Web Analytics

5 Tips Om Een Koolhydraatarm Recept Succesvoller Te Maken

Het bereiden van koolhydraatarme recepten  is een populaire bezigheid onder veel mensen die aan hun gezondheid werken. Het is aangetoond dat gezonde gerechten – op basis van minder koolhydraten – veel goeds doen voor je lichaam. Zo kun je niet alleen op een verantwoorde manier afvallen, maar ook help je je bloeddruk verlagen, je cholesterol verminderen en verklein je de risico’s op tal van aandoeningen en kwaaltjes, waaronder hart- en vaatziekten.

Een koolhydraatarm dieet is dus een garantie voor een  gezonder leven. Nu zijn er veel manieren om koolhydraatarm te gaan leven. Met de 5 tips in dit artikel kun jij het maximale uit een koolhydraatarme levensstijl halen én succesvoller gezond worden.

Nuttig één tot twee keer per week vis

Vis is een koolhydraatarm gerecht bij uitstek. Niet alleen is vis arm in koolhydraten, er zitten bovendien heel veel proteïnen (eiwitten) in vis. Ook de omega 3 vetzuren waar vis om bekend staan, zorgen voor een enorme toevoeging.

Visgerechten kun je makkelijk zelf maken. Vul ze aan met groenten en fruit en bijvoorbeeld noten en zaden. Je kan op die manier eindeloos variëren in visgerechten en dus vaker iets nieuws op tafel zetten.

Wanneer je geen zin hebt in vis, kun je ook het eten van zeevruchten overwegen. In zeevruchten zitten ook heel veel eiwitten. Je krijgt hier dan ook een grote hoeveelheid energie van.

Drink veel water

Eén van de grootste suikerbommen wordt gevormd door drankjes. Limonade (frisdranken) en vruchtensappen zijn helemaal niet gezond en voorzien je in korte tijd van heel veel koolhydraten. Deze koolhydraten zijn slecht. Ze geven korte tijd veel energie af, worden niet verbrand en opgeslagen als vet.

Voorkom dat je teveel van deze limonades en frisdranken tot je neemt, bijvoorbeeld door veel water te drinken. Doordat je water drinkt, heb je minder behoefte aan andere drankjes. Daarbij is water een fantastische dorstlesser en zorgt water voor een verzadigd en vol gevoel.

Eet veel groenten en fruit

Een koolhydraatarme levensstijl kenmerkt zich door de afwezigheid van bepaalde producten en de aanwezigheid van andere producten. Waar je aardappels en pasta niet meer tegenkomt in een koolhydraatarm dieet, komen daar veel groenten en fruit voor in de plaats. Er zijn groenten die de afwezigheid van aardappel redelijk kunnen goedmaken, zoals courgettes. Deze kun je dus naast een andere groente bereiden. Zodoende wissel je de koolhydraatrijke aardappel af voor een koolhydraatarmer alternatief.

Begin de dag met een stevig ontbijt

In de ochtend moet je veel energie opdoen. Veel mensen slaan het ontbijt over, omdat ze het te druk hebben én omdat ze denken dat een ontbijt je alleen maar dik maakt. Maar een goed, koolhydraatarm ontbijt (met bijvoorbeeld ei en vis) kan er juist voor zorgen dat je heel veel energie krijgt voor de rest van de dag. In ieder geval tot aan de lunch.

Verdiep je dus goed in hoe je een stevig koolhydraatarm ontbijt kunt bereiden en begin de dag vervolgens hiermee.

Tussendoortjes? Niet doen

Een tussendoortje is snel gepakt. Een Mars uit de automaat of een reep chocolade in je bureaulade. Voor je het weet vergrijpt je je aan die zoetigheid. Die zoetigheid zit boordevol koolhydraten en één hap Mars kan een heel koolhydraatarm ontbijt teniet doen. Het is dus zaak om bewust om te gaan met tussendoortjes.

Als je gezond eet en drinkt, heb je nauwelijks behoefte aan tussendoortjes. Wanneer je dan toch die behoefte voelt, ga dan voor een koolhydraatarm tussendoortje zoals wat groenten of fruit, een groene smoothie of een handjevol noten en zaden (onbewerkt, ongezouten).

Conclusie

Ben jij bezig je leven te beteren en volg je vol enthousiasme een koolhydraatarm dieet, bijvoorbeeld door het bereiden van heerlijke koolhydraatarme gerechten. Dat zijn goede stappen die zeker bij zullen dragen aan een betere gezondheid en een verminderd gewicht. Je vetmassa kan aanzienlijk slinken door het gebruiken van koolhydraatarme ingrediënten.

De 5 tips in dit artikel zullen ook een bijdrage leveren aan het optimaal benutten van de koolhydraatarme gerechten. Probeer dus regelmatig vis te eten, drink veel water, eet veel groenten en fruit en begin de dag met een stevig ontbijt. Wat tussendoortjes betreft moet je alert blijven en enkel genoegen nemen met koolhydraatarme tussendoortjes.

Je zal merken dat dit veel effect heeft. Niet alleen op je gewicht, maar ook op je gezondheid en humeur.