Web Analytics

5 Redenen Om Een Maaltijdbox Te Gebruiken

Het is de afgelopen jaren steeds normaler geworden om je boodschappen online te bestellen of om een abonnement te nemen op een pakket met vers voedsel. Deze box vol met eten kan voor veel mensen erg interessant zijn. Vooral als je heel druk bent kan het heel makkelijk zijn. Maar wat zijn nou de voordelen van zo’n kookpakket?

1. Tijdbesparend

De meest voor de handliggende reden om een maaltijdbox te nemen is misschien erg logisch: het bespaard enorm veel tijd. Een abonnement op de box is niks meer dan een gemaksdienst. Je hoeft namelijk niet meer naar de supermarkt te gaan of na te denken over de recepten. Daarnaast zijn alle recepten zo bedacht dat je ze erg snel kan bereiden. Zo zijn alle recepten van 15gram foodbox binnen 20 minuten te bereiden. Ook als een afspraak op bijvoorbeeld je werk uit is gelopen, kom je niet voor een dichte supermarkt deur te staan. Er is altijd iets te eten in huis en zo hoef je niet onnodig te stressen.

2. Geldbesparend

Dacht je dat het verspakket erg duur is? Dat is zeker niet altijd waar. De maaltijden zijn namelijk zo afgesteld dat je nooit iets overhoudt. Zo hoef je niet onnodig voedsel weg te gooien. Of je nou alleen bent of een gezin hebt met 3 kinderen, je geeft het van te voren aan bij je bestelling. Zo krijg je precies geleverd wat je nodig hebt om alle mondjes te vullen.

3. Makkelijk voor veganisten

Eet je vegetarisch? Ook dat is geen probleem. Als veganist weet je misschien wel hoe moeilijk het kan zijn om de juiste vegan producten te vinden en te kiezen. Bij een foodbox kan je gewoon selecteren of je graag veggie maaltijden ontvangt. En de boxen zijn zo samengesteld dat je alle voedingswaarden binnenkrijgt. Natuurlijk kan je ook voor een samenstelling kiezen. Dit is handig als je bijvoorbeeld drie keer per week vegetarisch wilt eten. Zo kan je bij Ekomenu een box kiezen aan de hand van maar liefst 12 verschillende leefstijlen. Er zit dus altijd iets tussen wat perfect bij je past. Bekijk alle opties op deze website.

4. Een makkelijke houvast voor gezond eten

Iedereen kent het wel: je komt veel later dan gepland en je moet nog boodschappen doen. Of je hebt gewoon geen zin om naar de supermarkt te gaan. Het is dan heel verleidelijk om een vette hap te bestellen of te halen. Als je gebruik maakt van een verspakket, van bijvoorbeeld Marley Spoon, is het een stuk minder aannemelijk om toch voor ongezond eten te kiezen. Je hebt het immers al in huis en sommige producten zijn maar tot een bepaalde datum goed. Natuurlijk zou het zonde zijn om je bestelde box onnodig weg te gooien. Een foodbox kan je dus goed op weg helpen om gezond te eten en af te vallen.

5. Eenvoudig thuisbezorgd of af te halen

Bij de meeste abonnementen kan je kiezen of je de box gratis thuisbezorgd wil krijgen. Dit is heel een enorm gemak als je op bepaalde dagen niet weg kan van huis of als je thuis werkt. Foodbag levert in België zelfs op zondag. Heb je een druk dagschema of zit je voor je werk de hele dag op kantoor? Selecteer dan het afhaalpunt bij jou in de buurt en haal je pakket gratis af op een moment dat het voor jou goed uitkomt. Ga je op vakantie of wil je een keer overslaan? Geen zorgen. De meeste boxen, zoals HelloFresh, kan je tijdelijk pauzeren en weer hervatten zodra je het pakket weer wilt ontvangen.