Web Analytics

Vier goede redenen om eiwitshakes te drinken

Je gaat elke week sporten, eet gezond en evenwichtig en toch bereik je nog altijd niet het figuur en de vorm die je nastreeft? Dan ben je zeker niet de enige. Heel veel mensen binden de strijd met de overtollige kilootjes en voor een goede fysieke conditie vol goede moed aan en raken dan teleurgesteld omdat ze dat doel maar niet lijken te bereiken. Maar er bestaat een methode die vrijwel onfeilbaar is: naast je dagelijkse portie lichaamsbeweging ook een stevige dosis eiwitten consumeren! Dit heeft talrijke positieve effecten op je gezondheid en hier zetten we er alvast vier op een rij.

Overgewicht kwijtraken en spieren opbouwen

Ben je op dieet gegaan om overtollig gewicht kwijt te raken? Dan is het interessant om te weten dat onderzoekers van de universiteit van Minnesota een onderzoek hebben gedaan waarbij participanten gedurende 12 weken hun calorie-inname met 500 calorieën per dag verminderden. Een deel van de groep kreeg vervolgens dagelijks een eiwitshake en een andere groep een gewoon sportdrankje zonder suiker. De groep die de eiwitshake kreeg verloor meer vetmassa (een verschil van meer dan 6%) en hield beter hun spiermassa dan de groep die enkel een sportdrankje had gekregen.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2020/05/02/wat-is-sukrin/

 

Maak je lichaam sterker

Als je niet enkel sport om gewicht te verliezen maar ook om meer spiermassa op te bouwen dan zijn shakes met proteïnes de ideale aanvulling op je dagelijkse dieet. Onderzoek van de Baylor Universiteit in Texas toonde aan dat bij 20 mannen die dagelijks aan weerstandstraining deden een toevoeging van 20 gram wei-eiwitten en 14 gram caseïne-eiwitten zorgde voor een veel snellere toename in spiersterkte dan bij een even grote groep mannen die een placebo kregen maar voor de rest even hard trainden.

Voorkom het hongergevoel

afvallen met shakesAls je op dieet gaat is één van de grootste obstakels voor succes vaak het feit dat je constant met honger zit, zeker in de beginperiode. Een grote portie eiwitten consumeren kan dat echter helpen voorkomen. Australische onderzoekers toonden aan dat bij een groep mannen die 50 gram wei-proteïnes per dag consumeerden het ghrelin-hormoon (dat ons brein vertelt dat we hongerig zijn) veel minder actief werd, en dat tot vier uur na het consumeren van de eiwitten.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2020/02/09/bmi-uitleg/

Versterk je immuunsysteem

Ons immuunsysteem is ons eerste verdedigingswapen tegen allerlei ziektes en aandoeningen. Als je dit systeem graag in optimale vorm houdt dan kan je maar beter voldoende eiwitten consumeren, zo toonden onderzoekers van de universiteit van Alberta in de Verenigde Staten aan. Ze bewezen bij een groep mannelijke participanten dat het toevoegen van een dagelijkse extra dosis eiwitten aan het dieet ervoor zorgde dat de zogenaamde glutathione-waardes in het bloed hoger lagen dan bij een groep die geen extra eiwitten kreeg. Glutathione helpt ons lichaam om zenuwaandoeningen, maag- darminfecties en immuunziektes te voorkomen. Wil je ook van deze voordelen genieten? Dan is een eiwitshake de perfecte aanvulling op jouw dieet!