Web Analytics

Afvallen Zonder Honger? Lees Hier Hoe Het Werkt

afvallen zonder hongerHeb jij altijd honger tijdens afvallen? Dan is het verstandig dat je nu meteen de informatie in dit artikel ontdekt! Ik ga je namelijk uitleggen hoe je zonder honger met succes kunt afvallen.

Voed Je Lichaam Continu

Afvallen zonder honger werkt alleen als jij jouw lichaam dagelijks genoeg voeding geeft. Doe je dit niet dan blijft je lichaam het hongergevoel opwekken.

Over heel de dag is het dus verstandig om te eten. Een kwartier nadat je bent opgestaan neem je een lekker groot ontbijt. Je ontbijt kan bestaan uit 2 volkoren boterhammen met 4 gekookte eieren en een lekkere groene smoothie.

2 Uur later neem je een kleine maaltijd. Een kleine maaltijd is bijvoorbeeld een appel met 10 gojibessen. Zo ga je heel de dag door. Op deze manier ontwikkel je geen hongergevoel en krijg je een snellere stofwisseling. Om de 2 uur neem je dus een maaltijd.

Ochtend – Middag – Avond / Grote Maaltijd.
Daartussen Neem Je Een Kleine Maaltijd.

Het is dus absoluut belangrijk dat JIJ jezelf NIET uithongert!

Volg dus nooit een dieet waarbij je jezelf uit moet hongeren. Een hongerdieet werkt altijd maar tijdelijk en wat je verliest is geen lichaamsvet, maar water of nog erger je spierweefsel.

Het ziekenhuisdieet of het bekende crashdieet werkt alleen als je Tijdelijk snel gewicht wilt verminderen, maar het blijft altijd beter om het op een gezonde manier te doen.

Vermijd Snelle Suikers/Koolhydraten

Zodra je voedingsmiddelen eet waarin snelle suikers zitten, zul je snel weer honger krijgen. Dit komt zo omdat snelle suikers snel worden omgezet in suikers. Deze suikers komen met een razendsnelle tempo in je bloedbaan terecht.

Dat betekent dat je lichaam deze suikers vaak erg snel opslaat als vet, omdat er zoveel suikers in je bloed rond stromen. Wat er weer voor zorgt dat je snel honger krijgt.

Voedingsmiddelen waar snelle suikers inzitten:

Koekjes, wit brood, witte rijst, snoep, pizza, donuts.

Wanneer je voedingsmiddelen eet waar trage suikers inzitten, dan zul je minder snel honger krijgen. Dit komt dus omdat deze suikers langzaam in het bloed terecht komen. Zo kan je lichaam urenlang met de suikers doen en zal er geen hongergevoel ontstaan.

Voedingsmiddelen waar trage suikers inzitten:

Volkoren brood, brinta, havermout, spinazie, bloemkool, paprika’s, tomaten.

Eet Eiwitrijk!

Het is niet verstandig om je lichaam alleen koolhydraten en vetten te geven. Ten eerste omdat afvallen zo veel moeilijker gaat en ten tweede omdat eiwitrijk voedsel voor een langer gevuld gevoel zorgt. Waardoor je dus weer minder snel honger zult krijgen.

Zelf deel ik mijn voedingspatroon voor 60% in met eiwitten en 40% in met trage koolhydraten en onverzadigde vetten. Door dit te doen zul je gegarandeerd sneller afvallen of buikvet verbranden.

Eiwitten zorgen niet alleen voor een langer gevuld gevoel, maar ook voor een verhoogde verbranding.

Wetenschappers hebben ontdekt dat als je 100 calorieën neemt uit eiwitrijk voedsel, dat er al 25 calorieën verbrand worden. Zodra je 100 calorieën neemt uit koolhydraten of vetten worden er rond de 15 calorieën verbrand.

Eiwitten zitten veel in:

Kip, kalkoen, eieren, pinda’s, cashewnoten, amandelen, goji bessen, makreel, haring.

Belangrijk!

Eet niet alleen maar eiwitrijk voedsel!! Anders krijg je problemen met je nieren! Houd je echt aan de 60 / 40 regel.

Onthoud: Wanneer ik mijn lichaam elke dag genoeg voeding geef, veel eiwitrijk voedsel eet en snelle suikers vermijd, zal ik sneller vet verbranden en krijg ik minder snel last van honger!

3 gedachten over “Afvallen Zonder Honger? Lees Hier Hoe Het Werkt”

 1. Ik hoor zo vaak dat brood eten helemaal niet gezond meer is en je er best dikker van wordt.
  Ik vind dat zo jammer want een lekkere donker volkoren boterham met boerenkaas is toch het lekkerste wat er is? Is dat zo? dat in brood snelle suikers zitten? en is spelt brood dan niet de goede oplossing als je toch brood wilt eten?
  Ik hoor graag je mening hierover en een fijne gezonde dag he?

  • Hallo Letty,

   In wit brood zitten inderdaad snelle suikers. Als je brood neemt, neem dan dus bruin volkoren brood. Bruin brood is gezond voor je, maar wil je afvallen, dan is het verstandig om niet teveel brood te eten. 2 Sneetjes bruin brood in de ochtend kan geen kwaad, maar hou het dan ook echt alleen bij de ochtend. Neem in de middag smoothies of een lekkere eiwitshake met noten, vis, groente, kip of fruit.

   Nog iets. Als jij een bepaalde voedingsmiddel lekker vind zoals boerenkaas, dan moet je dat gewoon blijven nemen. Zodra jij allemaal voedingsmiddelen uit je voedingspatroon gaat halen die je lekker vind, wordt afvallen een drempel voor je en dat is niet de bedoeling. Afvallen moet leuk zijn en blijven!

   Probeer alleen wel echt te verminderen in het eten van brood.

   Veel succes! Marijke.

 2. Dank je wel !
  Ben heel blij met jou informatie !..
  Heb er al veel uit kunnen leren.
  Groeten.
  Marie -cecile

Reacties zijn gesloten.