9. Sandra januari 6, 2015 at 12:31 pm - Reply

  Beste Marijke,

  Ik zou graag 5kg willen afvallen meestal begin ik goed maar dan vooral na het avondeten en bij het televisie kijken begint de drang naar zoet en suiker is echt niet gemakkelijk om daar niet aan toe te geven!
  hoe kan ik dat voorkomen aub?

  Mvg,

  • Marijke januari 6, 2015 at 12:44 pm - Reply

   Hoi Sandra,

   Ik snap echt precies wat je voelt tijdens het tv kijken! Wat ik je aanraad is om geen bewerkte voedingsmiddelen zoals chips, chocolade, koekjes in huis te halen. Wat je thuis niet hebt kun je ook niet aankomen;) Dan zijn we er nog niet want je krijgt honger als je aan het tv kijken bent en ik denk ook dat je met een hongerig gevoel naar bed gaat, klopt dat? Zorg ervoor dat je jouw avond maaltijd die je om een uur 5 neemt stevig is zodat je niet snel meer honger krijgt. Een stevige avondmaaltijd kan bijvoorbeeld een flinke bord spinazie met 250 gram kipfilet zijn. Dit is voor mij een stevige maaltijd, of dat voor jou ook zo is kan ik natuurlijk niet beoordelen. Elk lichaam is anders, de één heeft meer voeding nodig dan de ander of minder. Als je 2 uur later weer honger krijgt vul dit dan op met 10 ongezouten amandelen en één appel. Krijg je daarna weer honger neem dan 1 halve bak magere kwark met één eetlepel gojibessen. Het gaat erom dat jij jouw lichaam eten geeft wanneer het erom vraagt, maar geef je lichaam alleen onbewerkte voedingsmiddelen. Ik hoop je zo geholpen te hebben, zo niet laat het me weten;)

 10. A januari 20, 2015 at 1:46 pm - Reply

  Beste Marijke,
  Hoe kun je berekenen dat je 70% eiwit eet en 30% koolhydraten?

  • Marijke januari 20, 2015 at 6:58 pm - Reply

   Hoi Alicia,

   Berekenen word een erg moeilijk verhaal. Ik bedoel er meer mee dat de maaltijden die je eet voor 70% uit eiwitten moeten bestaan en voor 30% uit trage koolhydraten en onverzadigde vetten. Hierbij een voorbeeld: 4 gekookte eieren, 10 ongezouten pinda’s en 1 appel of 4 plakjes kipfilet, 15 gojibessen en 2 mandarijnen. Dus kies voor 70% voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en 30 % uit trage koolhydraten/onverzadigde vetten. Je moet dan natuurlijk wel goed weten waar eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten inzitten. Begrijp je wat ik bedoel?

 11. Vera januari 30, 2015 at 9:05 pm - Reply

  Hoi ik ben Vera ik wil graag 10 tot 15 kilo kwijt ik heb alles gelezen en begrepen wat u bedoel met gezond eten maar wat is probleem dat ik heb 3 kindjes van 1, 2 en 4 jaar hun moet altijd iets lekkerst eten of hun vinden niet lekker wat ik gezond eet door deze kan ik niet volhouden wat kan ik er aan doen?

  • Marijke januari 30, 2015 at 10:00 pm - Reply

   Hoi Vera, de simpelste oplossing is om dan en voor je kinderen te koken en wat anders voor jezelf. Hetzelfde met ontbijtmaaltijden, middagmaaltijden en tussendoortjes. Doe je dit niet dan word afslanken een moeilijke opgave.

 12. Emontana februari 15, 2015 at 10:32 pm - Reply

  Hallo,
  Ik wil graag snel en gezond afvallen ik heb de tips hier boven gelezen maar ik heb nu niet echt een vast eetpatroon en weet niet precies wat ik bij grote maaltijden kan nemen kunt u mij misschien helpen.
  Ik ben me zelf vergeten voor te stellen.
  Ik ben een jonge van 16 jaar en weeg meer als 120 kilo en ben 1’80 lang ik had vorige jaar pillen gebruikt die je lieten afvallen maar ik had na twee weken jojo effect opgelopen en kwam steeds mAar meer aan en was zo ff 20 kilo bijopgelopen wilt u mij aub helpen

  Mvg anoniem

  • Marijke februari 16, 2015 at 6:13 am - Reply

   Zorg er alsjeblieft voor dat je niet boven de 140 kilo komt. Een goede vriend van mij had vroeger op jonge leeftijd ook erg veel overgewicht. Nu heeft hij allemaal striemen bij zijn buik. Neem de tips die ik je nu dus ga geven serieus en ga er meteen mee aan de slag. Met afslankpillen ga je nooit vet verbranden. Het enige wat je daarmee TIJDELIJK kwijtraakt is vocht. Zorg ervoor dat je met regelmaat gaat eten. Je hoeft je niet perse aan 3 grote maaltijden en 5 tussendoortjes op een dag te houden. Als je maar begrijpt dat meer en vaker eten dan wat je nu doet ervoor zorgt dat je kilo’s gaat kwijtraken. Hierbij een aantal grote maaltijden als voorbeeld: Ontbijt of middagmaaltijd: 1 Halve bak magere franse kwark(250 gram) + 1 appel + 10 gojibessen + 1 beker water – 1 Halve bak magere franse kwark(250 gram) met 1 theelepel chiazaad + 2 tomaten + 5 ongezouten pinda’s + 1 beker water. Avondmaaltijd: 4 Gekookte eieren + 100 gram kipfilet + 2 kiwi’s + 1 beker water
   – 1 Bord spruiten + herenbonen + 2 gekookte eieren + 1 beker water. Met het aanpassen van je voedingspatroon kan je erg ver komen, maar op een gegeven moment zal je steeds minder vet kwijt raken, dat komt omdat je lichaam absoluut niet wilt dat jij vet kwijtraakt. Jouw lichaam wilt namelijk vet gebruiken als reserve voor als er tijden aanbreken waar weinig voedsel in voorkomt. Door met regelmaat te blijven eten zal je lichaam vet blijven verbranden, omdat het merkt dat er genoeg voedsel binnen blijft komen;) Doe je ook aan sport? Zo niet raad ik je aan om daar ook mee te starten, want anders duurt het een poos voordat je weer op een normaal gewicht zit. Ik hoor graag van je!

 13. Emontana februari 16, 2015 at 7:19 am - Reply

  Ik zit op fitness en doe elke dag ongeveer 45 min aan cardio rennen op loopband crossrtraining. En ik doe ook Aan kracht training per dag zo ongeveer 2 uurtjes ben ik op de sportschool

  • Marijke februari 16, 2015 at 7:44 am - Reply

   45 minuten aan cardio is absoluut te lang! Vanaf nu is het verstandig om anders te trainen. Leer jezelf een aantal vet verbrandende oefeningen aan waarmee je vooral de grote spiergroepen van je lichaam traint. Grote spiergroepen van je lichaam zijn je rug, borst en benen. Een aantal goede oefeninen zijn: Bench press/bankdrukken, Dumbell fly, Dumbell press, Incinline bench press, Pushup, Squats/kniebuigingen, Deadlift, Chin up en zo. Vraag aan een begeleider hoe je deze oefeningen juist moet uitvoeren. Als je de oefeningen eenmaal goed beheerst voer je 4 oefeningen per grote spiergroep uit met 4 setjes van 12 herhalingen. Pak elke training 2 grote spiergroepen. Door op maandag, woensdag en vrijdag dit te doen zal je de spiergroepen genoeg rust geven. Nadat je klaar ben met het uitvoeren van de vet verbrandende oefeningen doe je 15 minuten aan cardio. Stap op de loopband, zet deze op standje 13 of 14 omhoog met snelheid 4,5. Let erop dat je hartslag tussen de 130 en 150 blijft. Als je daarmee klaar bent ga je naar huis. Op deze manier ontwikkel je spierweefsel en verbrand je een hoop calorieën. Het is veel belangrijker om te focussen op het uitvoeren van vet verbrandende oefeningen dan cardio, want met het uitvoeren van fitness oefeningen ontwikkel je spierweefsel en met cardio niet. Hoe meer spierweefsel je hebt, hoe sneller je vet verbranding. Ik hoor graag je geboekte resultaten over een paar weken!

 14. giselle maart 4, 2015 at 2:12 pm - Reply

  Dag marijke
  Ik ben 12 jaar en weeg 58 kg
  En doe in mei men communie
  Ik wil graag men buikje een beetje weg hebben
  Maar het lukt me niet kan je me a.u.b. helpen
  Want ik vind dat eigenlijk niet zo tof een buikje
  Alvast bedankt
  Grtjes giselle

  • Marijke maart 4, 2015 at 2:45 pm - Reply

   Hoi Giselle, maak een stappenplan naar mei toe. Deel per week in hoeveel kilo je kwijt wilt raken en wat je daarvoor moet doen. Eet bijvoorbeeld geen snelle koolhydraten of transvetten meer en neem in plaats daarvan voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten. Voer vaker vet verbrandende oefeningen uit en drink wat meer water. Schrijf elke week een plan van aanpak op en streef naar je doel toe.

 15. cd maart 5, 2015 at 12:01 pm - Reply

  Ik ben Chloë ik ben 18 jaar .
  Ik ben 1 meter in de 70 .
  Ik weeg rond de 63 a 64 killo denk ik..
  Ben niet dik, maar zou graag mijn buikje weg willen..
  Ik eet heeeel ongezond en drink veel frisdrank .
  Ik sport niet graag.
  Zou graag tegen de zomer dat klein blubber buikje weg hebben ..
  Gaat dit ook alleen als ik meer water drink en minder ongezond?
  Zou jij mij wat tips kunnen geven?
  Alvast bedankt!

  • Marijke maart 5, 2015 at 5:55 pm - Reply

   Hoi! Als jij vanaf vandaag al begint met gezond eten en water drinken moet het goed komen. Eet zoveel mogelijk voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen en rijk zijn aan eiwitten. Bijvoorbeeld: Kipfilet, gekookte eieren, kalkoenfilet, pinda’s, amandelen, gojibessen, bruine bonen, haring, makreel, zalm etc. Bij elke maaltijd is het verstandig om 1 beker water te drinken. Naast het aanpassen kun je eventueel ook wat meer gaan bewegen. Zwem 1 keer in de week 40 baantjes of voer wat vet verbrandende oefeningen uit, maar als je goed met je voedingspatroon omgaat kan je al erg ver komen zonder te bewegen. Succes en ik hoor graag van je over een aantal weken/maanden!

 16. Carol maart 8, 2015 at 3:46 pm - Reply

  T blijft erop, mijn buikvetjes grrrrrr Maar ik geef niet op! Net heerlijk 3 saunarondjes na 45 min workout

  • Marijke maart 8, 2015 at 6:23 pm - Reply

   Lekker de sauna;) Hoe train je precies en hoe ziet je dagelijkse voedingspatroon eruit?

 17. P maart 8, 2015 at 3:51 pm - Reply

  Hoii, hoe vermijd je eetbuien?

  • Marijke maart 8, 2015 at 6:21 pm - Reply

   Door je lichaam elke dag genoeg voeding te geven. In de ochtend, middag en avond neem je een grote maaltijd en daar tussen neem je een tussendoortje.

 18. Valerie maart 11, 2015 at 9:10 am - Reply

  Hey

  Ik heb een probleem , ik ben mama geworden zo’n 14 maanden geleden .

  Wil graag weer zijn zoals in 2011 of 2012 of was het later . Maar toen was ik heel slank .

  Ik heb moeite om van de frisdrank en snoep af te blijven , ik drink nu cola life .

  Wilt u mij helpen om te minderen en toch heel af kilo’s af te vallen , ook weer een platte buik te hebben .

  Dank u wel

  • Marijke maart 11, 2015 at 9:22 am - Reply

   Hoi Valerie,

   Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg eet. In de ochtend, middag en avond neem je een grote maaltijd. Een grote maaltijd moet je ongeveer zien als 2 keer een tussendoortje. Een grote maaltijd is voor mij bijvoorbeeld: 4 gekookte eieren + 1 appel + 10 ongezouten cashewnoten. Tussen de grote maaltijden in neem je een tussendoortje. Een tussendoortje kan bijvoorbeeld zit zijn: 4 plakjes kipfilet + 1 kiwi. Met het aanpassen van je voedingspatroon kom je al een heel eind. Wil je erg snel resultaat opmerken aan je buik dan is het verstandig om regelmatig wat vet verbrandende oefeningen met lichaamsgewicht of eigen gewicht uit te voeren. Frisdrank en snoep moet je absoluut vermijden als je kilo’s wilt kwijtraken!

 19. Valerie maart 11, 2015 at 10:09 am - Reply

  Goedemorgen ,

  Ik las ook dat groene smoothies helpen , zijn er nog zo van die smoothies die tegen afvallen helpen .

  Ja ik wil zo snel mogelijk afvallen en dat dan ook behouden dat gewicht .

  Ik weet nu niet of dat da klopt . Warm water met citroen en honing zou ook helpen tegen het afvallen .

  • Marijke maart 11, 2015 at 11:09 am - Reply

   Groene smoothies kunnen je inderdaad helpen. Alleen moet je hier dagelijks weer niet teveel van nemen. Zelf neem ik dagelijks ongeveer 400 ml. in de ochtend 200 ml en in de avond 200 ml. Warm water met citroen zal wel een beetje helpen, met honing erbij moet je oppassen in verbrand met de suiker. Probeer elke maaltijd eiwitrijk te eten, dan kom je er wel.

 20. Julia maart 13, 2015 at 9:20 am - Reply

  Hoi Marieke,
  Ik ben Julia, ik ben 14 jaar, ik weeg 77 kilo en ik ben 1 meter 75. Ik wil heel graag afvallen, maar het lukt gewoon niet. Ik weet nooit wat ik moet eten en wanneer ik dat moet doen, en zodra ik thuis kom grijp ik vaak weer naar de chocola. Ik zou heel graag 10 tot 15 kilo willen afvallen. Kunt u mij helpen?

  Gr julia

  • Marijke maart 13, 2015 at 9:23 am - Reply

   Hoi Julia, natuurlijk wil ik je helpen;) Alleen heb ik wel wat meer gegevens van je nodig. Wat eet je allemaal op een dag? Doe je aan beweging? Zo ja wat voor beweging? Vertel me zoveel mogelijk! Des te beter kan ik je helpen.

 21. Valerie maart 13, 2015 at 10:37 am - Reply

  Goedemorgen ,

  Ik vraag mij iets af .
  Welke fruit en groenten kan ik ook eten om af te vallen ?
  En hoe moet ik dat dan eten : rauw , gekook in smoothie

  • Marijke maart 13, 2015 at 11:21 am - Reply

   Hoi Valerie,

   Appel, kiwi, tomaat, aardbei, heren bonen, snij bonen, bruine bonen, witte bonen, spinazie, broccoli, bieten, zuurkool, chia zaad, goji bessen kun je allemaal eten. Het maakt niet veel uit of je het kookt, rauw eet of in een smoothie maalt. Waar het om gaat is dat je het goed leert verdelen op een dag. Stel je drinkt bijvoorbeeld in de ochtend 150 ml groene smoothie, neem dan anderhalf of 2 uur later dan niet weer 150 ml groene smoothie. Je geeft je lichaam dan namelijk teveel suiker. Als je anderhalf of 2 uur later 3 gekookte eieren + 4 plakjes kipfilet neemt dan krijgt je lichaam ten eerste andere voedingsstoffen binnen en minder suiker. Begrijp je wat ik je uitleg?

 22. Sahin K maart 14, 2015 at 9:32 am - Reply

  Hallo,

  Ik wil graag afvallen maar kan de ritme niet krijgen,
  Ik ben een jonge van 16 jaar oud en weeg zo iets van 130 kilo, ik doe aan sporten fitness ongeveer 1,5 uur per dag als ik kan elke dag ga ik,

  Ik wil graag snel afvallen maar wel gezond,

  Ik weet ook niet wat ik het beste kan eten,
  En hoeveel’

  Kunt u mij helpen ?

  Mvg sahin k

  • Marijke maart 14, 2015 at 10:06 am - Reply

   Hallo Sahin, woow 16 jaar en dan al 130 kilo. Ik raad je aan om het niet verder te laten komen, want anders krijg je striemen op je buik of heb je die al? Het is belangrijk om met regelmaat te blijven eten. Neem in de ochtend, middag en avond een grote maaltijd zoals: 4 gekookte eieren + 1 appel + 10 ongezouten pinda’s of 200 gram kalkoenfilet + 1 bord spinazie. 2 uur nadat je een grote maaltijd hebt gegeten neem je een tussendoortje zoals 4 plakjes kipfilet + 1 sinaasappel. Als je daarmee begint zal je gezond afvallen. Bruine bonen, witte bonen, heren bonen, spruiten, spinazie, appels, kiwi’s, tomaten, sinaasappels, amandelen, pinda’s, cashewnoten, macadamia noten, goji bessen, chiazaad, gekookte eieren, kipfilet, kalkoenfilet, haring, zalm, makreel kun je allemaal eten, maar verdeel het wel goed over de dag. Vraagje: Als je gaat trainen hoe train je dan precies?

 23. Sahin maart 14, 2015 at 10:16 pm - Reply

  Ik begin met 5 minuten warm lopen en dan ga ik mijn spieren trainen bijvoorbeeld biceps enzo en als laatst maak ik mijn cardio af met 15 minuten lopen op de loopband op stand 10

  • Marijke maart 14, 2015 at 10:32 pm - Reply

   Goed bezig. Focus vooral op het trainen van de grote spiergroepen van je lichaam. De grote spiergroepen zijn je benen, borst en rug. Als je die spiergroepen regelmatig blijf trainen ga je sneller vet verbranden. Succes!

 24. lia arntz maart 19, 2015 at 12:11 pm - Reply

  hallo Marijke

  ik heet Lia ben 53 jaar en heb suiker ziekte ben in 2014 met lijnen begonnen. Ben van de 90 Kilo naar nu de 73 kilo. Doe samen met mijn dochter op maandag,woensdag en vrijdag fitnessen (30 min crosstrainer+30 min.loopband. en dan 30 min. arm en been spieren trainen met gewichten.Nu ben dus al met koolhydraten en suiker aan het opletten maar heb probleem met een blubber buik.Vanwege spit kan ik moeilijk buikspier oefeningen thuis op de grond?Krijg dit ooit nog weg?

  • Marijke maart 19, 2015 at 1:02 pm - Reply

   Hoi Lia, goed dat je al zoveel bent afgevallen;) Het is verstandig om een stuk minder aan cardio te doen en meer te focussen op het uitvoeren van verschillende fitness oefeningen. Vraag in de sportschool aan een fitness instructeur of diegene je kan uitleggen hoe je oefeningen moet uitvoeren voor je rug, borst en benen. De reden waarom je deze spiergroepen het beste kan trainen is omdat dit de grote spiergroepen van je lichaam zijn. Hoe meer spierweefsel je ontwikkelt, hoe meer calorieën je dagelijks in RUST gaat verbranden. Door hiermee te beginnen kun je al veel resultaten boeken;)

 25. Sharon maart 29, 2015 at 11:14 am - Reply

  Hoi Marijke,

  Ik maak voor tussendoor regelmatig een salade van sla, cherrytomaarjes, komkommer en mozarella.

  Is het goed dat ik mozarella eet? Het vult wel goed moetok zeggen maar lees ook dat er behoorlijk veel vet in zit.

  • Marijke maart 29, 2015 at 11:46 am - Reply

   Als je veel resultaat wilt bereiken met afvallen is het verstandig om de mozzarella een tijd niet meer te nemen. Neem in plaats van mozzarella plakjes kipfilet/kalkoenfilet, gekookte eieren of noten zoals pinda’s, cashewnoten, amandelen.

Laat een bericht achter »

''Slank 5 Of 10 Kilo Af Met Deze Vet Verbrandende Maaltijden''

Vul hieronder je werkende email in en druk op de button:

''Slank 5 Of 10 Kilo Af Met Deze Vet Verbrandende Maaltijden''

Vul hieronder je werkende email in en druk op de button:

''Slank 5 Of 10 Kilo Af Met Deze Vet Verbrandende Maaltijden''

Vul hieronder je werkende email in en druk op de button:

''Slank 5 Of 10 Kilo Af Met Deze Vet Verbrandende Maaltijden''

Vul hieronder je werkende email in en druk op de button:

Vind je het artikel goed? Like alsjeblieft:)Waarmee kan ik je helpen?
>> Klik hier om je vraag te stellen

Sluiten