Web Analytics

Ziekenhuisdieet of crash dieet volgen? Is Het Slim?

ziekenhuisdieet en crashdieetBen je van plan om het ziekenhuisdieet of crash dieet te volgen? Of wil je meer informatie over deze diëten? Dan ben je hier op de juiste plek.

Ik ga je namelijk precies vertellen wat het ziekenhuisdieet en het crash dieet inhoud. Hoe je er eventueel mee om moet gaan, de voordelen en nadelen en nog veel meer.

Wat Is Het Ziekenhuisdieet En Crash dieet?

Deze twee diëten zijn diëten waarbij je snel zult afvallen. Een aantal verschillende kenmerken van het ziekenhuisdieet en crash dieet zijn:

– 2 Weken lang erg weinig de juiste dingen eten.
– Je eet alleen groente, fruit een klein beetje vis of vlees.
– Zoveel mogelijk kilo’s verliezen in een korte tijd.

Vaak worden deze diëten aangeprezen door de dokter wanneer je nog te zwaar bent voor een operatie.

Voorbeeld Dagmenu Van Het ziekenhuisdieet Of Crash Dieet:

Ochtend:

1 Appel of sinaasappel.
1 Volkoren boterham met 2 plakjes kipfilet, of beschuitje.
1 Beker water, thee of koffie(zonder melk en suiker)

Middag:

1 Gekookt eitje.
1 Grapefruit of mandarijn.
1 Beker halfvolle yoghurt.
1 Volkoren boterham met 2 plakjes kalkoenfilet.

Avond:

200 Gram vis.
1 Bord spinazie.
1 Mandarijn.
1 Beker water, thee of koffie(zonder melk en suiker)

Tijdens het volgen van het ziekenhuisdieet of crash dieet is het belangrijk dat je heel veel water drinkt. 3 Liter water op een dag is dan ook een pre! Drink elk uur 1 beker water, zo zul je tijdens het ziekenhuisdieet of crashdieet sneller afvalstoffen kwijtraken.

Het Ziekenhuisdieet En Crash Dieet Hebben Maar 1 Voordeel:

Deze 2 diëten hebben meer nadelen dan voordelen. Over de nadelen van deze diëten kom ik zo op terug.

In 2 weken tijd kun je 8 kilo snel afvallen!

Het enige grote voordeel van het ziekenhuisdieet of crash dieet is: dat je snel 8 tot 10 kilo kunt afvallen in 2 weken.

Ben je nog niet helemaal in vorm? en wil je graag iets beter in vorm zijn voor de volgende punten:

– Bruiloften.
– Verjaardagen.
– Vakanties.
– Uitstapjes.

Dan zijn deze 2 diëten een uitkomst voor je! Maar wacht! Voordat je overweegt om met het ziekenhuisdieet of crash dieet te beginnen raad ik je aan om de nadelen ook te lezen:

De Nadelen:

Zoals ik al vertelde heeft het ziekenhuisdieet en crash dieet meer nadelen dan voordelen. Hier komen de nadelen:

Je krijgt te maken met het jojo effect!

Zoals je hebt gemerkt aan het dagschema, moet je heel weinig eten tijdens het volgen van deze diëten. Je bent jezelf gewoon aan het uithongeren. Door dit te doen zul je tijdelijk snel afvallen.

Op een gegeven moment zal je merken dat je steeds minder gewicht kwijtraakt. Dit komt omdat je stofwisseling langzamer gaat draaien naarmate jij steeds langer MINDER gaat eten.

Voor jou dus de reden om te stoppen met het ziekenhuisdieet of crash dieet. Je gaat weer normaal eten, en weet je wat er dan gebeurt?

Je komt weer net zo snel aan als dat je afviel. Dit komt omdat je stofwisseling meteen al het voeding wat je consumeert opslaat. Kortom je krijgt te maken met het vervelende jojo effect.

De kans op het verliezen van spierweefsel is erg groot!

Hoe langer jij het ziekenhuisdieet of crash dieet volgt hoe groter de kans is dat jouw zuurverdiende spierweefsel word aangesproken voor verbranding.

Het proces zit zo in elkaar:

Je gaat minder eten dat betekent dat je stofwisseling zich gaat aanpassen aan de hoeveelheid voeding dat er binnenkomt. Het gaat dus langzamer draaien. Zodra je stofwisseling langzamer draait gaat het zoveel mogelijk voedingstoffen en vetweefsel besparen voor energie.

Wanneer jij LANG met 1 van deze diëten doorgaat word je spierweefsel aangesproken voor verbranding in plaats van voeding of vetweefsel. Dit doet je stofwisseling om ervoor te zorgen dat de overlevingskans groter word. Jij weet immers dat je tijdelijk minder gaat eten, maar jouw stofwisseling weet dit niet.

De reden waarom je stofwisseling spierweefsel aanspreekt in plaats van voeding en vetweefsel is omdat het spierweefsel op dat moment niet belangrijk vind.

Het is dus een groot nadeel om het ziekenhuisdieet of crash dieet lang te volgen als je redelijk veel spierweefsel hebt ontwikkeld. Spierweefsel verbrand dagelijks namelijk extra calorieën voor je!

Je wordt moe, krijgt last van hongerbuien en meer

Omdat je tijdens het volgen van deze diëten minder eet en veel gezonde voedingstoffen overslaat, is de kans groot dat je overdag moe wordt, last van hongerbuien krijgt, vaak hoofdpijn hebt.

Mijn mening:

Voordat ik het artikel afsluit wil ik graag mijn mening geven over het ziekenhuisdieet en crash dieet. Moet je voor een bepaalde tijd echt snel kilo’s afvallen?

Zoals bijvoorbeeld een bruiloft, vakantie of andere belangrijke gebeurtenis? Dan kun je overwegen om deze diëten te volgen. Maar volg deze diëten niet langer dan 14 dagen, om zo spiermassa verlies te voorkomen.

Heb je niet zo’n haast met afvallen? Ga dan gewoon beginnen met gezond afvallen. Ik hoop dat ik je zo genoeg informatie heb gegeven over het ziekenhuisdieet en crash dieet.

3 gedachten over “Ziekenhuisdieet of crash dieet volgen? Is Het Slim?”

 1. Ik ben heel nieuwsgierig wat u vindt van het dr cohen dieet. Deze duurt niet 14 dagen maar is ook bijzonder streng richting crash.

  • Hallo Royal Girl,

   Na het lezen van verschillende artikelen over het Dr Cohen dieet ben ik tot conclusie gekomen dat het best een positief dieet is. Je hoeft jezelf niet uit te hongeren, waardoor je dus geen trage stofwisseling krijgt.

   Er word bloed afgenomen bij je om erachter te komen wat je suikerniveau en leverfuncties zijn. Tijdens het volgen van het dieet mag je allerlei gezonde voeding eten.

   Ik heb ook gelezen dat veel mensen meer dan 15 kilo zijn afgevallen! Alleen het enige nadeel is wel dat je voor deze totale behandeling rond de 700 euro kwijt bent!!

   Als je teveel geld over hebt kun je overwegen om het DR Cohen dieet te volgen, maar heb je niet zo veel geld volg dan gewoon mijn gratis tips:)

   Ik hoop je zo geholpen te hebben. Succes!

Reacties zijn gesloten.