Superfoods! Fantastische Voedingsmiddelen! (Ontdek Meer)

superfoodsJe hoort er steeds meer over superfoods, bestaan ze dan echt?Ja zeker! Lees dit artikel en ontdek er alles over. Na het lezen garandeer ik je dat je deze wondervoedingsmiddelen METEEN in je voedingspatroon zult toevoegen.

Superfoods, Wat Zijn Het?

Superfoods zijn voedingsmiddelen die erg gezond voor je lichaam zijn, ze zitten bomvol vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten, essentiele vetzuren, voedingsvezels en nog veel meer positieve gezonde stoffen. Natuurlijk zitten niet alle stoffen in alle superfoods voedingsmiddelen, maar wel een hoop ervan.

De reden waarom superfoods voedingsmiddelen in Nederland nog niet zo populair zijn, is omdat deze voedingsmiddelen in het buitenland geteeld worden.

De meeste powerfoods komen uit Zuid-Amerika. Daar is het op dit moment een grote rage. Sommige superfoods voedingsmiddelen zijn in een jaar tijd verdubbelt in prijs en vaak komt het zelfs voor dat je een bepaalde superfoods helemaal niet kunt krijgen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test van Oscar en ontdek je “Afslank IQ”.

Marijke, Hoe Denk Jij Over Deze Voedingsmiddelen?

Ik denk heel POSITIEF over deze voedingsmiddelen. Waarom? Ten eerste omdat deze voedingsmiddelen rechtstreeks uit de natuur komen, ze zijn dus niet bewerkt met suikers, vetten en andere gevaarlijke stoffen voor je lichaam en ten tweede omdat ze erg gezond voor je zijn.

Neem je naast groene smoothies of shakes superfoods, dan zul je dagelijks kilo’s vet afvallen, meer energie en mooiere huid krijgen en nog talloze andere voordelen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Welke Voedingsmiddelen Horen Onder Superfoods?

 • Tarwegras: Een grassoort die je eventueel zelf thuis kunt kweken. Deze superfood is rijk aan vitamine A, vitamine b, vitamine c, natrium, fosfor, zink en nog meer gezonde voedingstoffen.

Deze superfood is dan ook 1 van de beste. Het enige nadeel wat ik vond is dat het niet lekker smaakte, maar naarmate je het vaker gaat drinken, ga je een shotje tarwegras wel lekker vinden.

Zorg er wel voor dat je dagelijks niet teveel tarwegras neemt. Je krijgt anders teveel vitaminen en mineralen binnen, wat weer een aanslag geeft op je nieren.

 • Chia zaad: Mixicaans zaadje dat komt van de chiaplant. Chiazaadjes brengen je bloedsuikerspiegel in evenwicht, helpen bij het herstellen en opbouwen van spierweefsel. In deze superfood zit magnesium, eiwitten, selenium, kalium, ijzer, vezels, omega 3 vetten en waarschijnlijk nog meer fantastische voedingstoffen.

Het is verstandig als je net begint met het eten van chiazaad, dat je dit langzaam opbouwt. Het kan namelijk een opgelazen gevoel geven, misselijkheid, diarree.

Per mens is dit verschillend. Zelf heb ik geen last van deze bijwerkingen. Heb jij dit wel, dan is het verstandig om deze superfood niet te nemen.

 • Goji bessen: komen voor in het oosten van europa en in sommige aziatische landen. Deze rode bessen zijn rijk aan vitamines en mineralen, zink, fosform selenium, calcium en nog meer powerstoffen. De bessen zijn erg lekker en je kunt ze in veel gezonde recepten bewerken.
 • Quinoa: zijn zaadjes die lijken op graankorrels. De quinoa zaadjes komen uit Zuid-Amerika. Deze zaadjes zijn rijk aan eiwitten, mineralen en vitamines, kortom een superfood die onder gezonde voeding valt.

Hoeveel, Wat En Wanneer Superfoods Nemen?

Het is verstandig om deze superfoods over heel de dag te nemen, zo geef jij je lichaam genoeg gezonde voedingstoffen. Zelf neem is altijd superfoods als tussendoortje of bij 1 van mijn grote maaltijden.

Je kunt de wondervoedingsmiddelen natuurlijk ook in je groene smoothie of shake doen. Heb je vragen over superfoods? Of wil jij je mening geven, dan kun je hieronder je reactie plaatsen.

Verlies snel overtollig buikvet met simpele afslank recepten

Oscar Helm is voedingsexpert en dé autoriteit op het gebied van afslanken in Nederland. Hij heeft een afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden maar geen hongergevoel of jojo-effect geeft.

Ontdek hoe je afslankt en buikvet gaat verbranden met lekkere en simpel te maken afslank recepten van Oscar:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

{ 4 comments… add one }
 • mariella

  juni 9, 2015, 6:32 am

  met Quinoa bedoel je gewoon de pakken in de supermarkt (nog kort te koken)
  Dit kan dan ipv rijst of pasta?

  Of is er ook een andere variant quinoa…

  • Marijke

   juni 9, 2015, 6:47 am

   Ja dat bedoel ik inderdaad;)

 • mireille

  september 22, 2015, 9:15 am

  Hallo Marijke,
  Wat een informatie zeg, ga er gelijk mee aan de slag, heb toch nog een vraagje
  Is het dan goed om ongezoete kokosmelk of ongezoeten amandelmelk
  te nemen met chiazaad? past dit in het eiwit dieet?

  Groetjes,

  Mireille

  • Marijke

   september 23, 2015, 6:49 am

   Hoi Mireille, dat kan:)

Leave a Comment