Web Analytics

Afvallen met een gezond eetpatroon

Als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel valse beloftes en leugens. Helaas zijn deze twee in de afvallen en dieet markt altijd aanwezig. Ik ga je niet vertellen welke producten je wel of niet moet geloven. Ik ga je wel vertellen dat er maar een echte en goede manier van afvallen is.

Het probleem ben jij

 

Om te kunnen afvallen zul je het probleem moeten begrijpen. Het probleem is overgewicht. En waar komt dit probleem vandaan? Ik wil niet iedereen over één kam scheren. Maar overgewicht komt grotendeels voort uit ons slechte eetgedrag. Dus in feite is ben je daar helemaal zelf schuldig aan. Je bent 100% verantwoordelijk voor je eigen gewicht en zult je dan ook voor de volle 100% moeten inzetten wil je een gezond gewicht bereiken.

 

Er zijn uitzonderingen. Er zijn ook mensen met ondergewicht, er zijn mensen die ziek zijn en in dit soort gevallen is het niet altijd je eigen schuld. We hebben het nu wel even over het grootste gedeelte van de mensen die last hebben van overgewicht en hier vanaf willen.

 

Daar is een manier voor en dat is terug naar de basis. Je kunt van alles bedenken. Er zijn allerlei diëten en afvalmethodes. Je kunt gaan sporten tot je erbij neervalt. Shakes, pillen en speciale diëten zoals dat van Weight Watchers volgen. Maar als je de het probleem niet begrijpt zul je ook niet terug kunnen naar de basis. Want daar bij de basis is alles begonnen en zullen we het ook moeten herstellen.

Terug naar de basis

 

De basis van jouw leven is je voeding. Hiermee staat of valt alles wat je in je leven doet. Jouw gezondheid is afhankelijk van wat je eet en wat je doet. Gezonde voeding is hierin dus heer en meester. Je zult moeten begrijpen dat de wereld om je heen, niets te maken wilt hebben met jouw en je gezonde leefstijl. Laten we eerlijk zijn, zouden snoep, koek en chips fabrikanten nog geld verdienen als iedereen gezond gaat eten? Zou de Mcdonalds nog bestaan als iedereen koolhydraten links zou laten liggen?

 

Ga een stapje verder en bedenk hoe blij de pharmaceutische industrie zou zijn als we allemaal gezond zouden zijn en nooit meer een medicijn nodig zouden hebben voor al onze kwalen? Juist dit is een Triljarden industrie. De elite verdient dus gigantisch veel geld aan ons lijden. Het mooie hiervan is dat er maar een persoon is die dit kan veranderen, en dat ben jij!

 

Zoals je ziet, is de wereld er niet bij gebaat wanneer jij gezond gaat eten. Dan hebben we het nog niets eens over verzekeringen en de banken gehad. Of wat dacht je van overbevolking? Laten we het niet al te negatief benaderen. Ik wil je alleen even wakker schudden, en laten zien waarom de wereld om jou heen niet gebaat is bou jou goede gezondheid en er dus ook werkelijk niets aan zal doen, Sterker nog het zal er alles aan doen om te voorkomen dat jij gezond gaat leven.

 

Afvallen is nooit makkelijk

 

Uit bovenstaande stuk kun je al halen dat afvallen niet makkelijk is. Wanneer je opzoek gaat naar manieren om af te vallen, zul je zien dat je elke keer weer bedrogen uitkomt. Het werkt, maar dat is allemaal tijdelijk. Dit is puur omdat je niet terug gaat naar de basis, het eten van gezonde en verse voeding. Er wordt je elke keer weer wijs gemaakt dat er een bepaald middel is, een manier waarmee je makkelijk kunt afvallen. Al deze afvallen methodes en diëten doen in feite niets anders dan een aanslag plegen op je lichaam. Natuurlijk als ik stop met eten, dan val ik ook af. Maar ben ik dan gezond? Nee!

 

Waarom niet meteen de eerste keer goed doen

 

Het kost veel geld, veel tijd. En je komt elke keer bedrogen uit, en denkt dat het aan jezelf ligt dat een dieet niet werkt. In feite is dit deels waar. Het ligt ook aan jezelf dat het je niet lukt om gewicht te verliezen. Je bent tenslotte met weer zo’n slecht dieet begonnen. je bent weer in de val getrapt. keer op keer wordt je in de maling genomen door bedrijven, maar vooral ook jezelf.

 

Dus waarom zou je niet meteen de eerste keer het in een keer goed doen? Kies de moeilijke, lange weg. Ik weet je wilt dit niet. Maar je zult versteld staan van het resultaat. Waarom? Je gaat namelijk terug naar de basis van je probleem. Je voedingspatroon is slecht, daarom ben je dik. Pak dit probleem aan. ga gezonder eten, bezoek een afslankcoach. Lees boeken over voeding en onderwijs jezelf.

 

Het internet staat vol met leugens over afvallen en diëten. Maar er staat ook veel informatie die wel klopt op. Er zijn ontzettend veel mensen die miljonair zijn geworden door zichzelf via het internet te onderwijzen. Maar jou lukt het niet om even een avondje te zitten en jezelf te leren over gezonde voeding en makkelijke gezonde recepten en hoe je nu echt gezond kunt eten.

Gezond eten is de sleutel tot een gezond gewicht

 

Omdat ik weet hoe zwaar je het allemaal vind. ga ik toch mijn best doen om je in de juiste richting te wijzen. Daar is het internet tenslotte voor, en dus ook deze website. Stel je wilt gezond eten, maar wilt je hier verder niet mee bezig houden. Al aan een voedingscoach gedacht? Deze kan een op maat gemaakt schema voor je maken waar je je dan wel aan moet houden ja. Je zult ook ineens allemaal andere boodschappen moeten gaan doen.

Voedingscoach te moeilijk of te duur. Dan maar een maaltijdbox?

 

Nog te moeilijk? Al eens aan een maaltijdbox gedacht? Gezonde en super verse maaltijden die je snel op tafel kunt zetten en nog bij je thuisbezorgd ook. Dit lijkt me inderdaad meer iets voor jou. Nu hoor ik je denken HelloFresh? Ja dat zou kunnen! Maar niet direct een maaltijdbox die je kunt vertrouwen vanwege hun agressieve marketing methodes een tijd geleden. Heb ik gelijk? Ik kan je vertellen dat ze dit inmiddels niet meer doen hoor. En al doen ze dit wel, hun maaltijdbox is wel echt heel goed.

 

Een andere maaltijdbox waar je een hoop uit kunt leren en misschien nog wel lekkerdere maaltijden dan HelloFresh thuis brengt is de foodbox van Marley Spoon. Kijk hier maar eens misschien vind je het wel wat.

https://maaltijdbox-vergelijken.nl/marley-spoon/

 

Naast het gezond eten zou ik ook wat vaker gaan sporten. Want voeding is alleen maar de basis. Hier kun je structureel het probleem mee aanpakken. Maar snel afvallen wordt hem niet. Dan zul je toch echt moeten gaan sporten. Oei. Nee? Te moeilijk? Laat dan maar zou ik zeggen. Veel plezier met je moeilijke leven en dik zijn. 😉

 

Dit laatste is natuurlijk sarcastisch bedoeld. Maar wat ik duidelijk wil maken is dat we allemaal zo moeilijk doen, terwijl het zo makkelijk is! We leven in een zeer welvarende maatschappij. We zijn erg verwend en vinden een stukje lopen of iets meer moeite doen voor iets al snel te veel. Ga eens terug in de tijd in je gedachten. Was dit vroeger voordat het internet bestond ook allemaal teveel en te moeilijk? Dacht het niet. Terug naar de basis dus. Succes!!!