Web Analytics

Gezond Eten? Als Je Dit Eet Slank Je Snel 5 of 10 Kilo Af

gezond etenGezond eten is erg belangrijk als je wilt afslanken. Zonder gezonde voeding zal het je nooit lukken. Ook al sport je jezelf elke dag in het zweet!

Wanneer je denkt dat je gezond bezig bent en je neemt van een bepaalde voedingsstof teveel, dan kan het afslanken alsnog tegenzitten.

In dit artikel ga ik je verschillende dingen onthullen. Bijvoorbeeld wanneer en hoeveel je moet eten, welke voedingsmiddelen echt gezond zijn, welke voedingsstoffen je beter kunt vermijden en hoeveel je van een bepaalde voedingsstof moet eten.

Zorg dat je niet wordt afgeleid en pas na het lezen direct alles toe. Des te sneller zul jij met gezond eten 5, 10 of zelfs 15 kilo buikvet kwijtraken!

Gezond eten komt niet uit de fabriek!

Om veel succes te behalen met afslanken is het erg belangrijk dat je weet wat je precies eet en wat erin zit. Als je zomaar wat eet en niet weet wat erin zit dan maak je het jezelf natuurlijk erg moeilijk.

Veel producten die je in de supermarkt ziet liggen worden onder gezonde voeding aangeprezen, denk aan: muesli repen, ontbijtkoeken, cornflakes, liga’s, evergreen.

De vraag is: zijn deze voedingsmiddelen ook echt gezond?

Nee! Dat zijn ze absoluut niet.

Bewerkte voedingsmiddelen zitten vaak bomvol suikers/koolhydraten of vetten.

Dit doen fabrikanten om het product lekker te maken en voor een langere houdbaarheidsdatum.

Als je in de supermarkt bent moet je maar eens achterop de verpakking kijken.

Ik weet zeker dat je schrikt zodra je ziet hoeveel koolhydraten/suikers of verzadigde/transvetten er in zitten.

Wil je er dus voor zorgen dat je lichaam blijft afslanken? Neem dan GEEN voedingsmiddelen die bewerkt zijn in de fabriek.

Geen zin om te koken? Bestel dan iets gezonds via Butlon.

Sommige voedingsmiddelen die bewerkt zijn in de fabriek zijn wel gezond voor je bijvoorbeeld magere franse kwark of magere yoghurt, maar over het algemeen is 95% van de bewerkte voedingsmiddelen niet goed voor je.

Door achterop de verpakking te kijken kom je er meestal al snel achter of het onder gezond eten valt.

Afslanken Doe Je Met Voedingsmiddelen Die Rechtstreeks Uit De Natuur Komen.

Voedingsmiddelen die rechtstreeks vers uit de natuur komen vallen onder gezond eten en daarmee kun je kilo voor kilo afslanken.

Tomaten, appels, mandarijnen, kiwi’s, pinda’s, cashewnoten, amandelen, kipfilet, kalkoenfilet, gekookte eieren, spinazie, magere franse kwark, bruine bonen, chia zaad, goji bessen, haring, makreel, komkommers, wortels.

Zijn allemaal gezond voor je lichaam.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voedingsmiddelen die onbewerkt en onder gezond eten vallen. Deze kun je vinden op de site: calorielijst.nl

Eet Eiwitrijk!

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je lichaam meer moeite moet doen voor het verteren van eiwitten dan voor het verteren van trage koolhydraten of onverzadigde vetten.

Deze onderzoeken hebben gelijk! Ik volg nu namelijk al jaren het eiwitrijk dieet en ik ben nog nooit zo lang op streefgewicht geweest;)

Als ik merk aan mijn lichaam dat ik wat dikker ben geworden verminder ik dagelijks in mijn trage koolhydraten of vetten en verhoog ik de inname van eiwitten.

Nu je weet dat eiwitten voor een verhoogde verbranding zorgen is het NIET de bedoeling dat je dagelijks alleen maar eiwitten eet.

Ten eerste is dit erg slecht voor je nieren en ten tweede heb je ook trage koolhydraten en onverzadigde vetten nodig voor energie en andere belangrijke processen in je lichaam.

Deel je maaltijden voor 70% in met eiwitten en voor 30% met trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

Wat ik altijd doe is ervoor zorgen dat elke maaltijd voor ongeveer 70% uit eiwitten bestaat en voor 30% uit onverzadigde vetten en trage koolhydraten.

Voordat je pas kunt beginnen met het indelen van je maaltijden moet je natuurlijk wel weten waar eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde inzitten.

Eiwitten zitten veel in:

Kipfilet, kalkoenfilet, makreel, haring, zalm, mager rundergehakt, pinda’s, amandelen, cashewnoten, gekookte eieren, eiwitpoeder, pindakaas, bruine bonen, goji bessen, witte bonen, magere franse kwark.

Trage koolhydraten en onverzadigde vetten zitten veel in:

Appels, tomaten, kiwi’s, mandarijnen, sinaasappels, spinazie, wortelen, pinda’s, pindakaas, gekookte eieren, chia zaad, brinta, havermout.

Onderstaand kun je zien hoe ik mijn gezonde voeding maaltijden indeel met eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

Voorbeeld grote gezonde voeding maaltijd:

200 Ml magere franse kwark + 2 gekookte eieren + 1 appel.

Of

200 Gram kipfilet + bord spinazie

Voorbeeld gezond tussendoortje:

2 Mandarijnen + 10 gojibessen

Of

2 gekookte eieren + 1 kiwi.

Drink Genoeg Water Naast Het Eten Van Gezonde Voeding!

Naast gezond eten is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je genoeg water drinkt.

Per dag word je aangeraden om 2 liter water te drinken.

Zelf drink ik elke dag 3 liter water, maar ik sport er dan ook bij.

Drink niet in 1 keer een hoop water, want dan plas je een groot gedeelte weer uit. Bij elke maaltijd of gezonde tussendoortje neem je 1 beker water.

De kleur van je plas geeft aan of je goed bezig bent.

Is je plas donkergeel dan heeft geef je je lichaam te weinig water. Is je plas juist licht geel of zelfs doorzichtig dan geef je je lichaam teveel water.

Laten We Beginnen!

Nu je weet dat je bewerkte voedingsmiddelen het beste kunt vermijden. Je maaltijden eiwitrijk moeten zijn.

Lees je liever in het Duits over gezonde voeding? Lees dan verder op healthyhappy.de

Dat je het beste voedingsmiddelen kunt nemen die rechtstreeks uit de natuur komen en dat je regelmatig water moet drinken, kunnen we beginnen met het indelen van gezonde voeding maaltijden.

Gezond afvallen met gezond eten gaat pas echt snel door dagelijks:

3 Grote maaltijden te eten en 5 gezonde tussendoortjes!

10 Minuten nadat je opstaat neem je een stevig ontbijt. Dit is je eerste grote maaltijd. Deze kan bestaan uit:

250 ml magere franse kwark + 4 aardbeien + 15 ongezouten amandelen.

Anderhalf of 2 uur later neem je een gezond tussendoortje. Je tussendoortje kan bestaan uit:

4 plakjes kipfilet + 1 kiwi.

2 Uur later neem je weer een grote maaltijd.

Zo ga je heel de dag door.

In de ochtend, middag en avond neem je een grote maaltijd.

Je grote vet verbrandende maaltijd moet je ongeveer zien als 2 keer een tussendoortje.

Prop jezelf niet helemaal vol bij het eten van een grote gezonde voeding maaltijd, maar stop net voordat je lichaam zegt ik zit vol.

Gezonde tussendoortjes neem je tussen je grote maaltijden in.

Op de volgende tijden neem je dus een eiwitrijke maaltijd of tussendoortje:

08:00 GM – 10:00 TD – 12:00 GM – 14:00 TD – 16:00 TD – 18:00 GM – 20:00 TD – 22:00 TD

Als je zo met gezond eten omgaat moet je wel sneller vet verbranden.

58 gedachten over “Gezond Eten? Als Je Dit Eet Slank Je Snel 5 of 10 Kilo Af”

  • Hoi Irma, dat is heel gemakkelijk. Je besteld op internet een pot eiwitpoeder. Als je de pot eenmaal thuis hebt schep je 1 of 2 lepels eiwitpoeder in een blender. Bij het eiwitpoeder doe je ook nog even 4 aardbeien of 2 kiwi’s. Als je geen eiwitpoeder wilt gebruiken dan kun je ook kiezen voor magere kwark. Succes!

 1. Hartelijk dank Marijke.
  Ik ben druk bezig met jouw afslankrecept.
  Het gaat goed, alleen was ik geen water drinker, moet erg wennen.
  Het zal me lukken.
  Je hoort van me.
  Groeten Sonja.

 2. Ik heb ook veel aan je artikelen/tips etc. Marijke. Mijn voedingspatroon is in principe goed, alleen kan ik het ’s avonds niet laten om te snaaien…. Wat kun je me aanraden?
  ’s Morgens eet ik vaak een groene smoothie, hier kan ik, (ik werk in de zorg) heel goed op leven. Met de koffiepauze eet ik dan een stuk fruit, wat noten of een zelfgebakken mueslicake of noten/vruchten/olijvencake. Het zit hem bij mij vooral in m’n snaaigedrag ’s avonds waardoor ik niet afval… Ik probeer 2x per week hard/door te lopen en 1x te zwemmen (40 baantjes, dan is het genoeg geweest voor m’n knieen). Groetjes, monique

  • Hoi Monique, als jij in de avond nog veel honger hebt is je grote maaltijd dan wel groot genoeg? Je avond maaltijd moet wel goed vullen anders krijg je dus last van hongermomenten. Zodra je zeker weet dat je genoeg eet tijdens het avondeten dan raad ik je aan om in de avond noten of een stuk fruit te eten. Eet sowieso altijd gezonde voedingsmiddelen in de avond, maar geen voedingsmiddelen die te groot zijn. Succes!

 3. Goedemorgen,

  Ik kom vaak in de knoei met eten.. sport minimaal 4 x in de week.. wat is goed om te eten voor het sporten te eten en na?

  • Hoi Monique, goed van je dat je minimaal 4 keer in de week sport! Je kunt een halve bak magere kwark eten voor het sporten of appels, bananen, tomaten, pinda’s, cashewnoten. Als het maar onbewerkte voedingsmiddelen zijn en let erop dat je veel voedingsmiddelen eet waar eiwitten inzitten. Voor na het sporten geldt hetzelfde. Ik zelf neem een half uur voordat ik ga sporten een halve bak magere kwark met 1 appel na het sporten vaak een halve makreel:) Succes!

 4. Ik vraag me af of bij een eiwit dieet gebruik mag gemaakt worden van quinoa, en alle speltprodukten( brood, meel, pasta,…) en zoja welke hoeveelheden?

 5. Ik verdraag geen lactose, geen appels, peren, steenvruchten en noten. Kan ik dan toch een goed menu samenstellen?

  • Hallo Marijke,
   Ik hoop mijn mail wil beantwoorden, ben begonnen met jou voedingstips maar vind het doodeng om zoveel te eten. Ik eet om de 2 uur, terwijl daarvoor at ik maar 4x per dag. Ik heb nu geen hongergevoel en nog geen eetbuien gehad, dus heel erg blij mee. Maar ik voel me wel 10 kilo zwaarder door om de 2 uur te eten. Ik volg je 45 maaltijden recepten. Mag een eiwit mousse wel?? Soort pudding. Mag ananas, uien, champignons ook gegeten worden? Ik hoop dat je mij kan helpen, ben de diëten inmiddels helemaal zat en wil nu d.m.v. gezonde voeding uiteindelijk 10 kilo afvallen, maar eerst ga ik voor de 5 kilo. Heb 5 maanden ervoor uitgetrokken. Ben blij dat ik je site ontdekt hebt, nu doorzetten en omschakelen qua voeding.
   Groetjes Ingie

   • Hi Ingie, natuurlijk wil ik jou reactie beantwoorden. Ik heb het alleen erg druk waardoor ik niet snel kan antwoorden. Je mag dat allemaal eten. Houd mijn site in de gaten en ga ervoor!

  • Hi L.Eikelenkamp.
   Ik heb alles wat jij ook hebt. Gelukkig blijft er heel veel over en er zijn tegenwoordig veel lactosevrije producten waaronder magere kwark. Ik ak die bij de jumbo kopen.

 6. Dag Marijke,

  Heb je ook kant en klare recepten buiten je 45 maaltijden(vraagteken doet het niet)
  Ik zag ergens verse tomatensoep staan, maar hoe wordt deze dan klaargemaakt bijvoorbeeld
  Ik hoor het wel, alvast bedankt. Ben net van de week begonnen, ik hoop dat het gaat werken, ik ben nl wel in de overgang. Maar tis het proberen waard.

  Groeten Betsy

  • Hoi betsy, in het artikel koolhydraatarm dieet kun je jezelf aanmelden voor paleo recepten.

  • Hoi Anneke, dan moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk plantaardige voedingsmiddelen eet waar eiwitten inzitten.

 7. Hoi Marijke,

  Ben nu 4 weken bezig, het gaat best goed. 3 kilo kwijt. Sta nu wel een week stil. Wat ik me af vraag is of ik goede tussendoortjes kies. Moet elk tussendoortje ook uit 70% eiwit bestaan met trage koolhydraten en vetten of mag het ook alleen bv een appel zijn of een handje nootjes of schaaltje kwark?
  Of moet je ook hier combineren?
  In de ochtend eet ik vaak een pannekoek gemaakt van 3 eiwitten, handje havermout, 3 eetlepels magere kwark wat zoetstof en kaneel. Door de blender of mixer. Dat bak ik om en om ( heerlijk!) . Is dat een goed ontbijt?

  Groetjes Mirjam

  • Hoi Mirjam, wat goed zeg! Je tussendoortje mag ook alleen uit een handje noten of schaaltje kwark bestaan. Appel moet je niet te vaak nemen. Als je zo je pannenkoek maakt ben je erg goed bezig!

   • dagelijks een appel, mag dat wel?

    Mag kaas eingelijk? en zo ja welke soorten.

    heb je nog andere tips als tussendoortje?
    Ik merk dat ik te vaak in herhaling val qua eten. Dat gaat beetje vervelen.

    Groetjes Mirjam

    • Hi Mirjam, dagelijks een appel kun je nemen, eet alleen niet teveel fruit achter elkaar. Kaas zou ik niet nemen als je nog veel kilo’s moet afslanken. Als je elke dag of elke week hetzelfde blijft eten dan gaat het inderdaad op een gegeven moment vervelen. Zorg dus dat je regelmatig andere onbewerkte voedingsmiddelen eet. In de supermarkt kun je honderden verschillende voedingsmiddelen ontdekken. Succes!

  • Hallo Mirjan,
   Had een vraagje, wat voor eiwitten doet u in de pannenkoek en hoeveel? Dit lijkt mij erg lekker.
   Groetjes, Laura

 8. Hoi ik wil ook minimaal 5 kilo kwijt nu heb ik een schildklierprobleem en zit in de overgang ,zou dit dan toch werken ?

  • Hi Sarah, lees mijn artikelen even goed op de site. Je komt er dan precies achter hoe laat, en wat je allemaal kunt eten.

 9. Beste marijke ik ben vanaf mrt dit jaar onder begeleiding van straight away van 71 naar 58 afgevallen en daarna overgestapt naar kh arm, toaan nu nov 2015 maar 2 kg eraf, dor advies op fb groepen moest ik meer gezonde vetten eten ; 1250 cal. 20 gr kh, 60 gr eiwitten( ik had rond 100 gr, en dat was te hoog), en rond de90 a 100 gr gezonde vetten, door de gezonde vetten zit ik al gauw aan de cal.inname. ik merk dat ik eigenlijk niets meer durf te zondigen op een verjaardag en ben de hele dag bezig om te tellen …ik mocht ook geen fruit en blijf in ketose, ik wil naar een gezond eetpatroon zonder trage kh, maar als ik nu ineens heel veel fruit ga eten kom ik dan niet erg aan?, en zie staan magere kwark, ik eet juist volle griekse yoghurt. Mijn eetschema is; sochtends 100 gr griekse yoghurt met hand noten en 15 gr blauwe bessen, of gekookte eieren 2, met tomaat komkommer, smiddag; een salade of 2 gebakken eieren met kipfile kaas en avocado , en savonds vlees met 2 soorten groenten. Mocht ik trek hennen pak ik een plakje vleeswaren of ei. Daarbij olijfolie of kokosolie Hoe kan ik nu het beste overstappen naar jouw leefstyle?, vlg mij eet ik dan nu te weinig, maar zit wel op 1250 gr cal. Ik val niet echt af ..af bij af bij…ik ben 1.60 cm lang 56 kilo, wil er graag nog 2 af, ik ben vorige week begonnen met yoga en 1x cardio.. Heb jij advies voor mij, want merk dat ik het op mijn manier doe dat het obsessie word en dat is niet leuk meer..maar ben gewoon bang om weer aan te komen…liefs joke

  • Hi Joke, veel informatie allemaal haha. Ik raad je aan om alle artikelen op de site goed door te nemen en daarnaast jezelf aan te melden voor de nieuwsbrief.

 10. Hoi marijke

  Ik kwam op jou pagina terecht en had een vraag.
  Doordat ik chronisch ziek ben heb ik niet de mogelijkheid om veel te sporten eigenlijk helemaal niet.
  Wel drink ik veel water en eet veel fruit zo gezond mogelijk maar wat kan ik doen om de kilo’s die te veel zijn er af te krijgen?

  Mvg
  Grietsje

 11. marijke je hebt het vaak over geen brood eten,maar als het zelfgemaakt marokkaans brood is ,wat thuis wordt gemaakt met verse produkten en geen suikers?

  mag dat dan wel?

 12. Hoi Marijke,

  Ik zit nog op de middelbare school en ik ben bezig om gezonder te gaan eten. Alleen weet ik niet zo goed wat ik mee zou moeten nemen als lunch en tussendoortje, heb jij misschien tips?
  Ook zit ik op turnen 3x per week 8 uur, maar soms heb ik dan niet meer zoveel energie, wat zou ik dan kunnen eten voor meer energie?

  Groetjes Denise

  • Hi Denise, als je jezelf rechts bovenaan even registreert krijg je toegang tot 30 vet verbrandende maaltijden.

 13. Hoi Marijke,

  Ik ben al vaak een hoop kilo’s afgevallen, en hoewel ik altijd heel bewust met voeding bezig ben, wil het er niet echt af blijven. Ik ben 29 jaar.

  Ik heb een lange periode een koolhydraatarm dieet gevolgd, wat goed werkt!! Toen ik het heel druk had op mijn werk, had ik minder tijd om alle gerechten zelf klaar te maken, en ging ik wat meer koolhydraten eten. De kilo’s vlogen er toen helaas weer aan.

  Nu moet ik weer aan de slag, en werkt het allemaal niet zo goed meer. Ik ben bang dat ik mijn lichaam een beetje heb verpest, want ik eet echt gezond. Maar het gaat er niet af. Na het lezen van al je tips, vermoed ik dat te weinig (tussendoortjes) eet. Ik ga dat, samen met wat extra sporten, toepassen, en hopen dat dit wel werkt. Sterker nog… ik ga NU een halve komkommer eten. 😉

  Omdat er nog weinig bekend is over de lange termijn effecten van een koolhydraatarm dieet, durf ik koolhydraten niet meer helemaal te schrappen uit mijn dagelijkse voeding. Ik blijf daarom wel de langzame koolhydraten eten (zoals havermout en fruit), en mijd pasta, rijst en aardappels etc. zo veel mogelijk. Weet jij meer over de lange termijn effecten van een koolhydraatarm dieet?

  En, ik ontbijt ’s ochtends veelal met havermout met melk. Maar, ik las ergens in een van de reacties dat ik melk beter kan vervangen door magere yoghurt. Ik heb dat eerder van mensen gehoord of gelezen, maar ik kan via Google geen verklaring vinden. Wat is het probleem met melk? Ik heb het overigens ook weleens vervangen door sojamelk. Is dat ook een optie?

  Alvast veel dank voor je reactie!

  • Je moet nooit koolhydraten helemaal uit je voedingspatroon schrappen. Koolhydraten heb je nodig en vetten ook. Het is alleen erg belangrijk om de juiste koolhydraten en vetten te eten. Melk is voor baby’s niet voor volwassenen.

 14. Hoi Marijke,
  Hele mooie duidelijke site om af te vallen heb je.
  Ik ben er mee bezig en zit in de vierde week, alleen nu met mijn handen in het haar, omdat ik de eerste week 3.3 kilo 2de 300gram 3de niks en nu 4de ook weer niks
  Eet s’morgens kwark met Kl beetje havermout en appel, tussen door 10noten met 4 pl kip en tomaat of 2eieren lunch 4 eiwitten met 2 plakjes spek en rucola of halve makreel met eieren dan weer 2 tussendoortjes avond eten, groenten met kip of (suddervlees) mag dit wel? en totaal 3x fruit persagentschap en avond nog 2 tussendoortjes
  Sport 3x per week begin met krachttraining en als laatste op de loopband 15min
  Wat doe ik niet goed, ik weet het niet meer ben er heel erg mee bezig want wil graag nog 6 kilo eraf in 6 weken, weet je een oplossing???

  • Dankjewel! In het begin zal je altijd sneller afslanken. Na een tijd gaat het steeds langzamer. Dat komt omdat je lichaam niet wilt afslanken. Je moet je lichaam dus eigenlijk dwingen om vet te verbranden. Dat kun je met een gezond voedingspatroon doen en daarnaast meer bewegen. Als je gaat trainen in de sportschool focus dan op de grote spiergroepen van je lichaam.

 15. Beste marijke
  Ik ben ida visser 70 jaar . Ik ben metjou koolhydraatarm dieet begonnen ik wil graag weten hoeveel kilokalorien het is op een dag.
  Ik weeg 70 kg en wil als het kan naar ongeveel midden 65 kilogram .maar ik kan niet lopen zonder rollator en hebeenhersenbloeding gehad en rechts verlamd en zit heel veel op een stoel te zitten ik doe wel wat oefeningen voor mijn rug maar verder sporten is erg vermoeiend. Heb je voor mijn een oplossing. Heel graag marijke .ik verheug me op jou bericht groeten ida

  • HI Ida, ik reken nooit uit hoeveel calorieën iets is. Afslanken moet leuk zijn voor mij en calorieën tellen vind ik absoluut niet leuk. Ik raad jou aan om je daar ook niet mee bezig te houden. Probeer jezelf gewoon aan het eten van vet verbrandende maaltijden te houden en het komt allemaal goed.

 16. Marijke goedemorgen, ben nu drie weken bezig en de resultaten zijn verbluffend. Iedereen vraagt of ik ziek ben haha zo snel gaat het afvallen. Mijn intentie is/was om vooral gezond te eten het afvallen was niet echt een pre . Ik wilde van mijnslechte eetgewoonten af als vrachtwagen chauffeur en dat is gelukt. Ik wil je heel erg bedanken voor je tips en wil iedereen dit aanraden voel me fit sport natuurlijk in het weekend wel drie keer maar zonder gezonde voeding lukt dit niet en was me dit niet gelukt. Voor iedereen die wilt afvallen succes maar gegarandeerd met deze formule.

 17. Hi Marijke,
  Ik wil graag je mening horen over 3 keer per week 40 bannen zwemmen . Zwemmen is de enige sport die ik leuk vind.

  • Ja, dat is heel goed! Als je daarnaast ook je voedingspatroon aanpast moet het helemaal goed komen! Hoe eet je nu op een dag ongeveer?

Reacties zijn gesloten.